Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не се сомневам дека ќе избори стандардно место во било кој клуб.
Тој што мисли поинаку нека си каже јасно и гласно „Пандев не го бива за во јак клуб“, а не да се криете зад реченицата „Супер му е во Лацио

Не знам што значи „јак клуб“, зашто според мене Лацио *е* јак клуб. Во секој случај појак од Беласица Герас Цунев, кадешто Пандев ја започна својата кариера.

Абе огромен резултат. Нека се пензионира уште сега, со најголемиот постигнат успех. Максимум во кариера. 3 гола му дал на Реал, а тимот негов пак последен во групата, ама со не многу лоша гол разлика. Резултат за почит.

Види на интернет колку фудбалери има што му дале на Реал повеќе од три гола. Што се тие? Фудбалски богови?? Подобри се од Пандев??
Не ми се верува дека вакви ситнодушни коментари има.

Се надевам дека Пандев не се задоволува со толку малку како што се задоволувате вие. Штета би било.
Ако мислите дека ќе седи на клупа во некој друг клуб тогаш не верувате во квалитетите негови.

Претпоставувам дека сте навивачи на Лацио, јас не сум воопшто симпатизер на Италјански фудбал. На Пандев му лежи Италјански фудбал, само заради него гледам пренос.

Јас навивам за Пандев.

Напред Горанчо успесите се пред тебе.

Толку малку? Кој друг фудбалер има постигнато толку малку, да игра во Лигата на шампионите?

Панчев. Друг?

Значи, Пандев е вториот Македонец кој може да се пофали со таков успех, а првиот во *независна и самостојна Македонија*. Зарем мислиш дека Панчев го викале Il Macedone? Не, тоа е резервирано за Пандев и тој постави стандард што никој до сега не успеал да го постигне (зборуваме за Македонски фудбалери во Европски, па и светски рамки).

А ако ти мислиш дека тоа е малку, повели, постигни повеќе отколку што тој постигнал во својата фудбалска кариера, па ќе збориме. Или најди друг што тоа го постигнал.

Претпоставувам дека сте навивачи на Лацио, јас не сум воопшто симпатизер на Италјански фудбал. На Пандев му лежи Италјански фудбал, само заради него гледам пренос.

Тукушто самиот го одговори прашањето зашто Пандев треба да остане во Лацио. Како прво, кондиција скоро никаква, а и не е којзнае колку брз. Италијанскиот фудбал е побавен од другите лиги и јас мислам дека не би се снашол во Англиска, Шпанска или Германска лига. Тоа е причината поради која би греел клупа, а никој не го оспорува неговиот квалитет.

Толку малку? Кој друг фудбалер има постигнато толку малку, да игра во Лигата на шампионите?

Панчев. Друг?

Значи, Пандев е вториот Македонец кој може да се пофали со таков успех.

Очигледно немаме исти мерки за споредување. Ти го споредуваш со некои други Македонски фудбалери. Пандев е далеку пред сите ЗАЕДНО.
Јас пробувам да го споредам со Европските фудбалери.
Точно дека е само втор Македонец што играл во ЛШ и како за во Македонија има постигнато огромен успех.
Што ако се случи (дај боже) за неколку години Македноска екипа да игра во ЛШ? Тогаш ќе има уште најмалку 15 наши фудбалери шти играле во ЛШ и според твоето мерило за успех, Пандев ќе се израмни со нив.

Во Европски рамки, со твоето мерило за успех, Пандев го израмни со неколку илјади фудбалери што играле во ЛШ. Ништо посебно.

Моментално сите наши интернационалци играат во слаби клубови. Нема шанса некој да игра во ЛШ догодина. Не верувам ни дека Лацио ќе игра.
Ако сакате Пандев да остане на тој „успех“ што пред една година настапил во ЛШ и којзнае кога пак и дали пак, посакајте му да остане во Лацио.

Очигледно немаме исти мерки за споредување. Ти го споредуваш со некои други Македонски фудбалери. Пандев е далеку пред сите ЗАЕДНО.
Точно дека е само втор Македонец што играл во ЛШ и како за во Македонија има постигнато огромен успех.
Што ако се случи (дај боже) за неколку години Македноска екипа да игра во ЛШ? Тогаш ќе има уште најмалку 15 наши фудбалери шти играле во ЛШ и според твоето мерило за успех, Пандев ќе се израмни со нив.

Во Европски рамки, со твоето мерило за успех, Пандев го израмни со неколку илјади фудбалери што играле во ЛШ. Ништо посебно.

Моментално сите наши интернационалци играат во слаби клубови. Нема шанса некој да игра во ЛШ догодина. Не верувам ни дека Лацио ќе игра.
Ако сакате Пандев да остане на тој „успех“ што пред една година настапил во ЛШ и којзнае кога пак и дали пак, посакајте му да остане во Лацио.

Eve vi naprosta sporedba
PANDEV - ROKI
Roki znaeme koj e site neli reprezentativec na Italija i kapiten na Lazio.
Epa sea vidite Roki mu e zamena na nasiot eden i edinstven Goran Pandev inaku koga Roki ne e vo igra trenerot potvrdi deka Pandev ke bide vtoriot kapiten vo timot
A za toa deka sto dal 3 gola na Real ne mi ni zboruvajte da se razbereme retko koj dal na Real 3 gola a posebno od najslabiot klub (kako sto vie go narekovte i zatoa bil velicen tamu kako igrac) koj zavrsil neli i toa go spomenavte posledno mesto e sega poentat mi e vo toa sto na velemajstorot mu bea edinstveno tie 2 utakmici protiv niv zamislete samo 2 a toj im dava 3 gola .
E sega jas mislam deka dosta e toa sto vi go rekov da ne ja tupam mnogu:helou:

PS> da ve potcetam cela Italija go vikaat IL FENOMENO
:helou::baeh::helou::baeh:

Eve vi naprosta sporedba
PANDEV - ROKI
Roki znaeme koj e site neli reprezentativec na Italija i kapiten na Lazio.
Epa sea vidite Roki mu e zamena na nasiot eden i edinstven Goran Pandev inaku koga Roki ne e vo igra trenerot potvrdi deka Pandev ke bide vtoriot kapiten vo timot
A za toa deka sto dal 3 gola na Real ne mi ni zboruvajte da se razbereme retko koj dal na Real 3 gola a posebno od najslabiot klub (kako sto vie go narekovte i zatoa bil velicen tamu kako igrac) koj zavrsil neli i toa go spomenavte posledno mesto e sega poentat mi e vo toa sto na velemajstorot mu bea edinstveno tie 2 utakmici protiv niv zamislete samo 2 a toj im dava 3 gola .
E sega jas mislam deka dosta e toa sto vi go rekov da ne ja tupam mnogu:helou:

PS> da ve potcetam cela Italija go vikaat IL FENOMENO
:helou::baeh::helou::baeh:

Роки играл за Италија? И да играл немал некој забележителен успех.
Пандев е 100 пати подобар од тоа старо магаре.

Роки играл за Италија? И да играл немал некој забележителен успех.
Пандев е 100 пати подобар од тоа старо магаре.

Da Roki igarl i seuste igra samo sto se povredi neli i zatoa bese otsuten i toa kako sto bese navedel Lipi bilo gole hendikep za Italija

Јас Италија сум ја гледал само на Европски и Светски првенства и не сум приметил да игра Роки. Можда бил на клупа. Како и да е, фала за инфото. Баш сега видов, Роки одиграл само 3 натпревари и тоа во квалификации за Евро 2008, без да даде гол (http://en.wikipedia.org/wiki/Tommaso_Rocchi#International_career).
Многу бил куртоазен Липи кога изјавил дека било голем хендикеп за Италија што Роки бил повреден.
А во Лацио, и Торес и Дрогба да дојдат, ќе му бидат резерви на Гоки - Fenomeno.

Добро не се само Пандев и Панчев кои играле во ЛШ. Тука се и Игор Митревски од поновите, од постарите Најдовски, Милан Стојановски со Партизан и уште неколку. Нема везе. Сепак останувам на заклучокот нека остане Пандев во Лацио зашто таму е херој а ако отиде во друг клуб можно е забрља зашто искрено не е ни брз, ни спремен па ни нешто психички стабилен играч.

Добро не се само Пандев и Панчев кои играле во ЛШ. Тука се и Игор Митревски од поновите, од постарите Најдовски, Милан Стојановски со Партизан и уште неколку. Нема везе. Сепак останувам на заклучокот нека остане Пандев во Лацио зашто таму е херој а ако отиде во друг клуб можно е забрља зашто искрено не е ни брз, ни спремен па ни нешто психички стабилен играч.

Изгледа во право си. Може најдобро е да си остане таму. Како што стојат работите најверојатно никој не го ни бара. Нека ги буши Жабарите таму, па може за 5-6 години и Лацио ќе стане конкурентна екипа. Не се знае.
А во ЛШ има повеќе Македонци секако, ако го броиме и настапот на Вардар во кога беше шампион на ЈУ.

Ова видео ме стави на размислување... Колку што знам, Пандев им има дадено барем по еден гол на сите тимови во Серија А. Дали може некој да направи видео што ќе биде компилација од нив?

Поздрав. :helou:

Една од причините што не го сакам ПАНДЕВ е што навивам за МИЛАН.
А друга причина е тоа што подобро игра за Л.... отколку за МАКЕДОНИЈА:drk::salut:

па нормално дека ќе игра подобро за лацио,има и со кого да игра-ледезма,роки,сеа и зарате,а у репрезентација кој има???мора до наш шеснаесетник да оди за да земе топка да ја изнесе,и нормално после ќе промашува шанси,се убива од трчање чоекот

Една од причините што не го сакам ПАНДЕВ е што навивам за МИЛАН.
А друга причина е тоа што подобро игра за Л.... отколку за МАКЕДОНИЈА:drk::salut:

Не го сакаш Пандев затоа што навиваш за Милан??? :pos2:
Па во право си. Милан го претставува твојот народ, а не Пандев.

Свршувајте пред ТВ на некои клубови што никогаш нема да ги видите во живо. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom