US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
Не е масонски договор. Тоа ти се вика одлука за профит. Денеска Парите го контролираат спортот. Да не беше така двете полуфиналиња ке се играа во исто време и во исти услови за сите и ке немаше потреба од никакви дискусии но денеска ке имаше мала гледаност поради НФЛ во Амарика а организатрите неможат да си го дозволат тоа.
Незнам од каде ќе видат профит џандарите, ама ок, уште една претпоставка која го исполнува масонскиот услов.
Пак ќе ти кажам, ова нема никаква врска веќе со организаторите на турнирот, оние над нив не им сугерирале, туку им наредиле прекин, тоа е тоа, просто ко грав, прочитај го пи есот погоре, таму не функционираат со претпоставки, кога ќе наредиш евакуација веќе нема назад, па макар и сонце подоцна огрее а они направиле кардинална грешка.

А до мене што се однесува, вчера воопшто не ни требаше да има тенис !
--- надополнето: 9 септември 2012 во 20:34 ---
Дали полицијата, армијата или Обама препорачал прекин , тоа и не е важно , колку што е важно дека момакот се спаси од пораз.

Тоа веше релевантноста моја и на хрватите.
Тоа е она тениско знаење, ако изгубиш прв сет под дифолт го губиш и мечот, исто ко Мареј вчера кога ради ветерот го изгуби првиот сет па подоцна загуби ... ау чекај, ова се покоси со твојата тениска теорија зашто Мареј уствари победи.
Ок, редок исклучок, тешко два пати по ред дека ќе беше побиен.

тууууго.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
А до мене што се однесува, вчера воопшто не ни требаше да има тенис !
Тоа беше една од двете најдобри опции каде што немаше да има оштетени.

А за Торнадото читај погоре,мечот првично беше прекинат заради бура која беше предвидена а не се случи.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
Тоа беше една од двете најдобри опции каде што немаше да има оштетени.

А за Торнадото читај погоре,мечот првично беше прекинат заради бура која беше предвидена а не се случи.
Не би рекол

Ти реков, во Америка не функционираат со муабетот, ајде, може нема пак да има торнадо, торнада веќе почнале да се формираат, тоа што не направиле некоја позначителна штета или што немало жртви е само плус, ама дефакто торнада имало, и опасност за уште такоџе постоела, што под дифолт значи и дека тенис не требаше да се игра, инаку што се однесува до огранизаторите они гарант немаше да го прекинат вчерашниот дуел.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 20:43 ---
Фали да му се залепи само текстот, haters gonna hate.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Не би рекол
Тоа беше по прекинот. Мечот беше прекинат поради најава за бура.

http://www.nytimes.com/2012/09/09/sports/tennis/us-open-tennis-will-scrap-the-super-saturday-model.html?pagewanted=1&_r=1

Еве ги New York times:

The threat of severe weather forced the women’s final between Serena Williams and Victoria Azarenka, scheduled for Saturday night, to be postponed until Sunday, which made sense. Given the ominous forecast, it made less sense to keep the Andy Murray-Tomas Berdych semifinal in Ashe Stadium (Murray won a long four-setter) and not move the David Ferrer-Novak Djokovic semifinal to Armstrong Stadium. That second match did not get out of the first set before storm warnings caused it to be postponed to Sunday.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Тоа е она тениско знаење, ако изгубиш прв сет под дифолт го губиш и мечот, исто ко Мареј вчера кога ради ветерот го изгуби првиот сет па подоцна загуби ... ау чекај, ова се покоси со твојата тениска теорија зашто Мареј уствари победи.
Ок, редок исклучок, тешко два пати по ред дека ќе беше побиен.

тууууго.
Се гледа според играта кога е еден тенисер расположен а кога не.
И не беше само лошата игра на џокович , туку и добрата на Ферер.

А Мареј не го изгуби првиот сет како што го изгуби србинот.

И кажи ми ти каква повисока класа е тоа кога не може да се адаптира на ветар ? Пошто самиот џокович рече дека противникот подобро се адаптирал во тие услови.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Добро бе што е со подфорумов, се напукал со напети озгора на тоа и необјективни членови, чии мислења не вреди ни да се коментираат.:facepalm:

Прво, вчера реакцијата на организаторот да се прекине мечот Новак-Ферер беа од безбедносни причини. Луѓето што се на трибини треба да стигнат до дома некако, со торнадо кое е во најава во рок од 30 минути. Мора да се евакуираат на време. Ферер само ќе го довршеше прв сет и толку ќе беше. Исти ѓавол ви е резултатот, а вчера, а денес. Новак беше подобар и тоа е тоа. А што не требаше да играат Бердих-Мареј тоа е друга работа.

И патем, не можам а да не забележам дека Надал со спомнувате и каде треба и каде не треба. Не е ни присутен на турниров, а ја користите секоја можна прилика да оправдате некоја постапка преку него. Чуму муабетот за прекинот на натпреварот на РГ? Треба да ви вадам постови колку бевте нефер спрема него тогаш, а колку се фер сега скоро сите фанови на Надал и Роџер сега во ситуацијата со Новак (овие блиц експертиве не ги рачунам). Чекам само прва дискутабилна прилика кога ваков момент ќе излезе на натпревар кој ќе го одигра Рафа, баш да видам колку ќе бидете објективни и фер во изјавите (со ова не сугерирам на ничии фанови, генерално зборувам).

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
Се гледа според играта кога е еден тенисер расположен а кога не.
И не беше само лошата игра на џокович , туку и добрата на Ферер.

А Мареј не го изгуби првиот сет како што го изгуби србинот.
Znaci ti dadov primer od pred nekolku nedeli, Nole so Federer, prviot set 0-6, igra nikakva, vtoriot tesna pobeda na Fedeks vo tajbrejk kade Nole imase i set shansa koja ne ja iskoristi, ama razlikata bese crno so belo, pa protiv eden Federer koga podignal igra, sto go sprecuvalo protiv Ferer koj eve denes bese totalno inferioren, nemase ni shansa za set da zeme, a ne pa da pobedi.

Od kaj si tolku ubeden deka ke izgubel Nole, aj da se igrase vo 2 dobieni seta pa nekako da te svatev, ama vo 3 dobieni i ti ovde da ne ubeduvash ? Noope, no can do. Shteta samo vremeto sto mu dozvoli na Ferrer da zeme 1 set, Nole vo normalni uslovi vo finale ke otidese bez zaguben set.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 20:56 ---
Добро бе што е со подфорумов, се напукал со напети озгора на тоа и необјективни членови, чии мислења не вреди ни да се коментираат.:facepalm:

Прво, вчера реакцијата на организаторот да се прекине мечот Новак-Ферер беа од безбедносни причини. Луѓето што се на трибини треба да стигнат до дома некако, со торнадо кое е во најава во рок од 30 минути. Мора да се евакуираат на време. Ферер само ќе го довршеше прв сет и толку ќе беше. Исти ѓавол ви е резултатот, а вчера, а денес. Новак беше подобар и тоа е тоа. А што не требаше да играат Бердих-Мареј тоа е друга работа.

И патем, не можам а да не забележам дека Надал со спомнувате и каде треба и каде не треба. Не е ни присутен на турниров, а ја користите секоја можна прилика да оправдате некоја постапка преку него. Чуму муабетот за прекинот на натпреварот на РГ? Треба да ви вадам постови колку бевте нефер спрема него тогаш, а колку се фер сега скоро сите фанови на Надал и Роџер сега во ситуацијата со Новак (овие блиц експертиве не ги рачунам). Чекам само прва дискутабилна прилика кога ваков момент ќе излезе на натпревар кој ќе го одигра Рафа, баш да видам колку ќе бидете објективни и фер во изјавите (со ова не сугерирам на ничии фанови, генерално зборувам).
Ja iskreno ne nacekav na forumov striktno, nekoj da ja kritikuva odlukata da se prekine mecot na RG, moze imalo stavovi koi velat deka Nadal se spasil i slicno, ko sea ovie sto pisuvaat za Nole iako ima golema razlika od zaguben prv set i 2 - 1 vo setovi i nalet na Nole vo 4tiot, nejse, stvarno neznam koj toa vikal deka neopravdano bil odlozen mecot na RG koga vo Pariz isturase a koga vrne se znae, nema tenis. Stvarno ne mi teknuva deka nekoj do toj stepen ubeduval deka mecot ne trebal da se odlozi togas, ko sega tuka sto ubeduvaat deka vcera mecot trebal da prodolzi, do dusa, trebase da prodolzi samo deka Ferrer vodese, da vodese Nole so 5-2 voopsto nemase ni da se razvie vakva diskusija.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Znaci ti dadov primer od pred nekolku nedeli, Nole so Federer, prviot set 0-6, igra nikakva, vtoriot tesna pobeda na Fedeks vo tajbrejk kade Nole imase i set shansa koja ne ja iskoristi, ama razlikata bese crno so belo, pa protiv eden Federer koga podignal igra, sto go sprecuvalo protiv Ferer koj eve denes bese totalno inferioren, nemase ni shansa za set da zeme, a ne pa da pobedi.

Od kaj si tolku ubeden deka ke izgubel Nole, aj da se igrase vo 2 dobieni seta pa nekako da te svatev, ama vo 3 dobieni i ti ovde da ne ubeduvash ? Noope, no can do. Shteta samo vremeto sto mu dozvoli na Ferrer da zeme 1 set, Nole vo normalni uslovi vo finale ke otidese bez zaguben set.
Па он е класа повисоко бе море , како може времето да биде виновно.

Па мора да има некоја причина за да изгубиш , или сонцето не го поднесуваш , или не ти е денот ... иначе Федерер на пример не би изгубил никогаш ако секогаш го игра својот тенис.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ja iskreno ne nacekav na forumov striktno, nekoj da ja kritikuva odlukata da se prekine mecot na RG, moze imalo stavovi koi velat deka Nadal se spasil i slicno, ko sea ovie sto pisuvaat za Nole iako ima golema razlika od zaguben prv set i 2 - 1 vo setovi i nalet na Nole vo 4tiot, nejse, stvarno neznam koj toa vikal deka neopravdano bil odlozen mecot na RG koga vo Pariz isturase a koga vrne se znae, nema tenis. Stvarno ne mi teknuva deka nekoj do toj stepen ubeduval deka mecot ne trebal da se odlozi togas, ko sega tuka sto ubeduvaat deka vcera mecot trebal da prodolzi, do dusa, trebase da prodolzi samo deka Ferrer vodese, da vodese Nole so 5-2 voopsto nemase ni da se razvie vakva diskusija.
Имаше, имаше Syn. Плачел, чичко му молел да се прекине, триста зелени се скинаа, нејќам да чепкам назад ќе се изнервирам. ;) Се знае неколку души овде си коментираат објективно без разлика за кого навиваат. Ова другово ти е, шта речи а не заплакати.

Ајде идеме понатаму. Значи финале среде работен ден. Што убаво, последен Грен слем годинава и нема да го гледам. Покрив, организатори, покрив!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.913
Поени од реакции
16.176
Ајде идеме понатаму. Значи финале среде работен ден. Што убаво, последен Грен слем годинава и нема да го гледам. Покрив, организатори, покрив!
22h е финалето, нема да го глеаш?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Затоа ти овозможуваме денеска да го имаш истото чуство кога вие се буневте за прекинот во Ролан Гарос ...

Јас и кај мечот на Мареј Бердих , видов колку пречи ветарот , топката патуваше не баш нормално ...

Прекинот го спаси ... тоа беше мојата поента.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
22h е финалето, нема да го глеаш?
Сериозно? Јас мислев во пет часот попладне по наше време се игра. Топ! :vozbud:

Изгледа погрешно сум ги разбрала овие од Еуроспорт. Фала ти за инфото. :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
Па он е класа повисоко бе море , како може времето да биде виновно.

Па мора да има некоја причина за да изгубиш , или сонцето не го поднесуваш , или не ти е денот ... иначе Федерер на пример не би изгубил никогаш ако секогаш го игра својот тенис.
Па имаше причина де зашто го изгуби првиот сет, ВРЕМЕТО, во нормални услови го играше цел турнир и не загуби сет, ги имаше и денес истите услови, тотално доминантен против Ферер, ама ти очигледно не ме разбираш мене, тоа што ја тебе ти го велам е следново ...
Еден загубен сет НИШТО не мора да значи во тенисот, а кога се во прашање одредени тенисери, и 2 загубени сета ништо не мора да значат, ете и Мареј вчера ради ветерот го загуби првиот сет, имаше огромни проблеми кога сервираше при резултат 6-5 за Бердих и загуби, на многу лесен начин и тоа, па подоцна победи, што тебе ти дава за право да тврдиш дека Ноле сигурно губеше ? Игра у прв сет ? :pos:

Тој став за жал никад нема да можеш да го избуткаш освен кај оние кои воопшто не се разбираат у тенис, па да ти климаат со глава, еве ја викам Ноле ги зимаше бе наредни 3 сета нешто налик на Мареј или нешто налик на ова денес, рутински, без давање на никаква шанса на противникот. На крајот од краиштата, тенисот треба да се игра во најидеални услови и за двајцата тенисери па да се види кој е кој, што и беше случај денес. ;)
Она што треба да се критикува е фактот што вчера воопшто и имаше тенис, а не зашто некој меч бил прекинат и тоа поради интервенција на градските власти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom