Совети околу мотоцикли

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Дали има некоја продавница во скопје што продава гума за правење на дихтони (значи парче високо температурна гума за дихтони, па јас да си исечам што ми треба после)??
Ако прашуваш за клингерит, еве ти податок:

ФИАЗ КОМЕРЦ ДООЕЛ
Телефон: 02/3245426; 02/3245421
Факс: 02/ 3211510
Адреса: Новопроектирана бб Влае
Град: СКОПЈЕ
fiazkomerc@yahoo.com

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
мандрак... што возеше ти?

јас деновиве го привршувам реставрирањето на ова:

а иначе имам цела прикаска со него, од почетоков на летово. на друг форум е ама може да читате и без да се зачлените... автомобилски форум е тој... клик тука за прикаската

а ми дреме и еден јава калифорнија... мераклија сум на олдтајмери...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Што мислите за овој мотор? 110cc а трајно регистриран дали е можно? Гледам има и покажувач на брзини, мануелен мењач има?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Што мислите за овој мотор? 110cc а трајно регистриран дали е можно? Гледам има и покажувач на брзини, мануелен мењач има?
Не верувам дека е трајно пошто има над 49 кубика, така да не верувај додека не видиш сообраќајна каде што пишува регистрацијата е трајна и да му пишува сигурно фатил луѓе и му го пишале како 49 ка
има брзини на нозете да, за мене е ултра грд и не би го возел никад
иначе вакви хонда оргинал во грција барем се возат премногу и се неуништливи практично
имаше тест каде му ставаа масло од помфрит (користено) :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не верувам дека е трајно пошто има над 49 кубика, така да не верувај додека не видиш сообраќајна каде што пишува регистрацијата е трајна и да му пишува сигурно фатил луѓе и му го пишале како 49 ка
иначе вакви хонда оргинал во грција барем се возат премногу и се неуништливи практично
Малце е грд ама ми прави кејф што нозете се на ниско и имаш подобра рамнотежа, т.е. постабилен е од скутерите. Има и поголеми бандаши, помалку дупки осеќа.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Малце е грд ама ми прави кејф што нозете се на ниско и имаш подобра рамнотежа, т.е. постабилен е од скутерите. Има и поголеми бандаши, помалку дупки осеќа.
А и заборавив да пишам, нов беше 500 или 550 евра, така да овој не вреди за 400, мин. 300
или ако е регистриран како 50ка тогаш се исплати, нема потреба од регистрација и возачка А кат.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ејј Honda Cub да има тука негде одма би купил. За тие што незнаат

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Не се баш ефтини хондите види ја оваа 1000-че, 2009 производство.
Ама еднаш ја купуваш цел живот ја возиш. Сеа незнам за оваа ама класичната Honda cup е совршенство од механика напраено да те служи. Иако се мн грди

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
мандрак... што возеше ти?
Honda VF 750... денес се сретнавме, ама нажалост само по пат. Ако го начекав во Кавадарци... ем ќе го частев пиво, ем ќе го натерав да ме сврти едно крукче.

јас деновиве го привршувам реставрирањето на ова:

а иначе имам цела прикаска со него, од почетоков на летово. на друг форум е ама може да читате и без да се зачлените... автомобилски форум е тој... клик тука за прикаската

а ми дреме и еден јава калифорнија... мераклија сум на олдтајмери...
Ако некогаш, било кога, имаш намера да ја продаваш машинава (или знајш некоја добра да се продава), те молам да ме контактираш. Неостварена желба му е на стариот мој Катана... кога тогаш, морам да му ја остварам.

А за делот со резерварот... се продава течен метал, двокомпонентен. Ги мешаш компонентите, и се стврднува, иди нешто налик на месинг, само што се врзува без топлина. Идеален е за такви работи, кај мене на Фиестата нешто слично се дешаваше со резерварот. Како со чифте беше манат странично, 7-8 дупки. Веќе 5-та година кај шо ја возам (со нафта) нема гајле, така да најверојатно ќе ти заврши работа ако неможиш да најдиш половен здрав.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Многу ќе се зафркни ако го продаде.... моторов за 10тина година ќе вреди најмалце 10.000 евра...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сум ја изгубил сообраќајната за моторот...што да правам ???
Ако се води на тебе, оди во МВР и пријави... ако не, ќе треба да го бараш тој шо се води на него, па тој ќе пријави, и ќе издадат дупликат.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ако се води на тебе, оди во МВР и пријави... ако не, ќе треба да го бараш тој шо се води на него, па тој ќе пријави, и ќе издадат дупликат.
На татко ми...ќе ми земат нешто пари ?

и документ нешто треба да се носи,или само име..?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
На татко ми...ќе ми земат нешто пари ?

и документ нешто треба да се носи,или само име..?
лична карта и се вкупно околу 850 денари
--- надополнето: 9 септември 2012 во 20:11 ---
Honda VF 750... денес се сретнавме, ама нажалост само по пат. Ако го начекав во Кавадарци... ем ќе го частев пиво, ем ќе го натерав да ме сврти едно крукче.

Ако некогаш, било кога, имаш намера да ја продаваш машинава (или знајш некоја добра да се продава), те молам да ме контактираш. Неостварена желба му е на стариот мој Катана... кога тогаш, морам да му ја остварам.

А за делот со резерварот... се продава течен метал, двокомпонентен. Ги мешаш компонентите, и се стврднува, иди нешто налик на месинг, само што се врзува без топлина. Идеален е за такви работи, кај мене на Фиестата нешто слично се дешаваше со резерварот. Како со чифте беше манат странично, 7-8 дупки. Веќе 5-та година кај шо ја возам (со нафта) нема гајле, така да најверојатно ќе ти заврши работа ако неможиш да најдиш половен здрав.
на ниет сум... криза со пари... уште не сум го повозел, а до сега околу 2000 евра отидоа... а треба и гуми и регистрација... ке помислам малку па ако се стори одлука, ке те информирам... еве ветувам дека прв ке бидеш...

Kajgana Shop

На врв Bottom