Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
11 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
74
Како бре не те интересира, па они те направиле ваква да бидеш:facepalm:
не по моја желба.баш не ме напраиле ваква сакале другачија ама згрешиле.абе не ме интересира бог особено,шо другиве демек се прават големи верници а не се,поголеми лошотии нема.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Moже ли некој ве молам да ме просветли зошто атеистите се толку желни цело време да ги исмејуваат или да ги негираат верувањата на другите луѓе. Дали е тоа можеби затоа што неверувањето остава празнина која треба да биде исполнета со антипатија кон нешто? Помогнете ми да разберам.

Не сум религиозен и искрено мислам дека сериозноста и посветеноста што некои луѓе ја вложуваат во религиозни активности е бесмислена. Сепак, успевам да ги оставам овие религиозни фанатици на мир... Всушност не се ни трудам да трошам време или напор за нив. Seriously, I couldn't care less. Воопшто не чувствувам потреба да ги напаѓам верските убедувања кои што се разликуваат од моите.Чудно... претпоставувам дека може да се каже дека страдам од болест наречена ТОЛЕРАНЦИЈА.

За ова кратко време во кое што сум на форумов, забележав дека има еден куп атеисти кои се чини дека секој ден водат “Крстоносни војни“ против сите што се религиозни. Тема по тема, пост по пост... осудуваат, исмеваат и се обидуваат да ја негираат верата на другите. Едноставно не можат да се држат настрана. Како фанови на атеизмот зборуваат за нешта кои воопшто не се однесуваат на нив, и во тој процес тие едноставно паѓаат како празни лушпи од човечки суштества кои немаат ништо што ќе ги води во животот освен омразата. Едноставно живеат за да мразат...

Ако не веруваат во постоење на Бог, зошто се занимаваат со религијата? Чудно ми е тоа што поминуваат толку време пишувајќи и зборувајќи за нешто што тврдат дека е имагинарно и дека не постои...

Вие што мислите?
Длабоко се извинувам господине толерантен што ние сме толку нападни кон религиите. Мора да имаме second doubts па тоа ни е причината зошто мораме да се бодриме самите себе „пцуејќи“ ги религиите.
Ние „фановите“ на атеизмот нема веќе да напаѓаме религии, само бидејќи не смее да не интересира нешто во кое не веруваме.
Од тие таквите како тебе self proclaimed паметњаковичи што мислат дека знаат се, а уствари незнаат ништо да бидам искрен - ми се гади. Никој од нас не „мрази“ верници, ти знаеш што е омраза бе? Омраза е еднакво чувство на љубов, само во обратна смисла.
Иди си таму на тие твоите теми и не се мешај во поголеми работи од тебе. Атеисту ни еден низаеден :facepalm::facepalm::facepalm:
--- надополнето: 7 септември 2012 во 16:00 ---
A ti si mi kao taa ovca...? Pardon, oven?
Единствената овца која ја гледам во конверзацијава си најверојатно ти...
Ај сеа иди поживеј уште малце во земјениов пекол следејќи си го својот исус или мухамед сениор.
И не не замарај нас атеистите со лоши потписи кои навестуваат дека немаш појма кој е Ниче.
Јас верувам во учење, и мислам дека е редно да прочиташ што сакал да каже Ниче.
Прочитај ги и библијата и куранот по еднаш за мене - will you? За да не бее - каш по ливада...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Единствената овца која ја гледам во конверзацијава си најверојатно ти...
Ај сеа иди поживеј уште малце во земјениов пекол следејќи си го својот исус или мухамед сениор.
И не не замарај нас атеистите со лоши потписи кои навестуваат дека немаш појма кој е Ниче.
Јас верувам во учење, и мислам дека е редно да прочиташ што сакал да каже Ниче.
Прочитај ги и библијата и куранот по еднаш за мене - will you? За да не бее - каш по ливада...
Млдичу се убаво, ама откај ти истекна болдов:pos:

Ти им помагаш или им одмагаш на луѓево, со твоите совети:pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Expecto Patronum напиша:
Moже ли некој ве молам да ме просветли зошто атеистите се толку желни цело време да ги исмејуваат или да ги негираат верувањата на другите луѓе. Дали е тоа можеби затоа што неверувањето остава празнина која треба да биде исполнета со антипатија кон нешто? Помогнете ми да разберам.
Не сум религиозен и искрено мислам дека сериозноста и посветеноста што некои луѓе ја вложуваат во религиозни активности е бесмислена. Сепак, успевам да ги оставам овие религиозни фанатици на мир... Всушност не се ни трудам да трошам време или напор за нив. Seriously, I couldn't care less. Воопшто не чувствувам потреба да ги напаѓам верските убедувања кои што се разликуваат од моите.Чудно... претпоставувам дека може да се каже дека страдам од болест наречена ТОЛЕРАНЦИЈА.
За ова кратко време во кое што сум на форумов, забележав дека има еден куп атеисти кои се чини дека секој ден водат “Крстоносни војни“ против сите што се религиозни. Тема по тема, пост по пост... осудуваат, исмеваат и се обидуваат да ја негираат верата на другите. Едноставно не можат да се држат настрана. Како фанови на атеизмот зборуваат за нешта кои воопшто не се однесуваат на нив, и во тој процес тие едноставно паѓаат како празни лушпи од човечки суштества кои немаат ништо што ќе ги води во животот освен омразата. Едноставно живеат за да мразат...
Ако не веруваат во постоење на Бог, зошто се занимаваат со религијата? Чудно ми е тоа што поминуваат толку време пишувајќи и зборувајќи за нешто што тврдат дека е имагинарно и дека не постои...
Вие што мислите?
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Ние мислиме исто што и ти мислиш....(y)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
не по моја желба.баш не ме напраиле ваква сакале другачија ама згрешиле.абе не ме интересира бог особено,шо другиве демек се прават големи верници а не се,поголеми лошотии нема.
Како може некој тебе да те прави?
Ако некој тебе те правел тури му пепел.....

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Боговите се имагинарни. Религијата е стварна и заебана. Во земја во која владеат корумпирани лигуши донесени на власт со гласови на полуписмена раја и тоа како има причина да се пишува против религијата - една од главните алатки за заведување и потчинување.

Да живеев у Норвешка, можеби ќе бев хипик по прашањето на наивност и игнорантност на сожителите. Тука, тешко. Земи обрни внимание на артикулацијата и аргументите на сериозен дел од опонентиве на подфорумов. Не ти е срам да си дел од така неук и неписмен народ? Не ти е глупо?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Боговите се имагинарни. Религијата е стварна и заебана. Во земја во која владеат корумпирани лигуши донесени на власт со гласови на полуписмена раја и тоа како има причина да се пишува против религијата - една од главните алатки за заведување и потчинување.

Да живеев у Норвешка, можеби ќе бев хипик по прашањето на наивност и игнорантност на сожителите. Тука, тешко. Земи обрни внимание на артикулацијата и аргументите на сериозен дел од опонентиве на подфорумов. Не ти е срам да си дел од така неук и неписмен народ? Не ти е глупо?

Само за болдот.
Друже ако со гласањето можеше нешто да се измени ке беше нелегално.:D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Ubavo kazano so boldot.

Ami chare?

Ili da si odime severozapadno od Dunav ili........ (ne mi teknuva druga opcija u momentov:()

С

Само Човек

Гостин

народов го процени од подфорум...???
ах интернет зошто земаш невини

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
народов го процени од подфорум...???
ах интернет зошто земаш невини
Narodot se ceni od zhivotot. Podfoumov e zhalna vistinita refleksija na realnosta. Narodov ni e neuk i nepismen. ...ko shto se gleda, neli?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И DBаck, што да сториме, за да ни‘ се описмени народов наш неук, за да може, „онака„ нели, едногласно да се приклони кон сите лаги и фантазми, кои денес се запакувани во сциентистичка амбалажа?

Ето, во жалосна Македонија, практично секое маало доби или „средно„ или факултет, „м-р„ и „д-р„ може да стане секој, а стекнувањето научни звања, стана индустриска хипер-продукција, разбираш...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Narodot se ceni od zhivotot. Podfoumov e zhalna vistinita refleksija na realnosta. Narodov ni e neuk i nepismen. ...ko shto se gleda, neli?
Абе ти политичар да не си...сите се прости само нашата партија е паметна...
Во кој век живееш?

Kajgana Shop

На врв Bottom