А1 Македонија (VIP)

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Некој што има роденденска понуда направено да сподели дали стварно има подобрување на квалитет на мрежа, брзина на нет?
Моето неколку дневно искуство е следно. Мрежата е постабилна нема сецкање а интернетот им е топ. Останива да видиме какви ќе се сметките :)

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Еве и јас денес обновив договор и ја опнав роденденската тарифа...
Бидејќи сум глуп за компјутери, ќе си прашам нешто:
Доволно ли ми е да си сурфам по форум фејсбук, ова она без да го надминам тој 1 ГБ?

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Еве и јас денес обновив договор и ја опнав роденденската тарифа...
Бидејќи сум глуп за компјутери, ќе си прашам нешто:
Доволно ли ми е да си сурфам по форум фејсбук, ова она без да го надминам тој 1 ГБ?
Троши слободно после надминување на лимит не се доплаќа само се намалува брзината :)

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.594
Поени од реакции
14.413
Јас склучив договор тогаш кога беше тоа промоцијата на пола претплата, т.е за 299 денари што имаше неограничено кон сите вип, итн.. Е сега ако сакам да го продолжам договорот, ќе може да си остане истата претплата, се исто, или ќе мора да го продолжам со некоја од стандардните претплати ? (пример таа сега што е 500, тогаш беше 300..)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
:
Јас склучив договор тогаш кога беше тоа промоцијата на пола претплата, т.е за 299 денари што имаше неограничено кон сите вип, итн.. Е сега ако сакам да го продолжам договорот, ќе може да си остане истата претплата, се исто, или ќе мора да го продолжам со некоја од стандардните претплати ? (пример таа сега што е 500, тогаш беше 300..)
Ќе можеш да го продолжиш договорот со истата претплата.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Здраво

Договорот ми истекува во јануари и сега би сакал да го продолжам и да си земам ново телефонче дали би имал некој попуст ,подобра понуда или нешо слично :???
Инаку договорот ми е склучен за време на некоја промоција којашто ми нуди пола претплата значи плаќам едно 299ден и имам 1000мин кон вип и 300 кон другите мрежи ,мислам така беше ,би можел да ја задржам истата тарифа ? Ајде некој нека ме информира ,фала многу !

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Здраво

Договорот ми истекува во јануари и сега би сакал да го продолжам и да си земам ново телефонче дали би имал некој попуст ,подобра понуда или нешо слично :???
Инаку договорот ми е склучен за време на некоја промоција којашто ми нуди пола претплата значи плаќам едно 299ден и имам 1000мин кон вип и 300 кон другите мрежи ,мислам така беше ,би можел да ја задржам истата тарифа ? Ајде некој нека ме информира ,фала многу !
Бенифиција ќе ти биде тоа што ќе можеш ако сакаш да си ја задржеш истата тарифа, телефон поефтин нема. Доколку не сакаш да ја задржиш бираш од новите тарифи исто телефон поефтин немаш. И ако ја задржуваш истата претплата и сакаш телефон да купеш ќе ги гледаш цените во тарифа S.
Истото го имав и јас, па ти пренсувам тазе информации.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Вчера го прекомандував бројот од припејд во постпејд со новата роденденска тарифаи плус си земав телефонче за бес пари LG T365 Wifi. Морам да ви напоменав прочитав некој напишал дека краделе во ситници од Вип но не е така. За интернетот во договорот си пишува 1024 МГ а на рекламата 1000 МГ но тоа е. За овие пари на нашиот македонски пазар ова е топ понуда. Единствена мана која сто си ја признаваат и во вип вработените е тоа што се тарифира по минута, значи ако зборуваш 1 минута и 2 секунди како 2 минути да си зборувал ке ти одземе од месечните 1000. Јас почнав да го користам вчера пакетот и добив 461 минута разговори,1000 пораки и 1 ГБ интернет до 26 септември а сметката кога ке ми стигне нема да е поголема од 250 денари.

С

сашенко

Гостин
Почнаа да ми влијаат ова рекламиве нивни заборави се додека зборуваш :pos:. Месецов 4600 сметка, од кои 4000 извртени на само на вип броеви + 1000 бесплатни шо имам спичкано :tapp: . На 11ти проверив сметка 181 денар, и од тогаш до 26ти имам 4000ки :D. Мислев грешка е, ама сепак сум се забравил зборејки. Пазете шо прајте со тоа бесплатните ;)

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Абе од тоа HSDPA батеријата ми ја цица нешто ненормално.
А исто како таму стои ХСДПА, а горе во мрежата не ти стои 3Г или 3.5Г ?
Што е форава ХСДПА нели е 3Г?
Прегледај го приврзокот 48765
Ako gore stoi 3g toa znaci deka si na mreza ama nemas protok na podatoci . Ako stoi H togas imas prenos na podatoci. I da, 3g cica baterija ko ludo.
Spored tvojava slika, ti imas Data Disabled. Napraj data enabled i ke imas gore 3G ili H

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ako gore stoi 3g toa znaci deka si na mreza ama nemas protok na podatoci . Ako stoi H togas imas prenos na podatoci. I da, 3g cica baterija ko ludo.
Spored tvojava slika, ti imas Data Disabled. Napraj data enabled i ke imas gore 3G ili H

А зошто тогаш не можам да правам видео повици?
Еве Датата ја напраив Enabled и пак мрежата горе така си стои. :)
Иначе во потрошњата Cell Standby ми е 62% :confused: И за 2 дена батеријата ми црка.
Незнам како да го решам овој проблем. И предходно со ГСМ мод беше исто.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
А зошто тогаш не можам да правам видео повици?
Еве Датата ја напраив Enabled и пак мрежата горе така си стои. :)
Иначе во потрошњата Cell Standby ми е 62% :confused: И за 2 дена батеријата ми црка.
Незнам како да го решам овој проблем. И предходно со ГСМ мод беше исто.
Затоа што за видео повици ти треба интернет.
дали имаш подесено Апн? Што телефон е тоа?. Јас имам сгс2 и со дата он и фул синхронизација го полнам три пати дневно.

Kajgana Shop

На врв Bottom