А1 Македонија (VIP)

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
А цена за минута разговор колку е?
Се наплаќа ли цена за воспоставување повик.
Тоа не е наведено,а по закон се должни да наведат.
Го напишале само ова http://www.vip.mk/
А кога ќе дојде сметката има да те стегне срце од скриените цени
5,9 ден. и нема трошоци за воспоставување повик.

Промовирајќи ја новата 3G HSPA+ мрежа, по повод својот петти роденден, Vip ја претстави и специјалната роденденска тарифа за новите постпеид корисници, како и за оние кои ќе го продолжат својот договор на 24 месеци. Оваа единствена понуда е со важност од еден месец и во овој период постпеид корисниците за месечна претплата од само 555 денари, добиваат бесплатни разговори од 1000 минути кон сите мрежи, бесплатни 1000 SMS пораки кон сите мрежи и вклучен интернет сообраќај од 1000 МБ месечно. По надминувањето на бесплатните минути се тарифираат по 5,9 денари/минута и 4,9 ден SMS. Интернет сообраќајот не се наплатува и по надминувањето на 1000 MБ, туку само се намалува брзината. За целосно искористување на можностите од новата 3G HSPA+ мрежа, Vip им нуди на своите корисници и атрактивни 3G апарати за 0 денари во рамки на роденденската промоција.
Извор http://www.vip.mk/cm/media/index.php?id=279

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
5,9 ден. и нема трошоци за воспоставување повик.
Скапо.Во т-мобиле е 4,9 ден а претплатата е 35 ден поскапа и каде каде имаат подобра мрежа,а за интернетот и да не праима муабет
Вип ги толерирам уште три месеци а после засекогаш пријатно

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Чекам некој што ќе го земи пакетов да кажи каков е интернетот, дали вреди или не... И шо телефони можат да се земат? Нигде немат цена на телефоните за оваа тарифа, или цената ќе е иста како и на Vip Free M тарифата?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.801
Поени од реакции
1.520
Чекам некој што ќе го земи пакетов да кажи каков е интернетот, дали вреди или не... И шо телефони можат да се земат? Нигде немат цена на телефоните за оваа тарифа, или цената ќе е иста како и на Vip Free M тарифата?
Јас земав во Саботата. Интернет мрежата (а и мрежата воопшто) работи без проблем. За 555 денари претплата имаш 1 гига интернет, 1000 мин кон сите, и 1000 пораки. Задоволен сум од се, сега за сега + земав Андроид LG телефон со доплата од 1500 денари.

http://www.vip.mk/cm/offer/handsets/postpaid/index.php

Еве ги цените, гледај во графата "ВИП Роденденска".

А Т-Ограбиле незнам како и ги споредувате со оваа понуда.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јас земав во Саботата. Интернет мрежата (а и мрежата воопшто) работи без проблем. За 555 денари претплата имаш 1 гига интернет, 1000 мин кон сите, и 1000 пораки. Задоволен сум од се, сега за сега + земав Андроид LG телефон со доплата од 1500 денари.

http://www.vip.mk/cm/offer/handsets/postpaid/index.php

Еве ги цените, гледај во графата "ВИП Роденденска".

А Т-Ограбиле незнам како и ги споредувате со оваа понуда.
Подобри телефотни.Интернртот е 300 km/h на саат.Претплата relax surf M 590 ден со вклучен ддв,а по надминување на лимитот плаќаш 4.9 денари за минута разговор.За 35 ден поскапа претплаата не се праам циган.

А почекај малце.Не избрзувај подобро запознај се со вип има да се каеш ама ќе ти биде КАСНО

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.188
Поени од реакции
8.264
Подобри телефотни.Интернртот е 300 km/h на саат.Претплата relax surf M 590 ден со вклучен ддв,а по надминување на лимитот плаќаш 4.9 денари за минута разговор.За 35 ден поскапа претплаата не се праам циган.

А почекај малце.Не избрзувај подобро запознај се со вип има да се каеш ама ќе ти биде КАСНО
еве јас сум 3 година на ВИП чистка 10 имаат од мене, поефтино здравје.
Мери го 3г на спеедтест и ке видиш лета, ако имаш воопшто од ВИП ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ова е претплатата за која збориш?
T_Surf.jpg
Ај те молам не трескај глупости. Убедливо најскапи се телеком. Да кажеше сакам најквалитетна мрежа, ќе те сватам, ама да не убедуваш дека се само 35 денари поскапи? Ако мислиш дека не се правиш циган, тогаш си во заблуда.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ова е претплатата за која збориш?
Прегледај го приврзокот 48494
Ај те молам не трескај глупости. Убедливо најскапи се телеком. Да кажеше сакам најквалитетна мрежа, ќе те сватам, ама да не убедуваш дека се само 35 денари поскапи? Ако мислиш дека не се правиш циган, тогаш си во заблуда.
Повеќето броеви со кои комуницирам се т-мобиле
Бидејќи повеќе сум во движење многу ми е важен квалитетот на мрежата и брзината на интернетот
За други мрежи имам соодветни телефони со броеви.
Имам еден број на вип кој му истекува договорот,верувај едвај чекам да го раскинам.
Не можам да набројам колку пати сум разговарал/ле 5-10 секунди сам со себе,а па колку пати сум барал/е подобар прием тоа е друго прашање или пак стои вип мк дека си вклучен, а ми се јавуваат на друг број и ми викаат што се криеш па ли дужиш некаде,
И да кога станува збор за квалитет не се правам циган за 35 денари поголема претплата или 100-300 денари за непланирани разговори со други мрежи
--- надополнето: 3 септември 2012 во 23:01 ---
еве јас сум 3 година на ВИП чистка 10 имаат од мене, поефтино здравје.
Мери го 3г на спеедтест и ке видиш лета, ако имаш воопшто од ВИП ?
Нема што да мерам на спеедтест
На телефонот имам опција за обичен интернет,3џи и ви-фи.Верувај дека кога ми е вклучено ви-фи то на т хоум по дома интернетот ми е трипати побрз од двата заедно на вип

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.801
Поени од реакции
1.520
Повеќето броеви со кои комуницирам се т-мобиле
Бидејќи повеќе сум во движење многу ми е важен квалитетот на мрежата и брзината на интернетот
За други мрежи имам соодветни телефони со броеви.
Имам еден број на вип кој му истекува договорот,верувај едвај чекам да го раскинам.
Не можам да набројам колку пати сум разговарал/ле 5-10 секунди сам со себе,а па колку пати сум барал/е подобар прием тоа е друго прашање или пак стои вип мк дека си вклучен, а ми се јавуваат на друг број и ми викаат што се криеш па ли дужиш некаде,
И да кога станува збор за квалитет не се правам циган за 35 денари поголема претплата или 100-300 денари за непланирани разговори со други мрежи
--- надополнето: 3 септември 2012 во 23:01 ---

На телефонот имам опција за обичен интернет,3џи и ви-фи.Верувај дека кога ми е вклучено ви-фи то на т хоум по дома интернетот ми е трипати побрз од двата заедно на вип
Види, немам интерес да ги бранам ВИП, сега кога кон сите оператори имам 17 саата муабет, така да исто ми е кој од каде е.

Али ти ЛИЧНО ЗА ТЕБЕ можеби ти се исплака на Т-Ограбиле ако само со 5-6 луѓе правиш муабет шо се исто така на Т-Ограбиле. Море ни така не ти се исплаќа.

Инаку општо човек да земе број, можеби ке земе за 1000 денари поскап телефон од ВИП ама за тој 2 годишен договор во поглед на разговори ке заштеди 10 000 денари.
Е тоа е политиката на Т-Ебале, ке ти дадат поевтин телефон ама низ газ ке ти го извадат после.

А мрежата на ВИП е супер незнам шо кампања водите само не ве разбирам. Интернетот исто така.
--- надополнето: 4 септември 2012 во 12:39 ---
Брат, јас да земам на домашно WI-Fi да мерам, и на бугарски број ке ми лета брзината. Споредуваш две различни работи.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Види, немам интерес да ги бранам ВИП, сега кога кон сите оператори имам 17 саата муабет, така да исто ми е кој од каде е.

Али ти ЛИЧНО ЗА ТЕБЕ можеби ти се исплака на Т-Ограбиле ако само со 5-6 луѓе правиш муабет шо се исто така на Т-Ограбиле. Море ни така не ти се исплаќа.

Инаку општо човек да земе број, можеби ке земе за 1000 денари поскап телефон од ВИП ама за тој 2 годишен договор во поглед на разговори ке заштеди 10 000 денари.
Е тоа е политиката на Т-Ебале, ке ти дадат поевтин телефон ама низ газ ке ти го извадат после.

А мрежата на ВИП е супер незнам шо кампања водите само не ве разбирам. Интернетот исто така.
--- надополнето: 4 септември 2012 во 12:39 ---

Брат, јас да земам на домашно WI-Fi да мерам, и на бугарски број ке ми лета брзината. Споредуваш две различни работи.
Најблиску и најбрзо се оди до Визбегово или накај Блаце,пред да ти се јават или јавиш привери на која мрежа си,а често пати се случува и да добиеш порака ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО КОСОВО или ВИП ВИ ПОСАКУВА ПРИЈАТЕН ПАТ/ПРЕСТОЈ ВО КОСОВО.Некаде на друго место па нема да имаш мрежа.Погоре во некој пост споменав и други проблеми и то е то Важно ВИП си и ефтино плаќаш.
Што се однесува до ви-фи то нити кинески нити па тунгузиски број ти треба.Работи самостојно ама што да паравам толку ти се познавањата.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.801
Поени од реакции
1.520
Најблиску и најбрзо се оди до Визбегово или накај Блаце,пред да ти се јават или јавиш привери на која мрежа си,а често пати се случува и да добиеш порака ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО КОСОВО или ВИП ВИ ПОСАКУВА ПРИЈАТЕН ПАТ/ПРЕСТОЈ ВО КОСОВО.Некаде на друго место па нема да имаш мрежа.Погоре во некој пост споменав и други проблеми и то е то Важно ВИП си и ефтино плаќаш.
Што се однесува до ви-фи то нити кинески нити па тунгузиски број ти треба.Работи самостојно ама што да паравам толку ти се познавањата.
Сеа пошто гледам дека со главата се маваш во зид ке ти одговорам малку подетално, за да ме разбереш.

Ти го споредуваш ова гомно:

Со ова:

Нормален ли си?

Во поглед на мрежата, со ВИП во Кавадарци немам апсолутно никаков проблем. Можеби некаде имаат попречувања, но има локации каде и Т-Ебале немаат мрежа, а ВИП имаат. Свесен ли си за тоа ти?

Ти ми се фалиш дома на рутерот си имал многу убава брзина. Шо друго да ти кажам тука незнам.

Дали татко ти работи во Т-Изгореле, дали ти, ваљда ке да е такво нешто инаку нормален човек не би пробувал вака да мисли дека сите ке не направи глупави.

Тоа е тоа, Т-Ограбиле сеуште имаат голем број на претплатници иако се најскап мобилен оператор поради тоа што групата на нивни корисници се состои од:

1. Богати луѓе што не ги боли колку плакаат (читај: овци за стрижење),
2. Пензионери што незнаат колку е саат а не па тарифи да им споредуваш,
3. Луѓе што не се информирани дека има и подобро, а и да се, ги мрзи да мењаат иако ке плакаат поскапо цел живот (ова важи и за другар ми, го мрзи)
4. Тинејџери што ке го заебат татко му да им купи поефтино телефонче од таму, пошто биле поевтини, иако предплатата ке ја плаќа татко му, и ке му се еб... мамата, телефонот низ газ три пати ке му излезе. Ама кој го еб... не плакаш ти.
5. Вработените во Т-Заебавме
6. Глупави луѓе

Во коа група спаѓаш ти сам одбери си.

Т-Скинавме сеуште имаат доволно голем број на погоре наброаниве корисници па не се ненормални да ја мењаат тарифата? Кога ке им намалат претплатниците тогаш ке видиш, ке ги намалат и тие цените. Сега за сега, кога веке ја стрижиш овцата стрижи ја до крај. Лустер.

Член од
11 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
20
Дај не ги брани Т-мобиле пошто на сите ни е јасно каква им е политиката, секогаш последни симнуваат цени, и тоа само толку колку што мораат, на лажичка. Бев таму 2 години и тоа само затоа што имаа фемили опција, доста им беше. Сега имам што службено , што приватно броеви и на Оне и на ВИП И досега немало проблем со мрежата. Ама затоа зборам неупоредиво повеќе за помалку пари, а а нели телефонот ми е за зборење а не за покажување на маса. Овие бре од Т пре ќе ти исцицаат крв одколку да ти дадат минути кон другите мрежи, а вадат стотици милиони евра од нас секоја година.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сеа пошто гледам дека со главата се маваш во зид ке ти одговорам малку подетално, за да ме разбереш.

Ти го споредуваш ова гомно:

Со ова:

Нормален ли си?

Во поглед на мрежата, со ВИП во Кавадарци немам апсолутно никаков проблем. Можеби некаде имаат попречувања, но има локации каде и Т-Ебале немаат мрежа, а ВИП имаат. Свесен ли си за тоа ти?

Ти ми се фалиш дома на рутерот си имал многу убава брзина. Шо друго да ти кажам тука незнам.

Дали татко ти работи во Т-Изгореле, дали ти, ваљда ке да е такво нешто инаку нормален човек не би пробувал вака да мисли дека сите ке не направи глупави.

Тоа е тоа, Т-Ограбиле сеуште имаат голем број на претплатници иако се најскап мобилен оператор поради тоа што групата на нивни корисници се состои од:

1. Богати луѓе што не ги боли колку плакаат (читај: овци за стрижење),
2. Пензионери што незнаат колку е саат а не па тарифи да им споредуваш,
3. Луѓе што не се информирани дека има и подобро, а и да се, ги мрзи да мењаат иако ке плакаат поскапо цел живот (ова важи и за другар ми, го мрзи)
4. Тинејџери што ке го заебат татко му да им купи поефтино телефонче од таму, пошто биле поевтини, иако предплатата ке ја плаќа татко му, и ке му се еб... мамата, телефонот низ газ три пати ке му излезе. Ама кој го еб... не плакаш ти.
5. Вработените во Т-Заебавме
6. Глупави луѓе

Во коа група спаѓаш ти сам одбери си.

Т-Скинавме сеуште имаат доволно голем број на погоре наброаниве корисници па не се ненормални да ја мењаат тарифата? Кога ке им намалат претплатниците тогаш ке видиш, ке ги намалат и тие цените. Сега за сега, кога веке ја стрижиш овцата стрижи ја до крај. Лустер.
Имам пола од претплата 590 + 390 со 1000 минути во мрежата на Вип,а со дугите мрежи ми е 3,9 денари минута.Плаќам по 1500-1800 денари секој месец затоа што карадат,а не искористувам ни пола од претплатата
За 590 денари во т-мобиле исто имам 1000 минути во мрежата и 200 минути во другите мрежи.Доплаќам од 150-350 денари.
Е па друже за потполно истата услуга во т-мобиле плаќам 740-940 денари сосе ддв.
Кој краде и кој кого ебе у здрав мозок сам пресуди а нај трагично е што Вип секогаш имаат однапред спакуван контра одговор со прашање,башка што т-мобиле секогаш и секаде имаат 99% достапност на мрежа и не ми пратиле порака:Пријатен пат во Косово и наплатиле роаминг услуга во Визбегово или Струмица,а богами и Свети Стефан во Охрид

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Сега за сега, кога веке ја стрижиш овцата стрижи ја до крај. Лустер.
Смири се друже, само дискутираме. Секој има право на мислење. Момакот малку не ми беше јасен дека рече биле поскапи 35 денари. Тоа е точно, ако вртиш исклучиво кон Телеком и не праќаш никакви пораки.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
имав јас до денеска....пола претплата со 1000 минути у вип....со 3,81ден+ддв кон другите и не ме крадеа..........плакав најмногу 700-800..........

од денес сум 555 со 1000 минути кон сите......(заради воа го земав) 1000 пораки(5 нема да истрошам) и 1000мб( мамето ме украдоа 24:D) 3г интернетот им е брз....кој шо сака нека рече

а дека нема секаде мреже нема....додуша кај нас го украдоа репетиторот а и на некои места кај има Вип нема никој и тоа сум го видел............

Kajgana Shop

На врв Bottom