Фан Клуб: Арсенал

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Кога последен пат сме имале три последователни „clean sheets“?
Ваква дисциплинирана одбрана не сум видел уште од времето на „the Invincibles“. Мислам дека сезонава имаме многу добар баланс во тимот, од гледна точка напад - одбрана. Напаѓачката тројка денеска конечно ги „изброја“ првите голчиња. Јас сум многу задоволен од Жиру, без разлика што сеуште нема постигнато гол, во првите три натпревари Жиру игра „танкер“ (кој играл WOW знае :D), се тепа, се отвара, скока, комбинира со соиграчите со што ја држи цела противничка одбрана зафатена. Не ми е гајле што не дава голови, и цела сезона ниту еден да не даде се додека оние околу него плескаат голчиња ич око нема да ми трепне, макар што мислам дека нема уште долго да чекаме на неговиот првенец. Има око за гол, и среќата ќе му се насмевне во некое од следните 3 кола после онаа посраната интернационална пауза.
Ме загрижува Маноне, иако имаше неколку одлични интервенции, на моменти апла се гледаше колку е нерешителен, голманот или излегува да пресече или стои на гол линијата, Вито наш тргни, застани, тргни, застани, врати се. Исто Пер и Џенкинсон некако нервозни беа на почетокот на мечот, после се смирија и Пер посебно имаше одличен натпревар. Кога никој нема да го спомне Гибс, значи дека и тој имал одличен настап :P. За остатокот од тимот нема што да се зборува, изигравме натпревар на кој му фалеше само уште еден гол за да може да се смести во категоријата „идеален“, без падови на концентрацијата (нешто несвојствено за нас), одлична координација во дефанзива и во офанзива, одлично движење на топката по целиот терен. Таков авторитативен фудбал играше нашиот стар добар Арсенал од почетокот на векот.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Само замислете колку ќе добиеме на квалитет со враќањето на Џек и Томас. Опција плус во средината.

Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
Само замислете колку ќе добиеме на квалитет со враќањето на Џек и Томас. Опција плус во средината.
Таман они ќе се вратат, некој друг ќе легне. Така бивало отсекогаш.;)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
За се има прв пат!
Башка види ги имаме Арша/Ремзи/КАРЛ и уште некои кои и да летнат не ќе се осеќаат како дупка!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Нема врска. Муабетот ми е, имаме и сега компетитивен состав, а тек коа би дошле сите. Ехее. Ама има кај да играат сите.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
За се има прв пат!
Башка види ги имаме Арша/Ремзи/КАРЛ и уште некои кои и да летнат не ќе се осеќаат како дупка!
Кај е бе Арша ? Оти го нема ни на клупа, ни на повредени ? Исто и Шамак.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Еј,ви се молам не ми го трујте Фан Клубов со пичкава.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Еј,ви се молам не ми го трујте Фан Клубов со пичкава.
Неповрзано со твојов пост, но после денешнава утакмица цитатот во твојот потпис стана 10 пати посмешен. :pos:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Последни вести РВП промаши пенал :)
А последниве ги слушаш?
У п.м. ама што да се прави, КЛАСА играчиште е... 4 погодока за сега... од кааакви гомненици ги извади црвените денес не се свесни ни фановите нивни!

Kajgana Shop

На врв Bottom