Враќање на избришани податоци

V

Vollstandig

Гостин
Не сум сам, има нешто посебно на сликата..Иначе ке чекам до било кога само те молам распрашај се :)
Абе не чекај секогаш со лажица да ти подава некој, тоа е и навика и принцип во животот, што повеќе сам се бориш и успееш, задоволството е бесценето.
Али еве, пак ќе ти помогнам, прво од мое искуство,а после гугл што вика.
Еднаш имав потреба за избришани фајлови, али пази НЕ на формат, туку преку рисајкл бин.Едвај успеав да спасам 7 од тие 50 фајлови а стварно ми беа битни. Треба да знаеш и отприлика под кое име биле пишани, која дата се снимени и други ствари....

Е сеа гугл вика дека постоело можност и за истото чудо, после формат да спасиш слики, и слични ствари, али малце потешко. Пробај овде а после види на кој линк ќе те однеси и симни ја програмата, опишано е од збор до збор.Програми има милион, али пробај со оваа како поквалитетна. И ако стварно не ти помогни, пробај овде.

Член од
30 јануари 2009
Мислења
491
Поени од реакции
439
Не сум сам, има нешто посебно на сликата..Иначе ке чекам до било кога само те молам распрашај се :)
пробај со EASEUS Data Recovery Wizard Professional мене ми врати 70% од работите после форматирање ;)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
M

Mussolini

Гостин
како шо е пред 1 2 месеци, скептик сум од проста причина шо ти ко си форматирал компјутерот логички ја имаш избришено таа слика додека физички не. е па сега, зависи дали и колку ти е полн хард дискот сега. знам дека си мислеш дека маабето не ми држе вода ама со некој фајл после форматирањето си ја „потрупил„ таа слика, заеби да ја најдеш веке... иначе и јас така бех направил едно срање ама одма после форматирањето почнах да вадам тава шо ми треба а не после 1 2 месеци... ке ти кажам и прог шо користих ама са мрза ме да терам... у меѓувреме, со среќа...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Немој да го користиш тој диск. Секое ново запишување на него - шансите за да повратиш било што му се намалуваат. Приклучи го на друг компјутер и пробај.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Немој да го користиш тој диск. Секое ново запишување на него - шансите за да повратиш било што му се намалуваат. Приклучи го на друг компјутер и пробај.
Да да, баш во право си тука, затоа што и додека го користи за прелистување на веб страни, му пишува cache. Како и да е, ако немаш опција да го приклучиш некаде, обавезно ставање програмата за recovery на USB или нешто, никако инсталирање ни спуштање на дискот.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Вреди ризик само за 1 фотографија..таа фотографија е бесценета :)

Член од
17 септември 2008
Мислења
642
Поени од реакции
485
File Scavenger мене ми врши работа. Не е 100% сигурно дека ќе ја врати сликата но ништо не те чини да пробаш.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не бе бато, слика од момче и девојче сликано со камера од -3 мегапиксели :D :D Ама многу е вредна многу :D :D
Имав оглас пред некое време видено за некоја фирма од Скопје што враќа податоци од форматирани, дури и од физички оштетени хард дискови... барем така стоеше во огласот. И памтам оти зависно од начинот на кој се изгубени податците зависеше и цената, ама беше посоленко, нарочито за физички оштетувања. Ама не памтам која беше фирмата. Види во yellow pages или по google барај.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
ete ti link za program koj sto e najblisku do profesionalen http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm
Фала батко деновиве ке пробам :)
Имав оглас пред некое време видено за некоја фирма од Скопје што враќа податоци од форматирани, дури и од физички оштетени хард дискови... барем така стоеше во огласот. И памтам оти зависно од начинот на кој се изгубени податците зависеше и цената, ама беше посоленко, нарочито за физички оштетувања. Ама не памтам која беше фирмата. Види во yellow pages или по google барај.
Веке ми дадоа некои програмчиња ке пробам да ги искористам тие :) Сепак фала на помошта бато :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Кој е најдобар програм ? Што највеќе ќе врати ?

Kajgana Shop

На врв Bottom