Кој е Бог?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па не сме ние тука на форумот за вас да ве осветлиме атеистиве....него преку вашето непознавање,си го тепаме денот...ден да мине друг да дојде..
ААААаа така ли?

Епа, штом сум непросветлен атеист.. (иако би сакал да ми го објасниш тој контрадикторен термин - „непросветлен атеист“) ... нели, преку нашето, т.е. во овој случај моето, непознавање, ќе те замолам да си го дотепаш денов и де да ми објасниш, што е тоа толку што ние, т.е. во овој случај, јас, не знам, а по тебе треба да знам....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
ААААаа така ли?

Епа, штом сум непросветлен атеист.. (иако би сакал да ми го објасниш тој контрадикторен термин - „непросветлен атеист“) ... нели, преку нашето, т.е. во овој случај моето, непознавање, ќе те замолам да си го дотепаш денов и де да ми објасниш, што е тоа толку што ние, т.е. во овој случај, јас, не знам, а по тебе треба да знам....
колку е 2+2=?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Одличен 5
2 прашање:
Зошто врнит дожд?

А Ориѓанец, а? Шубо!

Не сум метеоролог за да одговорам толку стручно, но поради тоа што водата што испарува од земјата и во вид на пареа се издигнува во атмосферата на одреден слој, се формираат облаци, кои предизвикуваат дожд...
За постручно мислење, прогуглај..

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А Ориѓанец, а? Шубо!

Не сум метеоролог за да одговорам толку стручно, но поради тоа што водата што испарува од земјата и во вид на пареа се издигнува во атмосферата на одреден слој, се формираат облаци, кои предизвикуваат дожд...
За постручно мислење, прогуглај..
Еве до каде сакав да стигнам....
на овој подфорум не можеш да прогуглуваш...овде стринави ВИКИ не може да ви помогне....тоа што ние религиозните го зборуваме го нема на вики..иииии затоа вие атеистиве не можете да разберете..:P

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Еве до каде сакав да стигнам....
на овој подфорум не можеш да прогуглуваш...овде стринави ВИКИ не може да ви помогне....тоа што ние религиозните го зборуваме го нема на вики..иииии затоа вие атеистиве не можете да разберете..:P
Каков ВИКИ бре? Што збориш...ти реков прогуглај, што се фаќаш за Википедија, како најнесигурен сајт за наоѓање на одговор....
Или можеби и ти користиш Википедија, па сеа нешто овде исправаш криви дрини...

А логикава „тоа што ние религиозните го зборуваме го нема на вики..иииии затоа вие атеистиве не можете да разберете“ не ти држи вода..

Пак сакам одговор на прашањето - „Што тоа ти си толку учен, а јас не, и толку си го гњавиш твоето скапоцено време (со кое очигледно не знаеш што да правиш) па еве овде сакаш да не просветлиш?“

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Каков ВИКИ бре? Што збориш...ти реков прогуглај, што се фаќаш за Википедија, како најнесигурен сајт за наоѓање на одговор....

А логикава „тоа што ние религиозните го зборуваме го нема на вики..иииии затоа вие атеистиве не можете да разберете“ не ти држи вода..

Пак сакам одговор на прашањето - „Што тоа ти си толку учен, а јас не, и толку си го гњавиш твоето скапоцено време (со кое очигледно не знаеш што да правиш) па еве овде сакаш да не просветлиш?“
Пак истиот одговор...
Па не сме ние тука на форумот за вас да ве осветлиме атеистиве....него преку вашето непознавање,си го тепаме денот...ден да мине друг да дојде..
До кога мислиш да ја повторуваш лекцијата......
требе да одиме напред со материалот...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

До Нова Година сигурно не добиваш одговор од него, а ни после тоа најверојатно:pos:

Гурџи коа го малтретира дома жена му, доаѓа на форумов и си празни негативна енергија.:P

Или пак се смирува, којзнае.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
До Нова Година сигурно не добиваш одговор од него, а ни после тоа најверојатно:pos:

Гурџи коа го малтретира дома жена му, доаѓа на форумов и си празни негативна енергија.:P

Ти, уште го чекаш законот за 7?
Тесла најдобро го објаснува....:cool:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Пак истиот одговор...

До кога мислиш да ја повторуваш лекцијата......
требе да одиме напред со материалот...
Па научи ме...
Впрочем, repetitum est mater studiorum...
--- надополнето: 31 август 2012 во 21:42 ---

хгагаггаахахаха

Ако ако, ме интересира до кај ќе вергла.. денес е модерно да се соли памет..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти, уште го чекаш законот за 7?
Тесла најдобро го објаснува....:cool:
Сигурно ли пиеш чајче?

Да не вртиш ти одма на греано ракииче, винце:P
--- надополнето: 31 август 2012 во 23:37 ---
Па како не знаеме...еве..
Бог е мирисот на тревата
Многумина тврдат дека стапиле во контакт со Бога, и тоа после една тревка.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Многумина тврдат дека стапиле во контакт со Бога, и тоа после една тревка.
Брат, абе јас објаснив зошто човек не може да стапи во контакт со Бог....ама изгледа си ја пропуштил таа лекција..
многу неоправдани ке ти се соберат...:notworthy:
--- надополнето: 1 септември 2012 во 14:36 ---
Па научи ме...
, repetitum est mater studiorum...
Ајде брат, повторување на лекции од прирачникот за атеисти бр.3
Кој е БОГ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Најдете си го својот бог и „силувајте го“ до крајни граници.
Исто како што сите вистински богови се „силувани“ до своите крајни граници...
Погледнете ги од исток до запад...
Сите се силувани од човекот :mad:

Богови... дојдете слободно на Земјата, на ова проклето парче прашина, ќе ве направиме луѓе! :love:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ајде брат, повторување на лекции од прирачникот за атеисти бр.3
Кој е БОГ?
Сигурен ли си дека бараш да ти дадам одговор на вакво глупаво прашање?
--- надополнето: 1 септември 2012 во 14:41 ---
Најдете си го својот бог и „силувајте го“ до крајни граници.
Исто како што сите вистински богови се „силувани“ до своите крајни граници...
Погледнете ги од исток до запад...
Сите се силувани од човекот :mad:

Богови... дојдете слободно на Земјата, на ова проклето парче прашина, ќе ве направиме луѓе! :love:
Мислиш „ќе те чујат“ и „ќе се симнат“? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom