Братче! ти знаеш во кој фан клуб пишуваш ??
Ми ги споредуваш еден ХЕНДЕРСОН и КЕРОЛ со ЏЕРАРД! ?
лол ти си само во тим како СИТИ без историја уште еднаш да не слушнам такво размислување! ЛОЛ!!!!!!!!!
Море ЛИВЕРПООЛ, седи мадро. Кога самиот Ливерпул успеа да го спореди Роџерс со Далглиш, се друго е едноставно.
А и не знам зошто ти реплицирам воопшто.
Ја можам да ти дадам одговор на тоа прашање. Сигурен сум дека не би земале голема пара за Стиви Џи, за Кара и за Даунинг. Даваме играчи од кои ќе заработиме нешто и за кои имаме адекватна замена или пак со нивното продавање ќе си овозможиме финансиски да добиеме адекватна замена. Секако и ја нејќев да си иде Керол, али ете добро објаснување беше тоа на некој дека таму ќе игра прв тим и ќе му порасне цената за вгодина. Очигледно на Роџерс не му одговара таков играч, шо да праиме. Али тоа лошо што го напраи Роџерс беа изјавите што ги даваше за Керол, демек он можел да се вклопи, би бил будала да го даде на позајмица и на крај испадна ко мижи-баба само. Али ете, останува да видиме што ќе донесеме. Затоа полека, дочекај до полноќ и не претерувај со клетења жити све. Ја не коментирам ништо све дур не видам како све ќе се заврши. Ако не ми се свиѓа тоа шо сме го направиле и ја ќе клетам. Не ме сфаќај погрешно, не викам да не критикуваш работата, само не претерувај у тоа за на крај да не не бидеш у право. А може и ќе бидеш, не се знае тоа. Полека нека го исчекаме уште овој ден, после ќе судиме од све шо се десило летото.
.
Како може да се „заработи“ од Керол, кога нема шанса (апсолутно никаква) да се продаде за поголема или еднаква сума на купената?
Или велемајсторот очекува да му се наткрене цената колку толку уште повисока, па да извлече некој цент плус? А?
Ако да, тогаш... велемајсторот знае дека Керол е квалитетен и знае дека ке има одлични партии кај “чеканите“ и по такви игри, ќе му се крене цената.
Да сумирам
- не може да се заработи на Керол, туку може да се трпи загуба
- единствено, може од него да се извлече позитива ако остане(ше) и игра(ше) па почне(ше) да ги оправдува парите.
- Роџерс знае дека Керол е одличен, а го пушта ко вчерашен
Логика? Најди, повели. Мене тоа ми е работа, па пак не можам да ја пронајдам.
И шеестри пати сум кажал: камо Ливерпул да стане шампион, па ова моево „клетење“ (?!) да испадне најголема глупост. Посреќен од мене ке нема.
Ама тоа „клетење“ е нешто што фали кај Ливерпул навивачите од Англија, веќе 20 и кусур години. Наместо „клетење“ имаме „некст сизн ис аурс“.
Процени го лошото.