Поскапува маслото за јадење

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Шетајте по мркети и купувајте кај што е поефтино

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
definitivno ovie ja preteraa nema veze bre za nas makedonija i makedoncite sto e 100 den sitnica
jas pak mislev 10e
narode nas makedonski ne grizete se ova e malku

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не дека ги сакам позицијата и опозицијата ама опзицијата имат многу згрешено и уште не се освестуваат правејќи коалиции со ѓаволот.
Btv
И да секне бизносот и да се смени полтиката ме заболе таквото се имам обезбедено за наредни 3-4 геберации
Топ! (y) После тебе потоп.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што ке тролам , ке има покачување на регистрациите дали ке биде точно октомври или ке се одложи уште малку.
Е сега покачувањата ке бидат 15 % 22% и 31% ( знаеш кај ке биде 31% покачување ) дури можно е и категоријата Специални возила да биде укината и да си плаќаат како и сите останати. И припазувај се за пнеуматици периодов.
Ако само помислат да ја покачат регистрацијата и осигурањето од моменталните 2500евра на овие проценти ќе си го носите увозот со магариња и ќе пасете трава. Моментално транспортот е покачен за 100 евра од дестинација, со новите пресметки на нафтата ќе иде до 200 евра со гаранција. Стави ги процентите на регистрација и гумите кој денес е 400евра една, а имаш да купиш годишно 20 гуми. Па вкалкулирајте на увозните суровини додатни трошоци и чекајте да ви се намалат основните производи кои ги увезуваме сите до еден. Ах да и чекајте да ви падне маслото за јадење на 72 денари. Заедно со струјата. Кога ќе дочекате јавете ми се.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не дека ги сакам позицијата и опозицијата ама опзицијата имат многу згрешено и уште не се освестуваат правејќи коалиции со ѓаволот.
Btv
И да секне бизносот и да се смени полтиката ме заболе таквото се имам обезбедено за наредни 3-4 геберации
Што велат твоите вработени за колку генерации се обезбедени?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ако само помислат да ја покачат регистрацијата и осигурањето од моменталните 2500евра на овие проценти ќе си го носите увозот со магариња и ќе пасете трава. Моментално транспортот е покачен за 100 евра од дестинација, со новите пресметки на нафтата ќе иде до 200 евра со гаранција. Стави ги процентите на регистрација и гумите кој денес е 400евра една, а имаш да купиш годишно 20 гуми. Па вкалкулирајте на увозните суровини додатни трошоци и чекајте да ви се намалат основните производи кои ги увезуваме сите до еден. Ах да и чекајте да ви падне маслото за јадење на 72 денари. Заедно со струјата. Кога ќе дочекате јавете ми се.
Ке ги фаќаме турците празни што се враќаат а и бугарите за утовар одозгора надоле а од овде за нагоре по автобуси ќе испраќаме и така толку ни е извозот :pos:
Абе ти викам јас причекај до нова година да видиш што ке биде ти викаш те тролам :pos:
Плус гумите се нафтен дериват и како што милуваат трговциве да се прават паметни и да речат абе нафтен дериват ја следи цената на нафтата и ние покачуваме. КЕ БИДЕ ВЕСЕЛОООООООО

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Што велат твоите вработени за колку генерации се обезбедени?
А па то си е нивни проблем.Не ме интересира мене.

Инаку стварно претераа со поскапувањава,морам да си скратам некои луксузи,да не страдаат вработените.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Текстилците и рударите на врвот на пирамидата

Статистичарите согледале дека добро котира Индустриското производство во секторот Рударство и вадење на камен каде е забележан пораст од 4,3%, но рекордот за јули годинава од 44,8 % е кај производството во текстилната индустрија....
-----

Што се секирате, еве Шлапас ќе ви каже дека текстилците и рударите како што се на врвот на пирамидата нема ни да осетат 200 денари за литар зејтин,камо ли 100.

Btv
Абе и газда Велија беше обезбеден за многу генерации.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Шетајте низ маркети како низ бутици и гледајте што е најисплатливо за купување :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Кој готви бе уште на масло:facepalm:
Зависи од кај сте и што сте ке си се преорентирате или на лој или на сало. Ем природно ем поубо ем помалце се клава. И глас да не слушнам дека холестерол ова она, тоа ве лажат докторите. Пред 100 години масло да не имале па уште и рафинирано. Строго сало или лој.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Се сеќавам во транзициските времиња топевме леб во зејтин и вегета. Изгледа повторно доаѓаат тие времиња. За некои никогаш не ни поминаа, нели во транзиција сме едно 20 години веќе.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Се сеќавам во транзициските времиња топевме леб во зејтин и вегета. Изгледа повторно доаѓаат тие времиња. За некои никогаш не ни поминаа, нели во транзиција сме едно 20 години веќе.
сега ќе го топиме во вода зошто зејтинот е луксуз и треба да се стави како акцизна роба бар да профитира државата :)
Ова е најверојатно уште еден проект на владата за подобрување на здравјето на граѓаните исто како што беше проектот со укинување на дневната евтина струја кој значително го намали стресот кај граѓаните со оваа кампања ќе се намалат маснотиите во крвта на граѓаните со што се заштедува во здравството и ќе нема потреба да се отвори нова државна кардиохирургија , сепак владата придонесе за намалувањето на двата најголеми непријатели на здравјето на граѓаните : Стресот и Маснотиите! :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom