Поскапува маслото за јадење

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Можда има година дена кога пишував дека се ќе отиде у пичку матер со цени и се останато,поради горивата, мислам дека беше и на оваа тема не се сеќавам, ЛИГУШКА компанија јадеше трици дека немало врска.
Е сега памти ми го зброт дека што ке биде после нова година сите овде што толку ревносно ја бранат политиката на владава во моментов, кога со нивните плати нема да можат да се преранат само каков ке биде муабетот.
Не да има инфлаторна спирала више бургија е станата и врти ко луда.
Само ретардосите не сваќаат дека цени нема враќање назад нити било нити ке биде, ама ја да причекаме до нова година. Па на крај краева што се 2/3 % инфалција ( ама на две недели не годишна )
Јеби га пак владата е крива

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Јеби га пак владата е крива
Не бе Бланко е клив Љубџо е клив Кљусев е крив Бучковски е крив сите се криви само ПАСТИРОТ ТВОЈ не е крив за ништо. Јеби га, сега знам зашо го викате пастир :pos:
А богами и ептен Стадо овци испадна народов и тоа метиљави пошто му трчаат на волкот во уста мислејки дека е овчарот.:tapp:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А владата пак е крива за порастот на цената на барел нафта на беза?Нели?
Што ти е бе тебе последниве денови? Со кого се караш не ми е јасно, сам против сите? Ние сите ќорави и глупи ти ќе не освестуваш? Ај иди одмори не замарај со политики, аман ми се вика на секоја тема ќе се оправаме исто пак исто.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Што ти е бе тебе последниве денови? Со кого се караш не ми е јасно, сам против сите? Ние сите ќорави и глупи ти ќе не освестуваш? Ај иди одмори не замарај со политики, аман ми се вика на секоја тема ќе се оправаме исто пак исто.
Смири се ти Директорке чекај сега регистрациите кога ке рипнат од октомври :pos:

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Брилијант е штипска фабрика. Шеќерана немаме увезуваме од Србија. Ние во Македонија немаме готов Македонски производ, значи буквално се увезуваме или како готов или како суровини. Брилијант увезува и преработува, го пакува и го продава. Плус увезуваме дополнително масло за јадење од Србија и од Грција.
Проблемот е што неможеме да ги контролираме трошоците, владата притиска со години да останат истите цени, се со цел мир у куќа, али едноставно не се издржува. Не е работата да се поскапе јагнешко и јајца пред Велигден или зејтин пред зимници, работата е што овие 3/4 години сите продукти се поскапени, од млечни, месни, козментика, бебешки производи дури и тоалет. Првиот судир е помеѓу секторите во реален сектор. Оној што носи тегли ги покачува цените, оној што ги откупува се буни за цената оти помалку му купуваат, а оној што ги вози покачува оти нафтата е поскапена. Тој што ги произведува му се покачила струјата. И сите меѓу себе се караат оти едноставно ем нема пари, ем народот е сиромашен и нема со што да купи. Ова како пример, али буквално сите се за врат фатени меѓу себе. И круна на се најголем работодавец и неплаќач е владата. Епа иди издржи да те видам, нема веќе пари под перница да се внесуваат со години тоа зборат од комора, нема пари во оптек правете нешто приберете се.
Шеќерана има во битола,Бугари се газди ама дали работи поима немам.
Моментално шеќерот е 42-45 денари очекувајте и тој да поскапи до 55-60 денари

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Тој некој вози BMW од 30-40.000 евра и има пет коли во гаража, го заболе него слепото црево за цената на зејтинот.

Високите цени на зејтинот и останатите продукти и' одговараат на владата, поголема основица за данок, повеќе данок собрано, повеќе буџетари, повеќе гласачи.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Стварно имаме во Битола? Незнаев еј :) Фала ти ме просветли пред спиење.
--- надополнето: 30 август 2012 во 22:50 ---
Смири се ти Директорке чекај сега регистрациите кога ке рипнат од октомври :pos:
Ова озбилно или ме тролаш сега? :)

T

Tetro

Гостин
Има има, ама нема откуп на шеќерна репка, што значи дека нема и производители на истата.

нзс- нема производител на шеќер во Македонија, има само увоз и препаковање.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Тој некој вози BMW од 30-40.000 евра и има пет коли во гаража, го заболе него слепото црево за цената на зејтинот.

Високите цени на зејтинот и останатите продукти и' одговараат на владата, поголема основица за данок, повеќе данок собрано, повеќе буџетари, повеќе гласачи.
Испушта душа оваа власт, за тоа има нервозни луѓе кои гледаат дека ќе им се затвори бизнисот ако се смени политиката...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Повисоки цени помала куповна моќ, помала куповна моќ еднакво на повеќе сива економија, повеќе сива економија помалку средства во буџет, помалку средства во буџет е еднаква на криза за плати административни и пензии.

Друго шо не е јасно :icon_lol:?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Стварно имаме во Битола? Незнаев еј :) Фала ти ме просветли пред спиење.
--- надополнето: 30 август 2012 во 22:50 ---

Ова озбилно или ме тролаш сега? :)
Што ке тролам , ке има покачување на регистрациите дали ке биде точно октомври или ке се одложи уште малку.
Е сега покачувањата ке бидат 15 % 22% и 31% ( знаеш кај ке биде 31% покачување ) дури можно е и категоријата Специални возила да биде укината и да си плаќаат како и сите останати. И припазувај се за пнеуматици периодов.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Испушта душа оваа власт, за тоа има нервозни луѓе кои гледаат дека ќе им се затвори бизнисот ако се смени политиката...
Не дека ги сакам позицијата и опозицијата ама опзицијата имат многу згрешено и уште не се освестуваат правејќи коалиции со ѓаволот.
Btv
И да секне бизносот и да се смени полтиката ме заболе таквото се имам обезбедено за наредни 3-4 геберации

Kajgana Shop

На врв Bottom