Ау каква возбуда човече морам да се издувам,една ретроспектива во стилот на Калински,Панчев и Зрното
Прво беше вака...не мислев дека ќе победиме и немав надеж после она со Гетафе и таа катастрофална игра незнам и кој би имал,ама кога почна утакмицата све се смени,Игуаин беше флоп вечерва додека мислам дека Роналдо заслужи топ.
Мое видување за утакмицава Златко:
Сан Икер-ме натера да ги изедам гомната во второ полувреме.Те обожавам.
Арбелоа-просечен,али толку му е него што да се прави
Пепе- да не речам Пабло е оној кој многу многу значи во Реал Мадрид,еден од најдобрите мечеви на Пепе откако е во Мадрид
Рамос-па може да се каже добар но не и оној Рамос кој блеска неколку лапсуси но небитно може да пројде Златко
Чаби Алонсо-Знае да игра позади,знае да даде топка напред се а се фантазер и незнам што да кажам
Кедира-кога во маало им викав дека мислам дека Кедира е класа играч ме правеа глуп,ненормален,валдез,сега ме викаат Жозе.И едно прашање каков беше тој продор бе Сами?меси ху продор ненормалан.
Озил-фантазер,одличен играч иако немаше сила да доигра на ниво до крај но со Гетта ќе бидат одлични сезонава предосечам,што би рекла Северина.
ДиМариа-вечерва трчаше,се трудеше но не напраи ништо посе...уствари да он ни донесе победа
Кристијано-ако слушнам дека бил себичен,не се враќал назад ќе убијам некого.Вечерва и последните ЕлКласика одлучен,фантастичен и секогаш знае да го изненади тој момакот што ги знае сите негови финти со некоја нова,со еден збор фантазер
Игуаин-ауууу ауу ауу,те обожавам,ама за плукање беше вечерва и тоа многу,среќа што победивме инаку факав чартер за Мадрид и ти вршев убиство,катастрофа можеше 4-5 гола да постигне вечерва,катастрофа.Се надевам дека Икер му одржа добра лекција после утакмицата кога го покажаа во кадар.
Бензема-малку време имаше,ништо посебно ама искрено мислам дека он ќе искористеше барем 2-3 од шансите на Игуаин,Со Гранада и двајцата во прв состав,овој да се опраи овој да се врати.
Каљехон-малку време имаше за нешто повеќе
Гет..Модриќ-добивме ненормално засилување многу подобро од што сите мислиме,ќе го менува одлично Озил,а можеби и ќе фати место во прв тим што искрено сакам да се случи,добивме класа играч за кој вредеше сапуницата,фантазер,везњак све најдобро за Модриќ
Се на се ми се скрати животот за една година,ми ослабеа валвулите во срцето,но не е битно,битно е Мурињо да остане што подолго,затоа што подобар тренер од него нема,а богами нема и да има.Мислам дека сите треба да уживам во ова време на неговиот прекрасен фудбал кој јасно го видовме во првото полувреме,па и во второто.Очекувам бомби со Гранада на СпортКлуб+ фала богу.
!HALA MADRID!