Помош, софтверски проблеми и совети

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да прашам нешто само...

Ми се расипа матичната и едвај најдив нова матична шо че одговара со процесорот ама малце е послаба од таа пред тоа шо а имав..сеа каа го уклучувам пц то мора да стиснам Ф1 и да почекам малце - пише нешто Veritify DMI Pool Data - Update Success такво нешто...зошто е така и дали се месте некако да немора да стискам Ф1 и триста глупости туку право да се уклуче пц то?
Само еднаш влези во BIOS и save as и готово понатаму не би требало да се јавува

M

Mamba.

Гостин
Пак е исто...

И уште нешто...

некако тесна и мала е сликата...пред тоа не беше вака, беше поширока и поголема...

и некое видео каа пуштам ногу е мало...сите страни се вакви...ногу мали и стеснати накај средината и помали се буквите...помош ?

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Koga igram nekoja igra offline, imam ogromen lag negde po 10 min od igranjeto,CPU Usage raste nad 60,za razlika od online igrive.Mi treba pomosh kako da go namalam CPU usage-ot,za normalno da si gi igram igrive?
Izvinite,denovive ke stavam makedonska poddrska.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Koga igram nekoja igra offline, imam ogromen lag negde po 10 min od igranjeto,CPU Usage raste nad 60,za razlika od online igrive.Mi treba pomosh kako da go namalam CPU usage-ot,za normalno da si gi igram igrive?
За некој ден ке залади (наводно од понеделник) и ке ти се реши проблемот...дотогаш кулирај батали играње :)
--- надополнето: 25 август 2012 во 19:31 ---
Да прашам нешто само...

Ми се расипа матичната и едвај најдив нова матична шо че одговара со процесорот ама малце е послаба од таа пред тоа шо а имав..сеа каа го уклучувам пц то мора да стиснам Ф1 и да почекам малце - пише нешто Veritify DMI Pool Data - Update Success такво нешто...зошто е така и дали се месте некако да немора да стискам Ф1 и триста глупости туку право да се уклуче пц то?
Најди ја оваа опција у биос и види дали е на дисабле "Reset configuration data" (ESCD)". Таа автоматски иде на енабле коа ке додадеш нов хардвер у компјутерот, го прај тоа Veritify DMI Pool Data - Update и треба да го врати на дисабле ова Reset configuration data" (ESCD). Кај тебе изгледа стално е на енабле по се изгледа, а и до батеријата може да е...пробај искључи ги каблите од дисковите па пробај 2-3 рестарта види дали ке се изгуби, може хардот ти праи проблем.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Пак е исто...

И уште нешто...

некако тесна и мала е сликата...пред тоа не беше вака, беше поширока и поголема...

и некое видео каа пуштам ногу е мало...сите страни се вакви...ногу мали и стеснати накај средината и помали се буквите...помош ?
Со отворен browser стисни ctrl па + (неколку пати )

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имаш проверено температура на процесорот кога играш игри ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ај па вака..
имам проблем со драјверите за градичката nvidia gforce 7300/7200gs сега скоро му правев формат,од инсталационото оригинал цд почна да ги инсталира драјверите и на сред инсталација прекина,се рестартираше пц-то и се изгаси мониторот..го упалив и кога почна да се крева имаше линии вертикални..се дигна и драјверите не се инсталираа..пробав од страната на нвдиа да симнам,ама исто..сега без дравј.работи,ама на видеа не е тоа тоа,сецка,заглавува..дали е можно да цркнала графичката или е некој друг системски проблем ??

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
jas pak instalirav windows.......i eve kako so se gleda mi gi nema ikonite za makedonska poddrska.......ni pa znam kaj da gi najdam.....so alternative + shift.....nemet niso :rolleyes:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ај па вака..
имам проблем со драјверите за градичката nvidia gforce 7300/7200gs сега скоро му правев формат,од инсталационото оригинал цд почна да ги инсталира драјверите и на сред инсталација прекина,се рестартираше пц-то и се изгаси мониторот..го упалив и кога почна да се крева имаше линии вертикални..се дигна и драјверите не се инсталираа..пробав од страната на нвдиа да симнам,ама исто..сега без дравј.работи,ама на видеа не е тоа тоа,сецка,заглавува..дали е можно да цркнала графичката или е некој друг системски проблем ??
Најди како се влага во safe mode на твојот пс, најверојатно е F8 да стискаш додека се подига, кога ќе влезеш во safe mode, ако пак има линии нова графичка.

Компјутеров ми е спор,призакочува,заглавува.. Му правев дефрагмент и го чистев со CCleaner и пак е исто..авастот скенира дека нема вируси.. Да го убрзам малце .?

Скенирај и со Hitman Pro.

Кои игри, која резолуција, која конфигурација?

Ми треба мала помош. Користам Google Chrome, во последно време често на некои web страни не ми ги отвара сликите, вака би изгледало тоа. Има некое решение ?

Ичисти го кешот со Ccleaner, ичисти и во регистри, и скенирај со Hitman Pro.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Најди како се влага во safe mode на твојот пс, најверојатно е F8 да стискаш додека се подига, кога ќе влезеш во safe mode, ако пак има линии нова графичка.

.

Нема во сејф мод..линиите ги има само на почеток кога стартува виндовсот (хп)..после не..исто и во сејф мод.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нема во сејф мод..линиите ги има само на почеток кога стартува виндовсот (хп)..после не..исто и во сејф мод.
Ај сликај да видам какви се линиите, и провери каблите од мониторот, исклучи све, извади ги скроз и прак врати ги, потоа кажи ми дали има пак.

Картата најверојатно ти е пред цркнување.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Море што се мачите симни си 3D mark имаш неколку теста ако ги помине сите тестови добра ти е графичката ако застане на сред тест или се појават линии тогаш не ти чини графичката

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Море што се мачите симни си 3D mark имаш неколку теста ако ги помине сите тестови добра ти е графичката ако застане на сред тест или се појават линии тогаш не ти чини графичката
Како ќе ги пушти тестовите без драјвер? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom