Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Нема во сејф мод..линиите ги има само на почеток кога стартува виндовсот (хп)..после не..исто и во сејф мод.
По се изгледа го имаш првиот симптом за рикнување на графичката, сега засега само на бутирање на системот...
... извади ја, погледни ја добро, види случајно да некој кондезатор не е надуен (се фаќаме за сламка) ако е .. лесно се поправа ако имаш некој познат што знае да леми (инаку плаќање за поправка на таа графичка ...не се исплаќа)!

Ај сликај да видам какви се линиите, и провери каблите од мониторот, исклучи све, извади ги скроз и прак врати ги, потоа кажи ми дали има пак.

Картата најверојатно ти е пред цркнување.

Нејќе принт скрин,незнам зашто..плави линии на логото на виндовс,потенки и подебели..а и со каблите направив..исто.
--- надополнето: 28 август 2012 во 20:15 ---
По се изгледа го имаш првиот симптом за рикнување на графичката, сега засега само на бутирање на системот...
... извади ја, погледни ја добро, види случајно да некој кондезатор не е надуен (се фаќаме за сламка) ако е .. лесно се поправа ако имаш некој познат што знае да леми (инаку плаќање за поправка на таа графичка ...не се исплаќа)!

Са пари е нова..:facepalm:

Ајде оди купи си нова графичка или извади ја таа па пробај преку on-board ако има матичната ако не нова

Понови де..:)
Па скоро сегде се наоѓа GF 210 со 1Gb меморија... 0д 1500 до 1700 денари се
...сега тие ги бутаат у најефтините конфигурации...:D.. ама за тебе и твојот компјутер ..премија ќе биде таа

пред една недела приметив кочи пц на моменти ќе закочи 3-4 секунди и свири по некое време пак до што може да е инаку преко еверест гледам температурите
Motherboard 39 C
Cpu 42 C
Aux 46 C
WDC 43 C
кажете ми нормали ли се овие температури бидејки не се разбирам многу

пред една недела приметив кочи пц на моменти ќе закочи 3-4 секунди и свири по некое време пак до што може да е инаку преко еверест гледам температурите
Motherboard 39 C
Cpu 42 C
Aux 46 C
WDC 43 C
кажете ми нормали ли се овие температури бидејки не се разбирам многу
Температурите под услов да сензорите правилно ги мерат не ти се проблем...
... а што ти кочи ( слика, реагирање на команди од тастатура и глушец...итн), од каде е звукот...
.. не е лошо да поставиш слика од task manager со активните процеси и слика со дијаграмот на искористеноста на процесорот и меморијата..

звукот е од куќиштето а слика od task manager неможам да ставам сега а се ми се укочува цел пц ништо не работи и свири

Па скоро сегде се наоѓа GF 210 со 1Gb меморија... 0д 1500 до 1700 денари се
...сега тие ги бутаат у најефтините конфигурации...:D.. ама за тебе и твојот компјутер ..премија ќе биде таа

Премија е,за целерон е како бинго :D

Незнам..

Интел целерон 3.2гх
512 мб рам
160 хдд
нвидиа 7300с графика...
Aбе погледни го куќиштето отпозади... ако имаш „онбоард “ графичка приклучи се на неа... ќе ти врши работа.. не фрлај пари за нова....

Aбе погледни го куќиштето отпозади... ако имаш „онбоард “ графичка приклучи се на неа... ќе ти врши работа.. не фрлај пари за нова....

Не те сваќам баш..каде од позади? да го отворам куќиштето? како да се приклучам? труп сум за вакви работи хардверски..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom