Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Исто е и со divx+AC3 ,e сега ако може уште да ми кажеш каде се наоѓа ова на сликата неможам да го најдам
Сликата е од FFDShow незнам дали ти го користиш истиот кодек пацк...стара е сликава изгледа за постара верзија е, кај мене е исто најдоле во листава лево во Audio Decoder Configuration. Имам шорткут во Star menu/Programs/FFdshow/ Audio Decoder Configuration
Еве на линков имаш иста ситуација како кај тебе, HDMI + optical види што треба да штиклираш.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Ми треба драјвер за Делл инспирон купен од т-хоме. На официјалната страна на дел го нема лаптопот... Одам по сервис таг и го вади ама нема никаков суппорт за него, ни драјвери ни ништо. Ај некако се снајдов со спецификациите што ги знам што има. Симнав драјверите ама неколку ми се со извичник. Користам вин 7 64битен и најмногу имам проблем со аудио драјверот. После форматот кога го инсталирав работеше ок се до пред некој ден. Го вратив назат некој ден па се оправи и сега е пак истото. Значи го имам драјверот и ми е со извичник во дивајс менаџер и е од 10-ноември 2010 барем така пишува кај драјвер деталс. Еве хардвер ид од дивајс менаџер и од аида 64 името што ми го дава. Пробав со интел драјвер апдејт алатката за автоматски да ми ги најди што е на интел страната ама неколку ми најде а баш тој што ми треба не го најде.

PCI\VEN_8086&DEV_1C20&SUBSYS_04B01028&REV_05
PCI\VEN_8086&DEV_1C20&SUBSYS_04B01028
PCI\VEN_8086&DEV_1C20&CC_040300
PCI\VEN_8086&DEV_1C20&CC_0403

Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-3]PCI

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Ми треба драјвер за Делл инспирон купен од т-хоме. На официјалната страна на дел го нема лаптопот... Одам по сервис таг и го вади ама нема никаков суппорт за него, ни драјвери ни ништо. Ај некако се снајдов со спецификациите што ги знам што има. Симнав драјверите ама неколку ми се со извичник. Користам вин 7 64битен и најмногу имам проблем со аудио драјверот. После форматот кога го инсталирав работеше ок се до пред некој ден. Го вратив назат некој ден па се оправи и сега е пак истото. Значи го имам драјверот и ми е со извичник во дивајс менаџер и е од 10-ноември 2010 барем така пишува кај драјвер деталс. Еве хардвер ид од дивајс менаџер и од аида 64 името што ми го дава. Пробав со интел драјвер апдејт алатката за автоматски да ми ги најди што е на интел страната ама неколку ми најде а баш тој што ми треба не го најде.

Кажи го моделот на лаптопот види долу кај сервис тагот.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Симни си Driver Genius Professional и сам ке ти среди со драјвери кој ти прават проблем само треба да ти биде конектиран на интернет

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Кажи го моделот на лаптопот види долу кај сервис тагот.
Делл н5110
Симни си Driver Genius Professional и сам ке ти среди со драјвери кој ти прават проблем само треба да ти биде конектиран на интернет
Ај ако сакаш пушти ми по пп некој што ти е проверен.

Едит:Пробав и со драјвер генниус и добив пп од petok со драјвери од официјалната страна на дел за модел н5110 ама не фатија драјверите односно ми даде ерор како да немам таков хардвер во компјутерот и неможе да биде инсталиран драјверот.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Ми треба драјвер за Делл инспирон купен од т-хоме. На официјалната страна на дел го нема лаптопот... Одам по сервис таг и го вади ама нема никаков суппорт за него, ни драјвери ни ништо. Ај некако се снајдов со спецификациите што ги знам што има. Симнав драјверите ама неколку ми се со извичник. Користам вин 7 64битен и најмногу имам проблем со аудио драјверот. После форматот кога го инсталирав работеше ок се до пред некој ден. Го вратив назат некој ден па се оправи и сега е пак истото. Значи го имам драјверот и ми е со извичник во дивајс менаџер и е од 10-ноември 2010 барем така пишува кај драјвер деталс.
1. Оу јеа...супорт има, ама неглеаш :D
2. Место 2010, 2012 драјвер...колку пива даваш?

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Ако го биди 750ка туборг имаш хехе :sneaky:

Ако мислиш на овие 2....не се тие
Код:
http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/Product/inspiron-15r-n5110
Да бе FAIL не се тие, се истрчав....ај види тука со тој R297811.exe (може и го имаш пробано)....
Многу постови видов ...се жалат делл усери бајаги на ова идт аудио драјвериве,,,,после ова го најдов го фалат у комбинација со старите драјвери нешо се инсталира....само нигде не стои за кои дал лаптопи важи.
Него да си земеш со еверест или сличен софт што чита детално хардвер да си провериш дали ке ти го најде тој 92HD87B1 (чипот е ваљда тоа ама дали и кај тебе е истиот) за кој под идт драјверов за довн стои дека Applies to:92HD87B1

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Од што е можно на секое да го појавува help центарот додека работиш на компјутер? Вирус е?
Значи на секои 10тина секунди само од себе излегува прозорчево.

Чаре?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Од што е можно на секое да го појавува help центарот додека работиш на компјутер? Вирус е?
Значи на секои 10тина секунди само од себе излегува прозорчево.

Чаре?
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-performance/how-to-disable-windows-help-and-support-pop-up/751e7e91-39d1-4dd3-938d-7260a912f1bf

Ако негде не можеш да се снајдеш пиши

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Ако не е прашањево за тука преместетего незнаев каде да прашам па и гледам тука има по активни членови.зборо ми беше за facebook зошто коага се вклучам ми покажува дека сум offline и не ми ги покажува преијателите коа ми се вклучени ниту разговорот не ми се вклучува коа одам за повеќе активности ме враќа на почетна неможам like да ставам ниту пораките да вида кој што ми пишувал?чаре?

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Кога гледам некој стрим сликата си е супер, кога ќе го пуштам на fullscreen ми кочи сликата.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ми треба мала помош. Користам Google Chrome, во последно време често на некои web страни не ми ги отвара сликите, вака би изгледало тоа. Има некое решение ?

Attachments

M

Mamba.

Гостин
Да прашам нешто само...

Ми се расипа матичната и едвај најдив нова матична шо че одговара со процесорот ама малце е послаба од таа пред тоа шо а имав..сеа каа го уклучувам пц то мора да стиснам Ф1 и да почекам малце - пише нешто Veritify DMI Pool Data - Update Success такво нешто...зошто е така и дали се месте некако да немора да стискам Ф1 и триста глупости туку право да се уклуче пц то?

Kajgana Shop

На врв Bottom