Фан Клуб: Вардар

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Saber Rider
Мислам дека Јове ја бутна до Ѓорѓиев
Хорхе искочи и во рок од 3-4 минути трчаница искочи од соблекувална по дрес цел како што го однесоа и си седна тука кај што искачаат од соблекувалните од јужна на столче... имаше мраз на глуждот и тоа ми даде некој оптимизам (случката дека одма искочи...), али на крај на утакмицата кога стана на нозе неможеше ич изгледа. Во секој случај ме изненади тоа што беше заинтересиран за Вардар и покрај веќе решената утакмица.

Исто и Вајс онака редовно го потценувам (и сите што пратат малце појше фудбал знаат зошто насобра толку негативен публицитет) ама денеска кога му влегоа еднаш со 2 нозе и искочи надвор Тетекс организираше контра и некако инстинктивно мислам дека ни судијата не му даде знак да влезе се убаци. Акцијата беше спречена од други и не влијаеше тоа ама ја почитувам пожртвуваноста што се создава меѓу дечкиве!

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Saber Rider
Мислам дека Јове ја бутна до Ѓорѓиев
Хорхе искочи и во рок од 3-4 минути трчаница искочи од соблекувална по дрес цел како што го однесоа и си седна тука кај што искачаат од соблекувалните од јужна на столче... имаше мраз на глуждот и тоа ми даде некој оптимизам (случката дека одма искочи...), али на крај на утакмицата кога стана на нозе неможеше ич изгледа. Во секој случај ме изненади тоа што беше заинтересиран за Вардар и покрај веќе решената утакмица.

Исто и Вајс онака редовно го потценувам (и сите што пратат малце појше фудбал знаат зошто насобра толку негативен публицитет) ама денеска кога му влегоа еднаш со 2 нозе и искочи надвор Тетекс организираше контра и некако инстинктивно мислам дека ни судијата не му даде знак да влезе се убаци. Акцијата беше спречена од други и не влијаеше тоа ама ја почитувам пожртвуваноста што се создава меѓу дечкиве!
Гледам ретко како кога во Македонскиот фудбал има заинтересираност а?

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Лесна и рутинирана победа денеска...
Во братското дерби Вардар-Тетекс 4-0...
Тетекс поочајна одбрана неможе да има и искрено не ги гледам во прва лига идна година, мада во нападот се обидуваа да сторат нешто.
Нема што многу да се издвои освен головите. Нашиве ќе дадат некој гол и после ги мрзи да одат ебате...
Прв гол, нафрлување од слободен, одбраната на Тетекс плива во празно, налетува Костовски и лесно ја забива со глава за 1-0.
Втор гол, невидов баш најубаво, некој му ја даде на Георгиев, овој лесно си претрча го заобиколи и Јорде и погоди за 2-0. Ептен му се израдува на голот, а и ние се израдувавме што го скрши мразот.
Второ полувреме, конечно и Хименез го заслужи својот погодок. Излезе од косо пред Јорде и му ја бапна доле. Лошото е што го собраа од позади и не ми изгледаше дека е добро :eek::confused:
Неможеше да оди го изнесоа на носилки... Цело време подмолни фаули му прават играчиве од другиве екипи. Во Кичево неможеше да стане од фаули...
Тешко нас ако останеме без него. Според мене нема сомнеж, Хименез ни е најдобар играч сезонава...
Ако останеме само на Петров НЕМА ТЕОРИЈА да освоиме титула.
Четвртиот гол, ремек дело. Стојаковиќ му збибери сув лист од 30-тина метри на Јорде во горен лев агол :cuc:
Маневски беше камен денеска... Јове не покажува којзнае колку али знае да се најде на право место во право време...
Ранѓеловиќ го немаше денеска, а во одбрана почнавме со Бојовиќ. Во средина играше Оса... Другото беше исто од минатите мечеви.

Ние бевме во бројка 450-500 луѓе, а на полувреме се изретчивме пошто некои отидоа на јужна. Иако бројката не ме задоволи сепак навивањето беше чиста десетка. Тоа е тоа, извежбани момци, нема заебанција :D
Имавме и баклијада и некои пароли ама не видов што пишуваше. Повторно се скандираше од двете трибини нешто што многу ме радува. На цел стадион имаше околу 1 200 луѓе. Сретнав еден другар со кого почнав да исдам по утакмици во времето кога имаше големи поделби на трибината и бројката беше резилаци, и таков му викам ВИДИ КОЛКУ МАЛКУ СМЕ ДЕНЕС, и тој зачудсно ме гледа и ми вика ВАКВА БРОЈКА НИКОГАШ НЕ СУМ ВИДЕЛ :pos:
Војводи беа околу 70-тина по моја проценка.
Причина за слабата посета донегде се и членските, пошто беше најавено дека без членски нема влез па голем дел што не уплатија за членски не беа дојдени или седеа на јужна...
Незнам како ќе издржиме вака само со членски без карти за запад :tapp:
Голем дел седеле на јужна, а на цел стадион имало 1 200 луѓе. :tapp::tapp::tapp:
Треба со закон да се забрани фудбалов во Скопје, дефинитивно најнепосетени се натпреварите од неутралните гледачи и симпатизери.
700 000 жители, 36 000 стадион, 1 200 луѓе од кои пола навивачи. Ма немој да ме јебеш !

Член од
17 август 2011
Мислења
10.257
Поени од реакции
18.206
Јебига дури и вардар вака среден не го менува фактот дека фудбалот е мизерија...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
A so da se gleda , so utakmici, mizerija ziva e fudbalov, aj sto nema kvalitet nema ni rivali ko porano

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
A so da se gleda , so utakmici, mizerija ziva e fudbalov, aj sto nema kvalitet nema ni rivali ko porano
Јебига дури и вардар вака среден не го менува фактот дека фудбалот е мизерија...
не одра странскиот фудбал..сите во то време на Барса дркат
со закон треба да се забрани странско првенство на телевизија

Член од
17 август 2011
Мислења
10.257
Поени од реакции
18.206
Да бе ради барса фудбалот е тапа..И ја сум против ова што се палат на странски тимови и што ниеднаш не отишле на утакмица,али не е мало скопје за да се влечкаш до градски и да ги броиш секундите до крај од досада...Ќе отидеш еднаш ама нема нешто да те влече да идеш секоја утакмица.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.464
Кога ќе се собере се на се тоа е тоа :)

Бар во Скопје постариве се навикнале да гледаат фудбал, и ова што се игра денеска им наликува како да паднале од коњ на магаре. Тепаме 4-0, играчиве на Тетекс неможе да мрднат, нашиве со одење ги победија...
И за тоа да дадеш 100 денари за да гледаш?:)

И покрај тоа да има поголема реклама ќе има повеќе публика, тоа е факт. Овде никаква реклама нема, ние што ќе раширимке низ населба и тоа е тоа. Не сме ние мало гратче па цел град одма да се информира. Одиме во Кичево и тие на ден на утакмицата немаа три чисти кој со кого игра. Ама сред град залепено НАПРЕДОК-ВАРДАР, плус не гледаат нас се распрашуваат кој игра, ахам Вардар доаѓа и за пола саат ја наполнија скоро цела трибина.
Резили сме во поглед на инфомираност.

Ќе кажам пак добро е и толку публика што има :tapp:
За ваква лига и тоа е премногу...

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
Да бе ради барса фудбалот е тапа..И ја сум против ова што се палат на странски тимови и што ниеднаш не отишле на утакмица,али не е мало скопје за да се влечкаш до градски и да ги броиш секундите до крај од досада...Ќе отидеш еднаш ама нема нешто да те влече да идеш секоја утакмица.
ти имаат понудено најдоброто да го гледаш....a она полошото не го гледаш
вака ако најдоброто го нема...оние шо сакат фудбал(а ги има многу) ќе го гледаат лошото кое единствено би го имало :)

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Колкава љубов има некој за Вардар толкава имам и јас за мојот клуб може и по голема.
Не ми е јасно што смета доколку сме фанови на туѓи клубови?
Само проблемот е што немаме солидна лига па освен кога нашиот тим игра на тв, да одиме потоа и на стадион и да видиме домашна лигашка утакмица..
Лани кога го доведовте нигеријчево во фор... самиот потег ме наговори по 4 години да отидам на македонска лигашка утакмица.
Но оваа сезона кај другите клубови се по слаби , па и вие претежно продававте и ве напуштаа... сеуште сакам да освоите и не голема сумља имам во тоа, но дека ќе има компетента лига оваа сезона? Не баш.
И повторно она- Ај следната сезона.
Ќе се чека нови аквизиции, подобри стандарди , некој спонзор плус...да би стигнал некој наш клуб ( што би било најпозитивно тоа да е Вардар токму ) по далеку од тоа што стигале претходно.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
gooner4life искрајно имаш на 3 утакмици у 2 години отидено на стадион или колку да се најдеш у ситуацијава да напишеш?

Нигерот те наговорил ... како не за тоа тој нигер после 2 месеци од кога го депортиравме од Скопје бил најден надрогиран ограбен... за тоа тој нигер имаше 120 кила и огромен непрофесионализам не ги исполни условите што не е јасно. Или ќе се однесуваш професионално или да те нема. Стојам зад одлуките на управата и за Лико и за Огбона!

Само јас ли мислам дека годинава имаме повеќе конкуренција? :D Штета што таа конкуренција на вардар не е збогатена со навивачи па да се осети тоа и на трибина. Освен Чкембари и Војводи нема никој друг што може да дојде на градски да направи гостување тоа е лошото. А и Војводи ме разочараа завчера... мислам дека сретнав информација 100 денари им било влез + превоз и дојдоа 1 автобус.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.464
Колкава љубов има некој за Вардар толкава имам и јас за мојот клуб може и по голема.
Не ми е јасно што смета доколку сме фанови на туѓи клубови?
Само проблемот е што немаме солидна лига па освен кога нашиот тим игра на тв, да одиме потоа и на стадион и да видиме домашна лигашка утакмица..
Лани кога го доведовте нигеријчево во фор... самиот потег ме наговори по 4 години да отидам на македонска лигашка утакмица.
Но оваа сезона кај другите клубови се по слаби , па и вие претежно продававте и ве напуштаа... сеуште сакам да освоите и не голема сумља имам во тоа, но дека ќе има компетента лига оваа сезона? Не баш.
И повторно она- Ај следната сезона.
Ќе се чека нови аквизиции, подобри стандарди , некој спонзор плус...да би стигнал некој наш клуб ( што би било најпозитивно тоа да е Вардар токму ) по далеку од тоа што стигале претходно.
Годинава имаме подобар тим од лани...
Одбраната е иста, голманот е ист, имаме подобра средина од лани, а нападот лани беше само еден играч Фичо, додека годинава имаме двајца играчи кои се солидни...
Огбона лани беше се освен засилување :D

Не е проблемот толку до нас колку што е до противниците.
Ете со Работнички не беше толку лошо исполнета јужна, таква ситуација ќе видиме уште со Пелистер, Металург можеби и Шкендија, сите други утакмици ќе биде празно. Тоа е реалноста.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Сакате да кажете дека на Вардар-Бате имаше подобар фудбал од Вардар-Тетекс па затоа се наполни цел стадион ?
Немаше ниедна акција, ниеден гол.... Сигурно Вардар-Тетекс со 4 гола е поактрактивна од тој натпревар.
Треба реклама,информираност па дури и Тв преноси можат да ја зголемат бројката на стадионите. Да не се пуштев на форумов немаше ни да знам дека имало редовно коло фудбал во недела.

Kajgana Shop

На врв Bottom