Абе ти вицови кажуваш или пробуваш да ме насмееш? Како баш со тие земји што не се членки на Нато и Еу а се советот на безбедност на обединетите нации до право на вето Кина и Русија не признаа под уставното име, А членките на еу и нато во Советот на безбедност на обединетите нации со право на вето Франција и Бријатанија сме фиром, а инаку признавањето од страна на американците на нашето уставно име се случи еден ден пред референдумот за територијална поделба, за намерно да пропадне и во едно негово интервју Колин Паул призна дека намерно била признаена Македонија под уставно име заради , нивни интереси а го видовме нивниот интерес како стана Скопје со сила над 20% рамковно население, и како Струга од доминатвно македонска општина стана доминатно рамковна општина. Толку го критикуваме истокот а тој не признава под уставно име и не ни кажува дека е добро за нас бивши учки да станат министри пратеници инт, а нашите толку посакувани западни партнери сме Фиром, не почитуваат одлуги од хаг дека треба Македонија да биде примена во нато и дека Грција ја прекршила времената спогодона а не Македонија, иронијата да биде поголема тој суд е создаден од истите тие што сега не ги почитуваат одлуките , од тие што го основале тој суд. Ни кажуваат колку ни е убаво што поранешни учки сега се министри и пратеници, ни кажуваат колку убав потег бил на бесими што арм положиле цвеќе на учк, како тоа бил храбар и визионерски потег види мајката, како јас не бев новинар па да го прашав амбасадорот зошто во чин на визионерство и лидерство америчката војска не положи цвеќе на паднатите борци на алка еда.[/quote]
Тоа значи дека Скопје можеше да има 20% албанско (под рамковно спаѓаат и турците, бошњаците, србите, така да процентот би бил поголем) население ама тогаш било од национално стратешко многу важно Скопје да биде 100% македонски град, исто така и во Струга, значи државата имала стратегија како да попречува една општина да опстане со градонач. немакеоднец....
Како што денеска со сите сили се обидувате Кичево да биде со градонач. македонец...........спротивно многу лошо за макеоднците,
ТОЛКУ ОД ДОВЕРБАТА СО КОЈА СЕ ФАЛИТЕ (или глумите дека се фалите)..........[/quote]
Па да можеше ја припоивме рамковата општина Сарај 40 000 жители и околните рамковни села што се одалечени над 20 км од ценарот на градот и да можеше на хартија да станете над 20%, а можеше и Косово да го припоите кон Скопје па да станете 75% мнозинство во Скопје , зошто да не може хартијата и глупоста трпи се, ама на човек симнат од планина кога ќе му дадеш кола се понаша како животиња, па добро и он треба да се порадува да види булвар со 3 ленти да види семафор, да види некој минич затоа што од таа планината женската мода е од глава до глуждови со мантил. И така ние треба да трпим неизживеани неандерталци што се 200 години назад во времето. Кој освен оружје,дрога, права и проституција друго не знаат да прават. Инаку никат сум немал доверба во вас ниту некат ќе имам само глупи луѓе можат да имат доверба во вас.