Лесна и рутинирана победа денеска...
Во братското дерби Вардар-Тетекс 4-0...
Тетекс поочајна одбрана неможе да има и искрено не ги гледам во прва лига идна година, мада во нападот се обидуваа да сторат нешто.
Нема што многу да се издвои освен головите. Нашиве ќе дадат некој гол и после ги мрзи да одат ебате...
Прв гол, нафрлување од слободен, одбраната на Тетекс плива во празно, налетува Костовски и лесно ја забива со глава за 1-0.
Втор гол, невидов баш најубаво, некој му ја даде на Георгиев, овој лесно си претрча го заобиколи и Јорде и погоди за 2-0. Ептен му се израдува на голот, а и ние се израдувавме што го скрши мразот.
Второ полувреме, конечно и Хименез го заслужи својот погодок. Излезе од косо пред Јорде и му ја бапна доле. Лошото е што го собраа од позади и не ми изгледаше дека е добро
Неможеше да оди го изнесоа на носилки... Цело време подмолни фаули му прават играчиве од другиве екипи. Во Кичево неможеше да стане од фаули...
Тешко нас ако останеме без него. Според мене нема сомнеж, Хименез ни е најдобар играч сезонава...
Ако останеме само на Петров НЕМА ТЕОРИЈА да освоиме титула.
Четвртиот гол, ремек дело. Стојаковиќ му збибери сув лист од 30-тина метри на Јорде во горен лев агол
Маневски беше камен денеска... Јове не покажува којзнае колку али знае да се најде на право место во право време...
Ранѓеловиќ го немаше денеска, а во одбрана почнавме со Бојовиќ. Во средина играше Оса... Другото беше исто од минатите мечеви.
Ние бевме во бројка 450-500 луѓе, а на полувреме се изретчивме пошто некои отидоа на јужна. Иако бројката не ме задоволи сепак навивањето беше чиста десетка. Тоа е тоа, извежбани момци, нема заебанција
Имавме и баклијада и некои пароли ама не видов што пишуваше. Повторно се скандираше од двете трибини нешто што многу ме радува. На цел стадион имаше околу 1 200 луѓе. Сретнав еден другар со кого почнав да исдам по утакмици во времето кога имаше големи поделби на трибината и бројката беше резилаци, и таков му викам ВИДИ КОЛКУ МАЛКУ СМЕ ДЕНЕС, и тој зачудсно ме гледа и ми вика ВАКВА БРОЈКА НИКОГАШ НЕ СУМ ВИДЕЛ
Војводи беа околу 70-тина по моја проценка.
Причина за слабата посета донегде се и членските, пошто беше најавено дека без членски нема влез па голем дел што не уплатија за членски не беа дојдени или седеа на јужна...
Незнам како ќе издржиме вака само со членски без карти за запад