Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мене закон ми беше филмот, токму таа недефинираност му додаде шмек на филмот според мене. Дури го гледав уживав во секој детал. Налет друг за миг посакав да се најдам некогаш на тие улиците, на тие местата по кои чекореше батето, од толку што ми се фрза филм од филмот. :)

Нема везе ако некој ја читал книгата па го гледал филмот. Јас конкретно ја имав и книгата прочитано и пак филмот ми беше супер. Па нормално дека не може да се зафати се во филмот, и Кум исто така има милион сцени во книгата што ги нема во филмот па пак е ремек дело.

Споредба на место, Кум со парфем :D

је
парфем > кум
енитајм

tumblr_m96oypTJbv1rv05dzo1_250.gif

Не сум го гледал Прометеј, има некој линк со добра слика да дадe :D
Мислам дека уште не е излезен во добра слика... Али мене лично глуп ми беше филмот...:P

Мислам дека уште не е излезен во добра слика... Али мене лично глуп ми беше филмот...:P
Хахахах може да е глуп ама приказната ме интересира,дали е за Енки и брат му :D

Не да се уништи директно ама одоколу :)
Тој уништувачот е уствари богот од библијата хахахх
Епа тогаш можда и има малце допирни точки со филмот... :)
Ама незнам дали сакаш да ти ги откријам ќе ти го расипам филмот
--- надополнето: 2 септември 2012 во 01:13 ---
Не да се уништи директно ама одоколу :)
Тој уништувачот е уствари богот од библијата хахахх
:pos: Е ајде де прво напрај нешто па после ај не ми се свиѓа уништи го... а демек змијата(Гаолот) е добриот брат кој му помогнал на човекот да развие свест и да се тргне од ропството на овој бог... Или грешам пак...?:D

Епа тогаш можда и има малце допирни точки со филмот... :)
Ама незнам дали сакаш да ти ги откријам ќе ти го расипам филмот
Не е зорт :D ......нека, ќе го гледам пораките околу вистината зачестија преку филмовиве.....што им е целта не разбирам.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 01:17 ---
:pos: Е ајде де прво напрај нешто па после ај не ми се свиѓа уништи го... а демек змијата(Гаолот) е добриот брат кој му помогнал на човекот да развие свест и да се тргне од ропството на овој бог... Или грешам пак...?:D
Хахахх не бе, пердувестата змија е Енки(Еа-Земја) он е креаторот со сестра му Нинхурсаг, али грешката е во генетскиот инжинеринг нешто, па Ану го става Енлил(Јахве) како главен на планетава.

Не е зорт :D ......нека, ќе го гледам пораките околу вистината зачестија преку филмовиве.....што им е целта не разбирам.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 01:17 ---

Хахахх не бе, пердувестата змија е Енки(Еа-Земја) он е креаторот со сестра му Нинхурсаг, али грешката е во генетскиот инжинеринг нешто, па Ану го става Енлил(Јахве) како главен на планетава.
Епа да има поврзаност со филмот... ај глеј го па кажи импресии твој, баш ме интересира бидејки ти си поупутен во овие боговиве...(y)

Го гледав овој Toto the Hero поради тоа што е од режисерот/ сценаристот на Mr. Nobody и ептен ми се допадна, како да ме потресе. Нешто слично е на овој вториот, ама тоа не значи дека е лош. Напротив.

Поради ова сега сакам да се потсетам на Mr. Nobody, ама Extended version. Читав имало некои отстапки од оригиналот, па да видам баш.

Друго, некој напиша „рецензија“ за La cara oculta (The Hidden Face), ама ја снемало од темата. Со право. Ме мрзи сега да пишувам нешто повеќе, ама еве, ви го препорачувам и јас. Само не мора да гледате трејлери, тизери и сл.

Го симнав и изгледав Snow White and the Huntsman, излезен е во DVD/Blu-ray по торенти. Мислев дека ќе биде посериозен по трејлерот али испадна досаден и детски (what was I thinking?). Девојчено од Twilight колку не знае да глуми јао, еден исти game face има за секоја сцена...

Не е ептен лош, има убави пејсажи и добра костимографија. На тинејџерите најверојатно ќе им се допаднe.

Го симнав и изгледав Snow White and the Huntsman, излезен е во DVD/Blu-ray по торенти. Мислев дека ќе биде посериозен по трејлерот али испадна досаден и детски (what was I thinking?). Девојчено од Twilight колку не знае да глуми јао, еден исти game face има за секоја сцена...

Не е ептен лош, има убави пејсажи и добра костимографија. На тинејџерите најверојатно ќе им се допаднe.

Абе дечки што ве гледам чудни, Кристен ќе се наполни пари, веќе е елита колку и да сакал или не сакал да признае некој. Ама поепик фејл од актерка немам видено. Истата фаца за секоја пригода, ко Стивен Сегал и Чак Норис е, не знаеш дали е лута, среќна, тажна. Сериозно се чудам кој и ги дава улогиве. Кај видите нејзино име во ГЛАВНА улога, бегајте од филмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom