Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Парфем е закон бе, мрш. Сами сте си криви што читате книги па гледате филм.
Ако критиките ви се темелат на "не е доволно посветено внимание на ова, ова го имаше во книгата ова го немаше во филмот и обратно" и слично, тоа не се вистински критики за филмот.

Кажав јас што ми се критиките, филмот е недефиниран, а како таков нити еден во историја кај мене лично не добил прелазна оценка, нека се научат да даваат преднзнак барем на една работа, не да мешаат 100.

За тебе тоа не важеше, чекај друго иам за тебе :D
Тоа недефиниран често го користиш и не ти го сфаќам ама еве сеа појасни, давале предзнак на повеќе работи.
На кои повеќе работи?
Гренуи има јак осет за мирис, го наоѓа еден од најпознатите парфемисти, прават најдобри парфеми, Гренуи открива начин за правење на најдобриот парфем/мирис на свет, влага во афект и убива жени, го прави најдобриот мирис на свет, сите му се поклонуваат, сфаќа дека тоа што го правел е погрешно, на еден начин се самоубива
Мене ми изгледа на добро одвивање на една приказна, без давање предзнак на којзнае колку работи. Еве ти потенцирај ми што се тие многу работи што ги смешале.

И мене ми се допадна, знам на школо не бев за да го догледам.. I'm with anon on this one.

Ме мрзи да куцам реферат, недефиниран значи филм, во кој се прават 100 мали заплети, или обид на режисерот, да те навлече на повеќе разни тематики, за на крај да испадне дека ниедна од нив не била клучна во расплетот во филмот, исто така недефиниран значи филм кој не доловува нити еден жарн, има примеси од све, а не е ништо ( и да не е ни трилер) има уште многу причини за да се нарече така, ама ме мрзи како што реков, ако сакаш да дознаеш што е недефиниран филм, гледај го Cabin In The Woods :sick:

добро, сега поконкретно во парфем кажи ми што беше такво :D

Мене закон ми беше филмот, токму таа недефинираност му додаде шмек на филмот според мене. Дури го гледав уживав во секој детал. Налет друг за миг посакав да се најдам некогаш на тие улиците, на тие местата по кои чекореше батето, од толку што ми се фрза филм од филмот. :)

Нема везе ако некој ја читал книгата па го гледал филмот. Јас конкретно ја имав и книгата прочитано и пак филмот ми беше супер. Па нормално дека не може да се зафати се во филмот, и Кум исто така има милион сцени во книгата што ги нема во филмот па пак е ремек дело.

Споредба на место, Кум со парфем :D

је
парфем > кум
енитајм

tumblr_m96oypTJbv1rv05dzo1_250.gif

Не сум го гледал Прометеј, има некој линк со добра слика да дадe :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom