П
Паган-др
Гостин
Има некој информација за откуп на хардверско ѓубре? Пред месец дена слушнав за нешто такво, ама само на тоа остана. Не дознав ништо повеќе...
Ако е е намотка, стави двокомпонентен лепак во нејзе и ќе престане со зуењето.Ми зуе графичката поготово 3Д апликации кога пуштам, претпоставувам дека е навртката (coil), дали имал некој искуство со поправање на овој проблем? Sакам да слушнам некое мислење пред да ја отворам и да видам што е навистина проблемот и како да го решам... графичката е nvidia geforce GTX285 1GB
Нека не те мачи брзината на довнлоад со брзината на запис на диск, ако симињаш со 15Мб незначи и дека запишуваш на хард со 15Мб/сек...торентите се симинјаат у делчињаКаков хард диск ќе ми треба за интернет со брзина од 150мбпс (15 мега у секунда) ? Онака чисто ме интересира, бидејќи близу во Бугарија имаат таков нет и ме чуди каков е тој хард диск кој ќе поднесе толкава брзина + да работиш нешто друго на компјутер.
Јас знам порано со 5мб/с ако нешто отворам на компјутер (прелистување на страници, слики, било што) веднаш пишува Disk Overloaded 100% и додека се намали отиде возот...И чисто онака ме интересира, каков хард диск е потребен такво оптоварување да издржи?
Или па некој што има нет со 45 мб/с, како еден член што напиша на темата на Близу
Што паста му кладе пробај некоја поквалитетна паста.Иама проблем со прегревање на процесорот (AMD Athlon x2 5200+). Сменав ладење со многу појако од претходното, но ете прееска ми дигна 106 степени (нормална работна температура му е 55-70 степени). Ме интересира дали топлово време може да влијае на процесорот или сепак е при крај па да одам да си купам нов?
Или си згрешил со ставање на пастата или со монтажата на кулерот.Му ставив добра паста, но сепак не мисалм дека 40 степени разлика да прави.
Кулерот ми го монтираа во Анхоч...кога дојдов дома беше ок, после наеднаш почна да грее па го тргнав ја сменав пастата и го исчистив лежиштето од прашина. Од тогаш е добро. Интересно е што секогаш ми прегрева околу 15-16 часот :SИли си згрешил со ставање на пастата или со монтажата на кулерот.
Кај АМД, понекогаш, таа пластиката каде што се монтира кулерот се олабавува.
Не е некоја мистерија, don't worry.Кулерот ми го монтираа во Анхоч...кога дојдов дома беше ок, после наеднаш почна да грее па го тргнав ја сменав пастата и го исчистив лежиштето од прашина. Од тогаш е добро. Интересно е што секогаш ми прегрева околу 15-16 часот :S
Немој да ми кажеш дека си стаил мини дискМи се заглави празно ЦД во MacBook-от, односно не го препознава за да го исфрлам надвор. Некој софтверски или хардверски трик за да го извадам?