Што се крие во мистериозниот пакет стар 100 години?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Автограм на Гоце Делчев од 5 мај 1903

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас мислам дека тој што го “направил“ и пратил пакетот, уствари сите ги трола...:cool:

T

Tetro

Гостин
модерните времиња кога може да се дознае со едноставно скенирање поминаа, се враќаме на лак и стрела полека.
Глупости у боја

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.991
Ова ми асоцира на една стара приказна:
Еден татко, кој имал четири сина, пред да умре им рекол:
„ Во нашето лозје закопав големо богатство - злато и драгоцености. Само копајте низ лозјето и ќе го најдете “
Таткото умрел, а синовите се нафрлиле на работа и почнале да копаат низ лозјето. Копале, длабоко на секаде но немало ништо.
Меѓутоа кога дошол гоздоберот, забележале дека, благодарејќи на копањето, лозјето обилно и квалитетно родило. Па од кога го продале гозјето, стварно се
„позлатиле “
Мислам дека во овој пакет ќе има слична работа:
Џабе чекавте, да работевте, за сто години ќе се обогатевте
И јас чекам да видам што ќе биде...
:facepalm:
А ние до сеа само чекавме да се отвори пакетот за да се обогатиме/откриеме нови информации околу светот/науката? Демек откако го пратил пакетот, и луѓето сите надежи за животот на неговото „богатство“ ги препуштиле и веќе не работеле ниту истражувале за светот итн и чекале само стоте години да поминат за сега да ги откријат мистериите овака... :гик:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Можеби нешто важно и досега не откриено за историјата. Ама незнам, според формата која ја има пакетов не ми изгледа дека се некои документи.
неколку парчиња разна риба (со посвета)
помирисајте
рибата мириса-смрди,исто како пред сто години
ОД ГЛАВАТА
затоа е светот на ова дереџе дојден денеска,а со тоа и вие

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Не озбилно не очекувам да биде ништо што ќе го промени човештвото.Ма да според ова на црноибело што го прочитав ме потсеќа ако сте го гледале филмот Knowing со Nicolas Cage,каде во едно училиште им даваат задача на учениците да нацртаа како ја замислуваат иднината и прават една "временска" капсула која ќе ја новите генерации ќе ја отворат за 50 години.Ама едно девојче е малку истрипано и пишуе само бројки што Никола Кејџовски открива дека се датуми за сите поголеми несреќи па дури и датумот за крајот на светот ЕЕ,тоа може да е:D

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Рецепт за норвешки кобасици со детално опишана припрема на истите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom