Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Еве зошто биле четирите прста:pos:.Лихштајнер само покажувал колку натпревари казна треба да добие копилето за плукањето :D
хахаха е сега го извади :D .. ама јас мислам дека прво овој покажа 4-ри прста па овој го плукна, така да Лихштајнер го мачат кошмари од минатото :pos:
--- надополнето: 22 август 2012 во 01:29 ---
Со последните информации за засилувања на Интер, јас не би го потценувал. Јас бев голем песимист, сега малку од малку се средува тимот, само останува да видиме дали најдобрите играчи ќе играат или ќе играат Камби и Занети во средина.

Касано е добар играч, Гаргано потпишува, а најверојатно ќе земеме и некое лево бекче од Порто. Ако остане Маикон, тимот ќе ни биде сосема солиден, нормално без повреди. Јуве лани имаше премалку повреди, малку натпревари, затоа успеа да финишира лесно, а притоа првенството беше очајно(како и оваа година, и претходните неколку).
Точно, доколку и тие трансфери се остварат, Интер ќе изгледа многу посилно .. а нешто што според мене го прави Интер посилен од Милан ми е тренерот, тој човек може да покаже дека го бива и да склопи добар тим од нероаѕурите ..

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Значи Јуве е измислен за секој тим у Италија оваа сезона , милан и интер ке напраат големо изненадување ако го тепаат киево или пак сиена , Наполи реално има потенцијал за второ место а под нив ке се борат рома и Удинезе .
Да, да... браво за математикиве. Удинезе ќе бил трето/четврто место, а Милан и Интер одвај ќе го тепале Киево. :ROFLMAO:

Што се не ќе прочитам во темава еј.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Точно, доколку и тие трансфери се остварат, Интер ќе изгледа многу посилно .. а нешто што според мене го прави Интер посилен од Милан ми е тренерот, тој човек може да покаже дека го бива и да склопи добар тим од нероаѕурите ..
Po koja logika??? Alegri ima pogolemo iskustvo vo Serija A , a vo svojata prva sezona na kormiloto na milan osvoi titula...ne vikam deka stramaconi e los trener ali kaj ja gleas tuka prednosta na inter na taa pozicija?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Po koja logika??? Alegri ima pogolemo iskustvo vo Serija A , a vo svojata prva sezona na kormiloto na milan osvoi titula...ne vikam deka stramaconi e los trener ali kaj ja gleas tuka prednosta na inter na taa pozicija?
не ги споредувам конкретно Страмачиони и Алегри, туку општо зборам за тимот што го има Страмачиони и што се може да направи од него и тимот што го има Алегри и што тој може да направи од него .. добар тренер е Алегри, ама и ти самиот знаеш дека доколку за некоја година се прават промени од корен во Милан, тој ќе биде од оние кои ќе си заминат, а за овој Страмачиони имам некој осечај дека ќе биде тренериште ..

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
не ги споредувам конкретно Страмачиони и Алегри, туку општо зборам за тимот што го има Страмачиони и што се може да направи од него и тимот што го има Алегри и што тој може да направи од него .. добар тренер е Алегри, ама и ти самиот знаеш дека доколку за некоја година се прават промени од корен во Милан, тој ќе биде од оние кои ќе си заминат, а за овој Страмачиони имам некој осечај дека ќе биде тренериште ..
ama ne zborime sto bi bilo ako bi bilo...zborime za momentalno bez razlika na timot...Sposobnostite na samiot trener..... Alegri e do negde dokazan trener...dodeka strama uste e ruki .... znaci pak ne vikam deka e los trener naprotiv...ali Neznam zasto ja gledas tuka prednosta na inter..... Prednost ke ima inter vo igrackiot kadar...a ne na trenerskata pozicija...ima tuka razlika...ali se toa samo na hartija... vo praksa ke vidime kako ke izgleda

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Шансите Телма да пренесува Серија А моментално биле далеку помали за разлика од претходните денови.Сеуште се преговарало но целата ситуација била далеку од позитивна и тешко дека ќе се откупат правата.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Испаѓа демек италијаните барале побеќе пари од лани.

Доколку е така :
По која е*ана логика бараат они повеќе пари? Дали имаат грам памет?
Бараат пари за лига која има едвај звезди во неа? Си отидоа доста играчи(Дел Пиеро, Сидорф, Инзаги, Гатузо, Замброта, Ван Бомел, Неста, Тиаго Силва, на Бране идолот, па и Форлан) кои ја правеа лигата доста гледана. Тие ги нема сега, и ја стварно не знам по која логира би барале повеќе пари.o_O

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.794
Ние поскапо плативме сезонава за членските во Интер, поради зголемениот данок таму, најверојатно затоа и ТВ правата се поскапи.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
2.106
Ќе има ли оваа година натпревари во недела од 15ч . Во првите две кола гледам во недела има еден од 18 a другите се 20:45.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.992
Ќе има ли оваа година натпревари во недела од 15ч . Во првите две кола гледам во недела има еден од 18 a другите се 20:45.
И лани мислам првите 2 кола немаше денски утакмици заради топлото време. Само навечер беа. Понатаму ќе биде све нормално.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
И лани мислам првите 2 кола немаше денски утакмици заради топлото време. Само навечер беа. Понатаму ќе биде све нормално.
Нека им дадат да се челичат, во Чеченија од една страна се пукаат а другата фудбал играат. Во Африка во 14 часот се играат натпревари :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Нека им дадат да се челичат, во Чеченија од една страна се пукаат а другата фудбал играат. Во Африка во 14 часот се играат натпревари :D
Па Чеченците израснале со пукање и не им пречи, Африканците нема да изгорат и на врв пладне да играат пошо се црнци, а овие Италијаниве се нежни :icon_lol: ..
--- надополнето: 22 август 2012 во 14:27 ---
лани Ибра беше купен на 31 август... така да ..
на хартија можеби е Милан послаб тим... ама ова е фудбал..
лани Милан имаа најјак тим во Италија, и еден од подобрите во Европа, па ништо не направиа ни ЛШ и Серија А ни куп ништо не зедоја.. , а јуве аутсајдер кој се проценуваше дека ќе биде 4-5 место излезе прв и си лапна Серија А.. кога дојде до купот сите го отпишаа Наполи (пошто нели јуве немаше пораз) па Наполи зеде титула... топката е тркалезна ;)
Лани ПСЖ се изнададоа пари за играчи, а во Француското победи тим тотално непознат..

Башка се не е готово.. треба до крајот да се купи Јанга М`бива
еден централен играч (ATM) најверојатно Кака (90% ќе биде тој), Нене од ПСЖ или Сахин
еден напаѓач (Нијанг или смена мексес со бојан кркич) а можно е место уште еден напаѓач да се земе уште еден за во средина , Тиаго Мота од ПСЖ ...

така да чекај прави калкулации на 1 септември
Тоа се должеше на многуте повреди ... Реално гледано јак беше Милан, али повредите ги изедоа, сигурно едно 10 пати повеќе повреди имаа од играчите на Јуве ...
--- надополнето: 22 август 2012 во 14:30 ---
Значи како викате дека Интер ќе стане појак со Гаргано ? Па типацот е просек .. Да земеш некој играч од светска класа па да речеш интер се ојачал .. А вака зимаш просечњак и викаш си се ојачал, тоа значи дека интер бил испод ниво и сега се задоволува со просечњаци ... Башка Гаргано не игра прва постава во Наполи !! Значи Наполи е Кока Кола за Интер !

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Значи како викате дека Интер ќе стане појак со Гаргано ?
Интер за својот резервен напаѓач Пацини, си го лапна и Касано и Гаргано...
Пацини <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Касано <<<<<<<<<<<<<<<<<<< Касано + Гаргано

Милан му го купи на Интер Гаргано

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Па Чеченците израснале со пукање и не им пречи, Африканците нема да изгорат и на врв пладне да играат пошо се црнци, а овие Италијаниве се нежни :icon_lol: ..
--- надополнето: 22 август 2012 во 14:27 ---

Тоа се должеше на многуте повреди ... Реално гледано јак беше Милан, али повредите ги изедоа, сигурно едно 10 пати повеќе повреди имаа од играчите на Јуве ...
--- надополнето: 22 август 2012 во 14:30 ---
Значи како викате дека Интер ќе стане појак со Гаргано ? Па типацот е просек .. Да земеш некој играч од светска класа па да речеш интер се ојачал .. А вака зимаш просечњак и викаш си се ојачал, тоа значи дека интер бил испод ниво и сега се задоволува со просечњаци ... Башка Гаргано не игра прва постава во Наполи !! Значи Наполи е Кока Кола за Интер !
Ама заклучок,секоја чест!Патем спомна НАПОЛИ?Она истото од супер купот мислеше?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom