ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.385
Поени од реакции
113.830
e sega ti mislish deka ne koristi jas mislam deka koristi...koj e vo pravo?(znaci ne zboram za nedozvoleni doping sredstva,tuku za hemikalii generalno koi mu pomagaa da gi izdrzi naporite koi sam si gi nametna vrz svoeto telo odkoga stana profi).Ke pokaze vremeto,no negovata povreda...na mecot so Rosol trcashe kako lud,za da odednash se pojavi taa ,,hronicna,, povreda.Ne e povreda,tuku mu treba odmor bez napori vrz kolenata za da se normalizira kolku tolku
Епа не знам дали не збориш за недозволени средства, бидејќи мислам дека уште ме држи видот и тоа прилично добро, јас како што видов погоре ти спомна стероиди, а и сите ние тука знаеме што значат стероиди. Небитно, еве да речеме си мислел на хемикалии, дали мислиш дека и другите тенисери не земаат такви средства? Во спортот без нив неможе, нека ти биде јасно. И Мареј и Ноле и скоро сите зимаат одредени супстанци, што за енергија што за витамини.
Ја лани влегов у соблекувална на МЗТ и паднав на гз, што немаше внатре, од аминокиселини преку некои креатини па се до хорс пауер. А и да не ги заборавам цигарите на Гечевски. :D

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Епа не знам дали не збориш за недозволени средства, бидејќи мислам дека уште ме држи видот и тоа прилично добро, јас како што видов погоре ти спомна стероиди, а и сите ние тука знаеме што значат стероиди. Небитно, еве да речеме си мислел на хемикалии, дали мислиш дека и другите тенисери не земаат такви средства? Во спортот без нив неможе, нека ти биде јасно. И Мареј и Ноле и скоро сите зимаат одредени супстанци, што за енергија што за витамини.
Ја лани влегов у соблекувална на МЗТ и паднав на гз, што немаше внатре, од аминокиселини преку некои креатини па се до хорс пауер. А и да не ги заборавам цигарите на Гечевски. :D
ne,ne mislev na nedozvoleni,skraja da e,pa kako i da e ke go fatea do sega,mislev na vtorata opcija.Abe kako da objasnam plasticno...ako grabnesh Fiat Punto i go deresh non stop na 7000 obrtaji a i pritoa mu dodadesh nekoi aditivi vo gorivoto i plus oxygen (ili kako e toa cudoto vo bocite od fast & furios) cudoto ke shiba ko ludo ama ke otkaze mnogu brzo.Znaci Nadal na 21 god. se trosheshe ko lud i realno ostvaruvashe rezultati shto negovoto telo ne mozeshe da gi izdrzi i eve ja cenata.Da ne guglam mnogu za toj Hofa sindrom ama sigurno ke go potkrepi toa shto go zboram

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Поправете ме ако грешам. Со сегашнава бодовна разлика од скоро 1000 поени меѓу Федерер и Новак, дали Федерер ја осигура 1вата позиција до 14 октомври, односно крајот на Шангај мастерсот? Пошто УС Опен го брани Новак, а Федерер можи да изгуби најмногу 720 поени, доколку отпадне во 1 коло.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.918
Поени од реакции
16.188
Поправете ме ако грешам. Со сегашнава бодовна разлика од скоро 1000 поени меѓу Федерер и Новак, дали Федерер ја осигура 1вата позиција до 14 октомври, односно крајот на Шангај мастерсот? Пошто УС Опен го брани Новак, а Федерер можи да изгуби најмногу 720 поени, доколку отпадне во 1 коло.
Teшко дека Новак би го стигнал Федерер до крајот на оваа година.
Новак брани титула во Њујорк(2000 поени), Федерер брани 1/2 финале.(360 поени)
После следува Пекинг, каде ланска година Новак не учествуваше, и секој освоен поен ќе му се запише на листа (највеќе може да освои 500, ако триумфира таму..), е сеа не знам дали ќе учествува и на тој турнир Федерер, не знам дали му е пријавен.. во исто време е Токио, можеби таму ќе учествува.. ланска година не учествуваше таму.
По Пекинг и Токио иде Шангај, и тука двајцата ќе додадат поени на контото, ланска година нит Федерер, нит Новак не учествуваа, титула освои Мареј.
Па иде Базел, таму титула брани Федерер, што не се сомневам дека ќе ги одбрани тие 500 поени, ако е во оваа форма како што е сеа, му нема рамен таму, Ѓоковиќ брани 1/2 финале на тој турнир.
И меѓу последните турнири е Париз, пред завршниот мастерс турнир во Лондон на најдобрите осум тенисери за оваа година.
Во Париз исто така Федерер брани титула, а тоа значи 1000 поени. А Новак само 1/4 финале т.е 180 поени.

..па сеа напрај рачун колку е реално дека Новак ќе го стигни Федерер до крај на година.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Добро бе дечки, вчера ги гледам Ноле и Федекс и си мислам? Што тенис ќе гледаме по две години? Федексот дотогаш треба да е пензиониран (макар што страв ми е да изговорам пензија, некогаш мислам ќе игра до 40:icon_lol: ), Надал ќе ги намали турнирите на кои ќе настапува (камо да се врати ко што треба), Новак не знам дали ќе ја има константноста (тоа останува д видиме, има време). Во суштина човек паника да го фати на што би личел тенисот без нив.

Еве си мислам Надал има освоено Грем Слем на 17 години. Од ова новиве дечки, нема едно дете кое претставува поголема опасност, кое стигнало до полуфонале барем за да осетиме дека ќе дојде до замена на генерации и нови ривалства. Некогашните генерации го имаа дуелот Сампрас-Агаси, ние го имавме Надал-Федерер. Што ќе гледаме по три-четири години? Чие ривалство? Или како женскиот тенис кој стигне ќе си освојува Грен Слем без некоја посебна доминација и константност. Инаку жените барем на тоа поле се добри. Може Серена си ги плеска на 30 години, ама нон стоп има нови женски имиња кои се пробиваат кон врвот.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Добро бе дечки, вчера ги гледам Ноле и Федекс и си мислам? Што тенис ќе гледаме по две години? Федексот дотогаш треба да е пензиониран (макар што страв ми е да изговорам пензија, некогаш мислам ќе игра до 40:icon_lol: ), Надал ќе ги намали турнирите на кои ќе настапува (камо да се врати ко што треба), Новак не знам дали ќе ја има константноста (тоа останува д видиме, има време). Во суштина човек паника да го фати на што би личел тенисот без нив.

Еве си мислам Надал има освоено Грем Слем на 17 години. Од ова новиве дечки, нема едно дете кое претставува поголема опасност, кое стигнало до полуфонале барем за да осетиме дека ќе дојде до замена на генерации и нови ривалства. Некогашните генерации го имаа дуелот Сампрас-Агаси, ние го имавме Надал-Федерер. Што ќе гледаме по три-четири години? Чие ривалство? Или како женскиот тенис кој стигне ќе си освојува Грен Слем без некоја посебна доминација и константност. Инаку жените барем на тоа поле се добри. Може Серена си ги плеска на 30 години, ама нон стоп има нови женски имиња кои се пробиваат кон врвот.
ne se sekiraj,nema zima..Fedex garant ushte dve godini tera najmalce (znaci,moe mislenje,ne ripajte odma) osven tenis drugo ne go interesira,pregolemo ego ima za da se penzionira.Nadal ke se vrati sigurno,mozebi ne so toa tempo,a i Novak nema kaj da bega,posle Peking ima pauza,ke ogladne a i ke go fati toj balkanski inaet (ta Makedoncite i Srbite za inaet se carevi),i neshto mi zbori harageito deka 2013 ke e repriza na 2011.Marej e tuka okolu,taka da najmalce ushte 4 god.ke ima top dueli,pa i ke prkne nekoe novo dete,kaj i da e

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Како ова тривалство и доминација на 3ца играчи шо се дешава последниве години, никогаш повеќе...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Нека се наполне базенот, па ќе се затвори.:D
Треба тема за УСО да се отворе .. ако не е во можност модераторот, да склопам ја., после ждребот.
Оти па да не. Ајде со време треба да почнеме со препукувањата. Мада јас повеќе ќе набљудувам, живо заинтересирана дали Марето ќе ми ја изневери довербата...:rolleyes:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.918
Поени од реакции
16.188
Оти па да не. Ајде со време треба да почнеме со препукувањата. Мада јас повеќе ќе набљудувам, живо заинтересирана дали Марето ќе ми ја изневери довербата...:rolleyes:
Сеа за Марето ли си?:D
Започнати се квалификациите, моментално се играат мечеви, накај четврток - петок е подобро да се отвори, сеа секако и нема нешто шо да се искоментира, освен што се откажаа Кузњецова, Звонарева и Монфилс од гренд слемот.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Едно прашање, онака, чисто информативно. Зошто на некои ( претпоставувам има и на форумов такви ) им смета тоа што Федерер искажува помалце емоции од другите, па го етикетираат како робот ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Едно прашање, онака, чисто информативно. Зошто на некои ( претпоставувам има и на форумов такви ) им смета тоа што Федерер искажува помалце емоции од другите, па го етикетираат како робот ?
Кога пробуваш да најдеш негативност во нечива совршена кариера, која уствари нема негативности, мора да се фаќаш за ирелевантни работи, како би имал за што да мрчиш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom