ATP тенис - општа дискусија

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
vo vrska so branenjeto poeni i prvoto mesto...Novak na Sinsinati brani 600 poeni i 2000 od US Open,a Federer 180 od Sinsi i US 720, no posle toa e na red Federer da brani Paris 1000,Basel 500 i London 1500,a Novak 200 London i 180 Paris.Moe mislenje,ako nemaat povredi dvajcata,a i po toa shto go vidov od Novak vo Toronto,(mislam deka vleguva vo lanskata forma) na 10.10.2012 posle Peking Novak se vraka na prvo mesto (se prijavi za istiot a lani ne igrashe)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
vo vrska so branenjeto poeni i prvoto mesto...Novak na Sinsinati brani 600 poeni i 2000 od US Open,a Federer 180 od Sinsi i US 720, no posle toa e na red Federer da brani Paris 1000,Basel 500 i London 1500,a Novak 200 London i 180 Paris.Moe mislenje,ako nemaat povredi dvajcata,a i po toa shto go vidov od Novak vo Toronto,(mislam deka vleguva vo lanskata forma) na 10.10.2012 posle Peking Novak se vraka na prvo mesto (se prijavi za istiot a lani ne igrashe)
Да, во право си, би можело така да биде. Но и после Синсинати ништо чудно да си ја врати Ноле првата позиција. Со титула тука има нови 400 поени, а Федерер со финале би имал максимално нови 420 поени, тогаш би се зголемила разликата на +20 за Федерер доколку Ноле победи во финале против Федерер. А со полуфинале на Федерер, а титула на Новак, е тогаш Новак ќе е прв од следната недела. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.944
Раонич-Гаске 7-6 6-3. Во следното коло Багдатис ќе биде противникот на Милош. Во моментов остана да се доигра уште дуелот помеѓу Томаш Бердих и Лу кој во моментов е во тек и води Бердих со 3-0 во гејмови.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Раонич-Гаске 7-6 6-3. Во следното коло Багдатис ќе биде противникот на Милош. Во моментов остана да се доигра уште дуелот помеѓу Томаш Бердих и Лу кој во моментов е во тек и води Бердих со 3-0 во гејмови.
Веќе играат 10тина минути, води 3-1 Бердих и сервира. За промена, нека одигра еден добар турнир ..... Бердих има 5 порази во последните 7 меча :cenzura:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.944
Веќе играат 10тина минути, води 3-1 Бердих и сервира. За промена, нека одигра еден добар турнир ..... Бердих има 5 порази во последните 7 меча :cenzura:
Знам се поправив кога видов. :)
Иначе Бердих е во очајна форма, се надевам дека на турниров ќе си ја врати самодовербата со неколку победи по ред и дека ќе оди далеку на УС Опен. Има капацитет Томаш али ментално е слаб.
За утре интересен ќе биде дуелот Квери-Мареј, очекувам да се намачи Енди бидејќи Сем доста добро сервира.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
SportsCenter ‏@SportsCenter
BREAKING - @RafaelNadal expected to announce withdrawal from US Open (knees).

Tennis Connected ‏@TennisConnected
Rafael Nadal will NOT play the US Open. Confirmed.

Како што веќе беше одамна најавено....get well soon.

П.С. Според слични - сигурни извори, можно е до крај на сезона да не игра :(

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.944
Надал се повлекува и од УС Опен. Страшно е ова што му се случува на Рафа, ми се одмили и тенис и све поради ова.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Не ја мислев за до толку сериозна ситуацијата, не е тоа тоа без бикот, нека се опорави и биде фит за Финалето во Лондон, или барем за АО 2013. :)

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
e sega ti mislish deka ne koristi jas mislam deka koristi...koj e vo pravo?(znaci ne zboram za nedozvoleni doping sredstva,tuku za hemikalii generalno koi mu pomagaa da gi izdrzi naporite koi sam si gi nametna vrz svoeto telo odkoga stana profi).Ke pokaze vremeto,no negovata povreda...na mecot so Rosol trcashe kako lud,za da odednash se pojavi taa ,,hronicna,, povreda.Ne e povreda,tuku mu treba odmor bez napori vrz kolenata za da se normalizira kolku tolku

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Еве што е...
Познатиот шпански тенисер, Рафаел Надал, им соопшти на домашните медиуми дека е болен од Хофа синдромот. Станува збор за сериозно пореметување на колената кога во задниот дел на зглобовите се создаваат масни наслаги, кои ги притискаат тетивите и менискусот при што доаѓа до оптеретување на колената и воспаление на лигаментите.

-Мојата кариера е во прашање. Долго се мачам со овој проблем и време е да го решам, беше искрен Надал и додаде дека ова е причината поради која ги пропушти Олимписките игри и постојано има силни болки.

За среќа Хофа синдромот може да биде излечен и тоа на два начина, од кои едниот е со повеќемесечно мирување, а другиот по пат на мошне ризична операција.

- Ќе се вратам на терените кога ќе бидам во состојба за тоа. Не сакам да се брзам. Многу ми е тешко што морам да го пропуштам и УС Опен, бидејќи отсекогаш сакав да играм на овој турнир. Но, сега морам да мирувам и враќањето на терените зависи од состојбата во која ќе биде моето десно колено, додава тој.
превземено од idividi.com.mk

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ќе биде интересна битката за број 1 до самиот крај, само тоа знам.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Освен ако не си легниме да ја преспијаме, по препорака. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom