David Icke

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Интересна приказна, која според мене нема доволно докази за да биде вистинита...Иначе гледам дека човекот зборува за системот во кој живееме, кој не затупува и не ни дозволува да ги искористиме сите свои квалитети, па се прашувам за сите оние кои не го сакаат системот, на кој начин би требал човекот да живее? Некој поназад спомна дека енергијата требала да биде бесплатна, храната и така натаму. А што би се случувало кога тоа би било реалност? Би настанал хаос, никој не би сакал да работи, секој би трошел онолку колку што може, а не онолку колку што му треба, ако системот не е тука да ја одржува контролата врз луѓето, тогаш би настанала анархија. А за тоа дека "рептилите" се бесчувствители и сурови... Луѓето на власт едноставно мораат да бидат такви за да го зачуваат системот кој не одржвува во живот. Едноставно неможеш да им помогнеш на сите и многу е лесно тоа да се коментира од наша страна ( на обични луѓе кои никогаш не сме почувстувале како е да бидеш на таква позиција ). Сите го мразат "системот" и укажувуаат на неговите мани, но никој не соодветна реална алтернатива.
Продолжи си да си живееш и ќути кога ќе ти го начукаат до грло....немој да си зуцнал. Сега ти е арно, ама ќе дојдат денови кога ќе те боли многу..;)
Тогаш нема да го браниш системот, знам.....ама ќе бидеш доволно лицемерен да пцуеш по истиот.....нема да се држиш до своето(кое никогаш не си го ни имал, ама ајде....):facepalm:

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.207
Поени од реакции
1.237
Продолжи си да си живееш и ќути кога ќе ти го начукаат до грло....немој да си зуцнал. Сега ти е арно, ама ќе дојдат денови кога ќе те боли многу..;)
Тогаш нема да го браниш системот, знам.....ама ќе бидеш доволно лицемерен да пцуеш по истиот.....нема да се држиш до своето(кое никогаш не си го ни имал, ама ајде....):facepalm:
А можеш ли да ми објасниш, каков би требало да биде поставен системот? И како се бориш ти против денешниов?

Член од
4 февруари 2012
Мислења
142
Поени од реакции
51
Dokolku bi bilo se besplatno: energijata, hranata itn. ne bi imalo potreba od anarhija i haos , covekot e sozdaden da raboti no ne i da bide rob. Sekoj ke dobiva onolku kolku sto mu e potrebno, sekoj ke ima svoi zadaci koj ke gi izvrsuva prema ostestvoto. Zemojodelecot so mehanizacija ke odgleduva kulturi, inzinjerot ke se grizi za mehanizacijata. Celiot lanec ke se kompletira i sekoj ke si go najde svoeto mesto. Dodeka pak ova opstestvo ne pravi nasilni, gladni zedni, teroristi itn ne razdeluva so cel podobro da vladee so nas robovite. Ednostavno svesta na covekot ke se smeni, covekot ke ima poveke vreme da posveti na sebe i da si gi pronajde vistinskite duhovni vrednosti, bidejki hranat i energijata ke ja ima free.Vo momentov e mnogu tesko da se zamisli svetot vo takvo svetlo nasite mozoci imaat blokatori koj gi blokiraat od strana na ova bolno opstestvo koe opstojuva samo od negativnata energija na lugeto. Sepak ova se gradi samo so kolektivna svest, ednostavno koga ke se razbudime ke go prifatime ova ili vecnoto ropstvo drugo resenie nemame. Edinstvena opcija e na sekoj poedinec da ja otfrli niskata vibracija odnosno frekfencija-emocija strav, i da se nasteluva na viskoa frekfencija ljubov. Da gi ljubi site i onie koj sto mu pravat loso, zasto na niv ne im e bitno dali gi mrazite, nivnata cel e da vsadat vo sekoj omraza prema bilo kogo zasto samo taka mozat da ne kontroliraat.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А можеш ли да ми објасниш, каков би требало да биде поставен системот? И како се бориш ти против денешниов?
Немам потреба да се борам, тоа е ствар на самореализација на секој поединец на земјава......Јас сум овде можеби да ти кажам нешто кое би го разбрал после 1000 год.....кој да знае. Како и да е, тоа што треба да го знаеш веќе го знаеш....само треба да ја види светлината на "денот". Тајната е во тоа да дознаеш кој си....ако веќе си, ако не си...тогаш како да си(како да станеш).
Поставеноста е таа да секој знае кој е...се друго е само игра потоа.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.207
Поени од реакции
1.237
Dokolku bi bilo se besplatno: energijata, hranata itn. ne bi imalo potreba od anarhija i haos , covekot e sozdaden da raboti no ne i da bide rob. Sekoj ke dobiva onolku kolku sto mu e potrebno, sekoj ke ima svoi zadaci koj ke gi izvrsuva prema ostestvoto. Zemojodelecot so mehanizacija ke odgleduva kulturi, inzinjerot ke se grizi za mehanizacijata. Celiot lanec ke se kompletira i sekoj ke si go najde svoeto mesto. Dodeka pak ova opstestvo ne pravi nasilni, gladni zedni, teroristi itn ne razdeluva so cel podobro da vladee so nas robovite. Ednostavno svesta na covekot ke se smeni, covekot ke ima poveke vreme da posveti na sebe i da si gi pronajde vistinskite duhovni vrednosti, bidejki hranat i energijata ke ja ima free.Vo momentov e mnogu tesko da se zamisli svetot vo takvo svetlo nasite mozoci imaat blokatori koj gi blokiraat od strana na ova bolno opstestvo koe opstojuva samo od negativnata energija na lugeto. Sepak ova se gradi samo so kolektivna svest, ednostavno koga ke se razbudime ke go prifatime ova ili vecnoto ropstvo drugo resenie nemame. Edinstvena opcija e na sekoj poedinec da ja otfrli niskata vibracija odnosno frekfencija-emocija strav, i da se nasteluva na viskoa frekfencija ljubov. Da gi ljubi site i onie koj sto mu pravat loso, zasto na niv ne im e bitno dali gi mrazite, nivnata cel e da vsadat vo sekoj omraza prema bilo kogo zasto samo taka mozat da ne kontroliraat.
А од каде знаеш дека општеството ќе си остане такво? Ако се биде бесплатно, велиш земјоделецот ќе си остане земјоделец? А зошто тој би останал, да работи по цел ден на нива, да се поти, кога би можел да отиде и да живее во град? Како некој би работел како работник, ако би можел да би биде нешто повеќе? Ако енергијата е бесплатна не значи дека таа ќе биде неограничена? Што би се случило кога бензинот би бил бесплатен? Тој би се трошел 100000 пати побрзо, а да не зборуваме за храната и слично... Едноставно човековата свест не е развиена до тој степен каде што човекот би зел онолку колку му е потребно, едноставно би зел онолку колку што може да носи...

Немам потреба да се борам, тоа е ствар на самореализација на секој поединец на земјава......Јас сум овде можеби да ти кажам нешто кое би го разбрал после 1000 год.....кој да знае. Како и да е, тоа што треба да го знаеш веќе го знаеш....само треба да ја види светлината на "денот". Тајната е во тоа да дознаеш кој си....ако веќе си, ако не си...тогаш како да си(како да станеш).
Поставеноста е таа да секој знае кој е...се друго е само игра потоа.
Па јас би сакал да ме просветлиш, на кој и да е било начин, затоа што јас сум глуп и затупен во овој систем, па барем малку да ми помогнеш да ги разберам вистинските вредности во животот...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па јас би сакал да ме просветлиш, на кој и да е било начин, затоа што јас сум глуп и затупен во овој систем, па барем малку да ми помогнеш да ги разберам вистинските вредности во животот...
Нема вистински вредности во животот, освен да бидеш вистински ти друго ништо не постои.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.207
Поени од реакции
1.237
Нема вистински вредности во животот, освен да бидеш вистински ти друго ништо не постои.
А за да станам вистински јас, односно да бидам тоа што сум, треба да ги откријам кои се вистинските вредности во мојот живот, односно кои работи ме прават да бидам тоа што сум?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А за да станам вистински јас, односно да бидам тоа што сум, треба да ги откријам кои се вистинските вредности во мојот живот, односно кои работи ме прават да бидам тоа што сум?
Не, процесот е обратен.....треба да видиш што не си ти.:)
THAT WHO YOU CAN SEE, YOU ARE NOT; THAT WHICH YOU CAN OBSERVE, YOU ARE NOT; THAT WHICH YOU CAN BECOME AWARE OF, YOU ARE NOT.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не, процесот е обратен.....треба да видиш што не си ти.:)
THAT WHO YOU CAN SEE, YOU ARE NOT; THAT WHICH YOU CAN OBSERVE, YOU ARE NOT; THAT WHICH YOU CAN BECOME AWARE OF, YOU ARE NOT.
And what is left is awareness itself... No-thingness to no-thingness is the whole journey.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
МТВ Крибс ви го представува Дејвид Ајк и неговата палата :icon_lol:.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еве го рептилот бе.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
David Icke
Please File Under 'Who Gives A Fuck?'

Palace inquest after Prince William names Kate as his Princess when she was said to be a duchess.
Wow. Call the army out.

People (off whom you and your family daily parasite to live in your mega-luxury) are struggling to afford shelter and food for themselves and their children and I think it is fair to say that in the circumstances they don't give a shit what you call yourselves.

Why not just refer to 'one's self' under the generic term 'genetic parasites'?

There ... nice and simple, no confusion, and with the bonus of being perfectly accurate every time.

http://www.davidicke.com/headlines/89293-please-file-under-who-gives-a-fuck

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Пази го ова......

--- надополнето: 22 август 2013 во 13:05 ---

Kajgana Shop