David Icke

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

ne se samo gusterite:)))
Значи вонземска цивилизација, со толку напредна технологија да патува низ галаксијата дошла тука да копа злато, и за тоа и биле потребни човеколиките мајмуни, кој генетски ги модифицирале?! :)
Abe Tapcho mene ne mi se problem ni strujata ni benzinot, zarabotuvam i poveke od dovolno za tuka. No ne e poentata da bideme samo jas i ti zadovolni na ovoj svet kapish. Zemi gi prosecnite makedonski semejstva odvojuvaat poveke od 2/3 od mesecnite primanja za energensi, koj do sega trebalo da bidat totalno free. Znaci mora da robuvaat za da se zatoplat zimno vreme i da odat do rabota, a sto se tice do kopanjeto veternici, generatori i sl. sto si navel toa se pravi grupno i kolektivno koga ke se podigne svesta, se dodeka sme pod masovna kontrola spieme. U najbrzo vreme ke se razbudat i ostanatite, a takvite kako tebe sekogas ke ostanat OPS-ovi
А кој им е виновен поради тоа? За први мај кога цел свет протестира, истиве овие македонски семејства како цунами се нафрлија на македонските ливади да прават скара! Епа штом има за скара, да е до мене и тие примања што ги имаат би им ги скинал!
Кој е виновен што не се инвестира во енергетика, во генератори, во сончеви колектори? Започнал ли некој таков проект па му било забрането или ускратено? Или народов мисли дека треба вечно некој да му ги средува проблемите, да доаѓа од страна и да го вади од кал? Имаше на неколку наврати организирано од владата ден на кој граѓаните ќе дадат свои идеи, предлози и конкретни мерки за нивните проблеми. Имаше ли одзив? Даде ли некој идеа, предлог, предложи ли некој проект? Или беа презафатени од гледање "кога лисјата паѓаат"?!
Најлесно е да се посочува некој друг за виновник и причина за се што нечини во светот, посебно ако е тоа некоја страшна, вонземска илуминати организација.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Значи вонземска цивилизација, со толку напредна технологија да патува низ галаксијата дошла тука да копа злато, и за тоа и биле потребни човеколиките мајмуни, кој генетски ги модифицирале?! :)
Можно е мотивот никогаш да не се најде, прашањето е дали дошле тука и го направиле тоа што се тврди во клипчето дека го направиле. Јас не сум го гледал ама претпоставувам за што се работи.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Можно е мотивот никогаш да не се најде, прашањето е дали дошле тука и го направиле тоа што се тврди во клипчето дека го направиле. Јас не сум го гледал ама претпоставувам за што се работи.
Тоа е глупост од невидени размери. Ако некој има технологија да патува низ галаксијата, зарем ќе му бидат потребни неандерталци за да му копаат злато?!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тоа е глупост од невидени размери. Ако некој има технологија да патува низ галаксијата, зарем ќе му бидат потребни неандерталци за да му копаат злато?!
А зошто да не му копаат?
Мислиш дека може да се направи злато во стилот на алхемичарите?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А зошто да не му копаат?
Мислиш дека може да се направи злато во стилот на алхемичарите?
Значи зборуваме за вонземјани со технологија светлосни години понапредна од човечката, технологија која им овозможила да патуваат низ галаксијата! И сега кога стигнале тука на земјата, морале генетски да модифицираат човеколики мајмуни за да им копаат злато? Тебе ова не ти е глупо? Нели се технолошко супериорни, што ќе им се неандерталци за да дојдат до злато?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Значи зборуваме за вонземјани со технологија светлосни години понапредна од човечката, технологија која им овозможила да патуваат низ галаксијата! И сега кога стигнале тука на земјата, морале генетски да модифицираат човеколики мајмуни за да им копаат злато? Тебе ова не ти е глупо?
Eнки(Еа) бил нешто како научник во областа на генетиката, заедно со сестра му Нинхурсаг. Со тек на време може и го засакале експериментот, кој што може оди и пошироко, на целиот жив свет на планетава.
Покрај другото за кај да не и злато да си собираат, оти златото е ценет метал, не само овде на земјава.:)
И еве после толку год. се покажа дека и од реки го собиравме, грам по грам, собрано е многу(ама ептен многу), кој да знае каде е.
Не го земај мотивот како доказ дека не дошле....кажи некој друг контра аргумент, остај го златото. Не мора да е така како што викаш ти или некој друг. Не е убиство ова па да почнуваме со мотивот :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Eнки(Еа) бил нешто како научник во областа на генетиката, заедно со сестра му Нинхурсаг. Со тек на време може и го засакале експериментот, кој што може оди и пошироко, на целиот жив свет на планетава.
Покрај другото за кај да не и злато да си собираат, оти златото е ценет метал, не само овде на земјава.:)
И еве после толку год. се покажа дека и од реки го собиравме, грам по грам, собрано е многу(ама ептен многу), кој да знае каде е.
Не го земај мотивот како доказ дека не дошле....кажи некој друг контра аргумент, остај го златото. Не мора да е така како што викаш ти или некој друг. Не е убиство ова па да почнуваме со мотивот :)
Се гледа дека си фантазер, си ги мешаш имагинацијата и рационалноста. Зборуваш како да си бил таму и си муабетел со Енки.
Шпекулурањето не е валиден начин за истражување на било што. Јас го коментирав видеото, а во него се вели дека тие вонземјани - анунаки, дошле тука и генетски го модифицирале човекот за да им копа злато. За мене тоа е тежок дебилизам, некој што има технологија да патува по галаксијата да му требаат неандерталци како копачи на злато?! Yeah right!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Се гледа дека си фантазер, си ги мешаш имагинацијата и рационалноста. Зборуваш како да си бил таму и си муабетел со Енки.
Шпекулурањето не е валиден начин за истражување на било што. Јас го коментирав видеото, а во него се вели дека тие вонземјани - анунаки, дошле тука и генетски го модифицирале човекот за да им копа злато. За мене тоа е тежок дебилизам, некој што има технологија да патува по галаксијата да му требаат неандерталци како копачи на злато?! Yeah right!
Не можам да бидам никогаш 100% сигурен, ама тоа што сум ти го пишал не е тек така напишано. Години прибирање информации се во прашање....немам намера за расправа во овој дел. Патем и ти веруваш во приказнава, Енки е Сатаната, змијата која демек го прелажала Адама.;)
И остај го златото, не мора да е единствена причина....не е битно во муабетов, иако мислам дека го користеле и тоа како моноатомско.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не можам да бидам никогаш 100% сигурен, ама тоа што сум ти го пишал не е тек така напишано. Години прибирање информации се во прашање....немам намера за расправа во овој дел. Патем и ти веруваш во приказнава, Енки е Сатаната, змијата која демек го прелажала Адама.;)
И остај го златото, не мора да е единствена причина....не е битно во муабетов, иако мислам дека го користеле и тоа како моноатомско.
Приказната за мене преставува симболика - метафора, а не нешто кое навистина се случило.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Приказната за мене преставува симболика - метафора, а не нешто кое навистина се случило.
Не сум сигурен дека те разбирам....што значење има таа симболика за тебе?
Не ми кажуј дека е некоја игра, како од времето кога сме биле деца по 5 год.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не сум сигурен дека те разбирам....што значење има таа симболика за тебе?
Не ми кажуј дека е некоја игра, како од времето кога сме биле деца по 5 год.
Симболика која ја имаат сите слични митови. Претставување на дуалноста, каде креацијата секогаш е помеѓу крајностите т.е спротивностите.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Симболика која ја имаат сите слични митови. Претставување на дуалноста, каде креацијата секогаш е помеѓу крајностите т.е спротивностите.
Yeah right :)
Митовите....то ест бладањето на старите народи, ако е некоја болест или навика ќе го правиме и денеска, не гледам дека го правиме.
И што токлу се засекира ти за симболиката во митовите?
Ритуалите ја имаат таа цел?
Yeah right :)

M

Muranyi

Гостин
Сте помешале нешто...имаше еден филм,Cowboys & Aliens,каде вонземјаните доаѓаа на Земјата во потрага по злато.
Шала на страна,што ќе им е златото на Анунаките?

Член од
4 февруари 2012
Мислења
142
Поени од реакции
51
Сте помешале нешто...имаше еден филм,Cowboys & Aliens,каде вонземјаните доаѓаа на Земјата во потрага по злато.
Шала на страна,што ќе им е златото на Анунаките?
Prenesuvanje na energijata bez nikakvi zagubi

Kajgana Shop

На врв Bottom