Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Значи вонземска цивилизација, со толку напредна технологија да патува низ галаксијата дошла тука да копа злато, и за тоа и биле потребни човеколиките мајмуни, кој генетски ги модифицирале?!
ne se samo gusterite))
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
А кој им е виновен поради тоа? За први мај кога цел свет протестира, истиве овие македонски семејства како цунами се нафрлија на македонските ливади да прават скара! Епа штом има за скара, да е до мене и тие примања што ги имаат би им ги скинал!Abe Tapcho mene ne mi se problem ni strujata ni benzinot, zarabotuvam i poveke od dovolno za tuka. No ne e poentata da bideme samo jas i ti zadovolni na ovoj svet kapish. Zemi gi prosecnite makedonski semejstva odvojuvaat poveke od 2/3 od mesecnite primanja za energensi, koj do sega trebalo da bidat totalno free. Znaci mora da robuvaat za da se zatoplat zimno vreme i da odat do rabota, a sto se tice do kopanjeto veternici, generatori i sl. sto si navel toa se pravi grupno i kolektivno koga ke se podigne svesta, se dodeka sme pod masovna kontrola spieme. U najbrzo vreme ke se razbudat i ostanatite, a takvite kako tebe sekogas ke ostanat OPS-ovi
Кој е виновен што не се инвестира во енергетика, во генератори, во сончеви колектори? Започнал ли некој таков проект па му било забрането или ускратено? Или народов мисли дека треба вечно некој да му ги средува проблемите, да доаѓа од страна и да го вади од кал? Имаше на неколку наврати организирано од владата ден на кој граѓаните ќе дадат свои идеи, предлози и конкретни мерки за нивните проблеми. Имаше ли одзив? Даде ли некој идеа, предлог, предложи ли некој проект? Или беа презафатени од гледање "кога лисјата паѓаат"?!
Најлесно е да се посочува некој друг за виновник и причина за се што нечини во светот, посебно ако е тоа некоја страшна, вонземска илуминати организација.