O
Orion.
Гостин
Семинарска на ФОНKolegi moze nekoj da mi kaze kolku poeni vo prosek davaat od seminarski?
Семинарска на ФОНKolegi moze nekoj da mi kaze kolku poeni vo prosek davaat od seminarski?
Not anymoreЛесно ви е вас на правен бе...на заокружување.
За постарите ми беше муабетот....па и вас 2х15Not anymore
и после на задолжителен испит...За постарите ми беше муабетот....па и вас 2х15
Ако правилно сум разбрал, твојата другарка сака да стане нотарка? Тоа е баш убаво. Треба да исполнува одредени услови, како нели работна способност, државјанин на РМ итн. Покрај тоа, треба диплома 300 ЕКТС кредити (3+2 сосе магистерска) или 4 години ПФ (по старо). Потоа се полага нотарски испит (можно е и да треба некое искуство на правни работи, мада не сум сигурен), и ако дозволе државата, може да се стане нотар. По правило на секои 10000 жители треба да има еден нотар. Околу тоа која магистерска програма е најпогодна, мислам дека со секоја магистерска програма имаш проодност за полагање правосуден или нотарски или извршителски испит, иако најпожелен смер е Граѓанско материјално и граѓанско процесно право, таму знам дека има некој предмет Нотарско право, а најпожелен е затоа што самата дејност на нотарите е претежно во граѓанската сфера (оставински постапки, составување разни облигациони договори, застапувања итн).Дали некој знае да ми каже точно на кој смер после 3та година треба да се запише студентот на мастер за понатаму да стане нотар? ми треба за другарка целата е збркана хаос и е се, се плаши заради просекот. И како иде цела постапка, 3 години додипломски, смерот за кој се определуваш а после се полага правосуден (ко за адвокатите) или... Ве молам ако знае некој нека ми помогне
лесно ви е вас без паметЛесно ви е вас на правен бе...на заокружување.
Кои/кој нас? Персираш? На која група се обраќаш?лесно ви е вас без памет
2х15 на заокрузување, па усен испит пред асистент и професор ептен е лесно ептен, со 14 кредити услов за следен семестар, без семинарски, есеи и било какви екстра бодови ептен лесно. А и на постарите генерации не им било баш лесно ако е со заокружување во прашањата има доста цаки и треба секако да си го совладал материјалот, али зашто муабетов ако не си на правен излишно си трошев зборови.Лесно ви е вас на правен бе...на заокружување.
Ти благодарам за одговорот мн ќе и послужи на другарката и се надевам по завршеното високо образование и положен нотарски испит ќе добие дозвола од државата. Здравје боже има време, ти благодарам уште еднаш и од нејзино имеАко правилно сум разбрал, твојата другарка сака да стане нотарка? Тоа е баш убаво. Треба да исполнува одредени услови, како нели работна способност, државјанин на РМ итн. Покрај тоа, треба диплома 300 ЕКТС кредити (3+2 сосе магистерска) или 4 години ПФ (по старо). Потоа се полага нотарски испит (можно е и да треба некое искуство на правни работи, мада не сум сигурен), и ако дозволе државата, може да се стане нотар. По правило на секои 10000 жители треба да има еден нотар. Околу тоа која магистерска програма е најпогодна, мислам дека со секоја магистерска програма имаш проодност за полагање правосуден или нотарски или извршителски испит, иако најпожелен смер е Граѓанско материјално и граѓанско процесно право, таму знам дека има некој предмет Нотарско право, а најпожелен е затоа што самата дејност на нотарите е претежно во граѓанската сфера (оставински постапки, составување разни облигациони договори, застапувања итн).
Надевам се дека напишаното е од корист.
на сите што мислите дека ни е лесно со заокружувањеКои/кој нас? Персираш? На која група се обраќаш?
Ti sto studiras?За постарите ми беше муабетот....па и вас 2х15
Не трошеше излишно зборови не се секирај2х15 на заокрузување, па усен испит пред асистент и професор ептен е лесно ептен, со 14 кредити услов за следен семестар, без семинарски, есеи и било какви екстра бодови ептен лесно. А и на постарите генерации не им било баш лесно ако е со заокружување во прашањата има доста цаки и треба секако да си го совладал материјалот, али зашто муабетов ако не си на правен излишно си трошев зборови.
Има еден збор во македонскиот литературен јазик, иронија се вика.на сите што мислите дека ни е лесно со заокружување
Ти што мислиш според горните одговори?Ti sto studiras?
Без нервози колега, без нервозиСлободно ела заокружвај ....да видиш колку е лесно ...!