Дежурна Ординација! #2

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Брат ако е притисок (класичен) како што знам,ќе треба да те боли глава.А ова за инсомниата држи некоја теза,бидејки ако сум го навикнал организмот на таков живот,така и ке оди.Али тоа е,и имам недостаток на витамини,ако може некој апчиња да ми препорачате :)

Член од
19 август 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите. Имам 15 години(уште некој месец 16, машко) и имам проблем со болки во вратот. Првата болка од ваков вид ја почувствував при мастурбација додека се бањав. Почувствував ненадејна и силна болка во вратот(најмногу од страните), а исчезна за некое време после тоа. Е сега, тоа беше пред една година некаде и помалку, но после тоа почна да се јавува истата болка. Досега сето тоа го игнорирав, но повторно, од пред месец дена некаде или помалку, почнаа истите проблеми. Чувствувам како што повеќе се возбудувам така болките се зголемуваат и мора да прекинам на кратко. Чувствувам силни пулсови во вратот како што чука срцето. Сега забележав и кога вежбам (склекови, кревање тегови, напор) се јавуваат болки во вратот но не со толкав интензитет како при мастурбација. Читав на интернет за ова и најдов нешто со приближни симптоми како моите (sex headaches) па малце сум загрижен бидејќи се спомнува дека е можно крварење во мозокот. Ме интересира дали некој досега се соочил со ваков проблем или нешто слично или имате да ми дадете некој совет. Фала однапред за разбирањето и помошта. Поздрав:)

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Имам фрка со главата, не ме боли туку како да ми е под притисок и тоа некогаш ми е проследено со мали проблеми со рамнотежа, дезориентираност...?

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Имам фрка со главата, не ме боли туку како да ми е под притисок и тоа некогаш ми е проследено со мали проблеми со рамнотежа, дезориентираност...?
Оди на лекар провери средно уво да не си закачил некое воспаление, а можно е и со очите да имаш некој проблем.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Незнам кај да прашам па ај овде ќе пишам.Кој се последиците од премногу дозирање на Газоза:LOL:

K

kalimer0

Гостин
Незнам кај да прашам па ај овде ќе пишам.Кој се последиците од премногу дозирање на Газоза:LOL:
Надуен стомак :D можеби ќе имаш нешто како главоболка или покачен крвен притисок... Ама ќе помине :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Надуен стомак :D можеби ќе имаш нешто како главоболка или покачен крвен притисок... Ама ќе помине :)
Aбе братучедов е слаб ко иверка а пие по пола литар најмалце дневно и си нема гајле.Затоа прашав да не има некој трајни последици??

K

kalimer0

Гостин
Aбе братучедов е слаб ко иверка а пие по пола литар најмалце дневно и си нема гајле.Затоа прашав да не има некој трајни последици??
Нека намали со било какви газирани пијалоци ај што не е здраво ама е и штетно. Нека конзумира повеќе ладни чаеви или било што.

Е102, E104, Е110, Е123, E128, Е129 – Внимание овие емулгатори се особено отровни и се забранети во САД и повеќе европски земји. Може да ги сретнете во гумени, чоколадни и останати видови на бонбони, разни видови на пудинзи и шлагови, замрзната риба, млечни кремови за готвење, топени сирења за мачкање и сосови.
Е250 -Натриум нитрит и Е251-Натриум нитрат –предизвикуваат рак на желудникот и особено се присутни во сите видови конзервирано месо, сувомеснати производи и колбаси.
Е211 – Натриум бензоат - Ја оштетува човековата ДНК и предизвикува Алцхајмерова болест и оштетување на црниот дроб. Присутен е во повеќето водечки безалкохолни, газирани пијалоци и Кока Кола веќе почна да го исфрла, но за жал само во некои од своите пијалоци и прво тоа и успеа со диеталната кола во Британија.
Е951 – Аспартам – го оштетува мозокот и предизвикува од губиток на меморија па се до тумори на мозокот. Овој засладувач е 200 пати посладок од шеќерот и особено се користи во “диеталните” производи “без шеќер” како безалкохолни газирани пијалоци со наставките “Diet” или “Light” и во разни видови мастики и бонбони.ж
Е621 – Мононатриум глутамат – многу силно ги надразнува и стумулира нервните клетки и на тој начин трајно ги оштетува. Затоа учествува во развојот на повеќе неуродегенеративни заболување како Алцхајмеровата, Паркинсоновата и Хантингтоновата болест. Го има како подобрувач на вкусот во повеќето солени производи како чипсови и грисини, скоро во сите видови супи, како и во повеќето зачини за готвење од типот на вегета.
ПРЕДИЗВИКУВАЧИ НА РАК: E 216, E 217, E 131, E 142, E 210, E 211, E 212, E 213, E 215

Биди сигурен дека некои од овие емулгатори се во составот на Газозата.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Има некој онлајн за помош?

female-body.jpg

Ептен ме боли ондека, шо можи да биди?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Пиев нишо не бидна.
--- надополнето: 20 август 2012 во 03:04 ---

и лево и десно
Хм, може да биде и желудник и 12 палечно црево, а ако е десно болката ондак е црн дроб.
Дали периодов си под стрес, нервози, кафиња, цигари, алкохол нешо? Пиеш млеко? Стопли со една чаша и напиј се, смирува тоа. Ако не земи нешто ранитидин, спасмекс и ако боли и утре на лекар. Мене првпат коа ми се јавија проблемите со желудник негде 7одд бев, и така почна, мала болка во стомак, мислев ништо не е ама наредниот ден отров сакав да се напијам да си скратам маки.

Kajgana Shop

На врв Bottom