Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
другар, треба да разјасниме што дискутираме, ако велиш дека УКИМ е најдобар униоверзитет во Македонија и пошироко, се согласувам, да се разбереме.....
Јас студирам таму и ми се допаѓа, не е како порано, ми раскажаа постари колеги што поминале....
Извини ама не ја видов таа супериорност на македонските студенти како што ти велиш, и верувај ми барем мене не ми е тешко да го признаам тоа, имаше добри студенти кои заминаа на постдипломски надвор ама не беа супериорни како што велиш ти......
Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, но тоа се должи на подолга традиција на школување, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....
Но на добар пат сме, јас лично ретко знам некој кој не запишал факултет...
и кај факултетите каде се учи на мак. бројот на албанците е на пораст.....
ама ајде каква дрога какви органи, што беше таа што беше фатена со пола тон кокаин.......
Како може да кажеш за мене дивјак кога не ме знаеш, што си ти? Господ ?
Денес не постои македонска мафија затоа што сте слепи и не можете да ги видете, за среќа кај вас мафијата е легализирана, а ти гласаш за нив........и после албанецот е крив за сиромаштијата.....
--- надополнето: 18 август 2012 во 21:56 ---

другар, треба да разјасниме што дискутираме, ако велиш дека УКИМ е најдобар униоверзитет во Македонија и пошироко, се согласувам, да се разбереме.....
Јас студирам таму и ми се допаѓа, не е како порано, ми раскажаа постари колеги што поминале....
Извини ама не ја видов таа супериорност на македонските студенти како што ти велиш, и верувај ми барем мене не ми е тешко да го признаам тоа, имаше добри студенти кои заминаа на постдипломски надвор ама не беа супериорни како што велиш ти......
Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, но тоа се должи на подолга традиција на школување, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....
Но на добар пат сме, јас лично ретко знам некој кој не запишал факултет...
и кај факултетите каде се учи на мак. бројот на албанците е на пораст.....
ама ајде каква дрога какви органи, што беше таа што беше фатена со пола тон кокаин.......
Како може да кажеш за мене дивјак кога не ме знаеш, што си ти? Господ ?
Денес не постои македонска мафија затоа што сте слепи и не можете да ги видете, за среќа кај вас мафијата е легализирана, а ти гласаш за нив........и после албанецот е крив за сиромаштијата.....
Албанците(шќиптари), тие што се одамна во Македонија уште од турско се далеку од ова што сите го сметаат за тоа какви се вашите во Македонија.
Јас незнам ти во кои спаѓаш, ама необразованоста се должи на тоа што борјот на албанци нагло порасна кога дојдоа избеглиците од Косово што главно беа луѓе од рурална средина.
Тоа е тоа, сегде во свет ваков тип на луѓе не се замраат со факултети.
За македонската мафија си апсолутно во право, ама од друга страна па Албанската мафија е една од највалканите во цел свет.
Во италија мафијата се префрли во инвестирање во фотоволтаици, бугарите уште крадат коли и се занимаваат со проституција, кај нас се просечни, ништо ново... тек тук може и ќе им текне да исперат пари, да наместат тендер за некој објект.
Ама па Албанската мафија е противтежа на сите, има се и сешто... од градежни заебанции до тргување со органи, не се замараат многу многу да прикријат.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Цитирам од ФБ:
Групна тепачка на плоштадот во Кичево помеѓу Комити и Албанци...
Инфо некој ако знае повеќе нека напише...
ИНЦИДЕНТИ ВО КИЧЕВО !!!
Комити претепале газда на маркет,пукната аркада на еден полицаец,синоќа во кафич 10 Комити против членови на персоналот,реакции имало по што ги разделиле... Сега за сега знаеме дека во Кичево има вкупно 100 Комити
пред 18 минути

·
Ми се допаѓа
Ако знае некој нешто нека пише повеќе.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
kalimer0 знаеш нешто?
Жестоки тепачки и инциденти пред мечот Напредок - Вардар во Кичево

Македонија | 19. август 2012 - 16:43
Како што јавува поратлот Екипа, пред старот на мечот од второто коло во Макеоднската фудбалска лига избиле повеќе тепачки меѓу навивачите на вардар и локалното население во Кичево

19
Жестоки тепачки и бројни инциденти пред мечот меѓу Напредок и Вардар во Кичево. Како што јавува поратлот Екипа, пред старот на мечот од второто коло во Макеоднската фудбалска лига избиле повеќе тепачки меѓу навивачите на Вардар и локалното население во Кичево. Засега нема повеќе информации и не се зае дали во инцидентите има повредени.
Навивачката група Комити уште претходно го најави своето присуство во Кичево. Според информациите до кои дојде Press24 најголемиот број навивачи во градот пристигнуваат токму во овој момент.
Полицијата веќе е на терен.
Натпреварот меѓу Напредок и Вардар е делегиран за во 17 часот.
ИЗВОР: http://press24.mk/story/vardar/zhestoki-tepachki-i-incidenti-pred-mechot-napredok-vardar-vo-kichevo

K

kalimer0

Гостин
kalimer0 знаеш нешто?
Жестоки тепачки и инциденти пред мечот Напредок - Вардар во Кичево

Македонија | 19. август 2012 - 16:43
Како што јавува поратлот Екипа, пред старот на мечот од второто коло во Макеоднската фудбалска лига избиле повеќе тепачки меѓу навивачите на вардар и локалното население во Кичево

19

Жестоки тепачки и бројни инциденти пред мечот меѓу Напредок и Вардар во Кичево. Како што јавува поратлот Екипа, пред старот на мечот од второто коло во Макеоднската фудбалска лига избиле повеќе тепачки меѓу навивачите на Вардар и локалното население во Кичево. Засега нема повеќе информации и не се зае дали во инцидентите има повредени.
Навивачката група Комити уште претходно го најави своето присуство во Кичево. Според информациите до кои дојде Press24 најголемиот број навивачи во градот пристигнуваат токму во овој момент.
Полицијата веќе е на терен.
Натпреварот меѓу Напредок и Вардар е делегиран за во 17 часот.
ИЗВОР: http://press24.mk/story/vardar/zhestoki-tepachki-i-incidenti-pred-mechot-napredok-vardar-vo-kichevo
Само што дојдов од стадион :)
Нешто слушнав за вчера во кафиќ имало инцидент меѓу 10сетина Комити и персоналот во кафиќот при што еден полицаец завршил со пукната аркада. Значи не класична навивачка тепачка меѓу 2 групи туку изолиран случај. Комити и Ѓаоли се во добри односи, барем засега.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Секоја година истото :icon_mrgr: Шала настрана, изолиран инцидент, се дешава.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769
http://press24.mk/story/vardar/krvava-tepachka-grupa-nasilnici-so-palki-vlegle-vo-vozot-na-navivachite-na-vardar
Крвава тепачка - група насилници со палки влегле во возот на навивачите на Вардар

Македонија | 19. август 2012 - 22:28
Како што информираат нашите извори, во инцидентот има неколкумина повредени

Група насилници вооружени со палки за безбол и метални шипки, доцна попладнево влегле во возот на навивачите на Вардар, кој се враќал од мечот против Напредок во Кичево и повредиле неколку деца. Како што дознава Press24 од извори во навивачката група Комити, инцидентот се случил во близина на Бутел кога поголема група најпрво мавала со камења а потоа и влегла во возот и почнала физички да се пресметува со навивачите на Вардар. Како што неофицијално дознаваме, во инцидентот има и неколкумина тешко повредени.
Инцидентот следи по мечот Напредок - Вардар кој домаќините го добија со 1:0. Пред почетокот на натпреварот, некаде пред 15 часот, порталот Екипа објави дека имало и тепачки во Кичево.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
ФОТО: Еве што остана од каменуваниот вагон во кој се повредени навивачи и полицаец

Македонија | 19. август 2012 - 23:33
Според последните информации потврдени и од полицијаѕта, во вечерашниот инцидент во Скопје Север, повредени се четворица навивачи на Вардар и еден полициски службеник.

105
Навивачите на Вардар се враќале од натпреварот против Напредок во Кичево кога нивниот воз бил пресретнат и каменуван од група од околу 30-40 насилници.
Повредените се пренесени во Градската хируршка болница. Полицијата врши увид.

ИЗВОР:
http://press24.mk/story/vardar/foto-eve-shto-ostana-od-kamenuvaniot-vagon-vo-koj-se-povredeni-navivachi-i-policaec

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
После знамињата џихадистички, откриваат уште една палестинска особина - фрлање камења и бегање.
Ти знаеш што пишуваш бе? Па празник им е сега, не е можно да се они, во подрум јадат сега.

Како не им е срам бе деца да тепаат..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не сакам да помислам дека ова има политичка позадина. Но после тоа што се случи на кале, па инциденти по автобуси и покрај кејот на вардар, и случајот со смилковско езеро, сега повторно инцидент на меѓуетничка основа. Еве кажете што да помисли човек.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не сакам да помислам дека ова има политичка позадина. Но после тоа што се случи на кале, па инциденти по автобуси и покрај кејот на вардар, и случајот со смилковско езеро, сега повторно инцидент на меѓуетничка основа. Еве кажете што да помисли човек.
Забораваш графитите во Гостивар и преименувањето на улиците и таму и Тетово сега скоро.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Самите знаете дека навивачите на Вардар, посебно фан-групациите им се трн во око па само проценете. Иначе на пругата Кичево-Скопје вакви работи се чести само не се објавуваат секојпат.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Да беа претепаниве Албанци на Алсат-М ќе идеа вонреди вести за тоа како децата ќе имаат трауми и мочаат кога спијат..

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769
Тројца повредени навивачи на Вардар- нападнати биле од група од 40 насилници

Македонија | 19. август 2012 - 22:54
Тројца се повредени и демолиран е вагонот откако група од 30 до 40 насилници почнала да мава со камења по возот во кој се превезувале навивачите на Вардар кои се враќаа од денешниот меч против Напредок во Кичево.

355
Според првичните информации групата го пресретнала возот кај Железничката станица во Скопје Север и почнала со камења да мава по него.
Иако не успеале да влезат во возот, од камењата биле повредени тројца навивачи на Вардар кои во моментов се наоѓаат во болница.
Во моментов местото е под силно полициско обезбедување и навивачите на Вардар сеуште се околу вагонот. Наша екипа е на местото на настанот, повеќе информации и фотографии ќе следат.

Инаку пред 2 минути ако е тој воз замина од станица Скопје Север кон Станица Скопје

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
После качаци, балисти, илирида-паравојска, 2001...и јас мислам дека има политичка позадина, само ми треба уште малку време за да сфатам кој ја мести целава работа!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom