- Член од
- 14 јуни 2008
- Мислења
- 1.369
- Поени од реакции
- 1.075
Албанците(шќиптари), тие што се одамна во Македонија уште од турско се далеку од ова што сите го сметаат за тоа какви се вашите во Македонија.другар, треба да разјасниме што дискутираме, ако велиш дека УКИМ е најдобар униоверзитет во Македонија и пошироко, се согласувам, да се разбереме.....
Јас студирам таму и ми се допаѓа, не е како порано, ми раскажаа постари колеги што поминале....
Извини ама не ја видов таа супериорност на македонските студенти како што ти велиш, и верувај ми барем мене не ми е тешко да го признаам тоа, имаше добри студенти кои заминаа на постдипломски надвор ама не беа супериорни како што велиш ти......
Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, но тоа се должи на подолга традиција на школување, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....
Но на добар пат сме, јас лично ретко знам некој кој не запишал факултет...
и кај факултетите каде се учи на мак. бројот на албанците е на пораст.....
ама ајде каква дрога какви органи, што беше таа што беше фатена со пола тон кокаин.......
Како може да кажеш за мене дивјак кога не ме знаеш, што си ти? Господ ?
Денес не постои македонска мафија затоа што сте слепи и не можете да ги видете, за среќа кај вас мафијата е легализирана, а ти гласаш за нив........и после албанецот е крив за сиромаштијата.....
--- надополнето: 18 август 2012 во 21:56 ---
другар, треба да разјасниме што дискутираме, ако велиш дека УКИМ е најдобар униоверзитет во Македонија и пошироко, се согласувам, да се разбереме.....
Јас студирам таму и ми се допаѓа, не е како порано, ми раскажаа постари колеги што поминале....
Извини ама не ја видов таа супериорност на македонските студенти како што ти велиш, и верувај ми барем мене не ми е тешко да го признаам тоа, имаше добри студенти кои заминаа на постдипломски надвор ама не беа супериорни како што велиш ти......
Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, но тоа се должи на подолга традиција на школување, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....
Но на добар пат сме, јас лично ретко знам некој кој не запишал факултет...
и кај факултетите каде се учи на мак. бројот на албанците е на пораст.....
ама ајде каква дрога какви органи, што беше таа што беше фатена со пола тон кокаин.......
Како може да кажеш за мене дивјак кога не ме знаеш, што си ти? Господ ?
Денес не постои македонска мафија затоа што сте слепи и не можете да ги видете, за среќа кај вас мафијата е легализирана, а ти гласаш за нив........и после албанецот е крив за сиромаштијата.....
Јас незнам ти во кои спаѓаш, ама необразованоста се должи на тоа што борјот на албанци нагло порасна кога дојдоа избеглиците од Косово што главно беа луѓе од рурална средина.
Тоа е тоа, сегде во свет ваков тип на луѓе не се замраат со факултети.
За македонската мафија си апсолутно во право, ама од друга страна па Албанската мафија е една од највалканите во цел свет.
Во италија мафијата се префрли во инвестирање во фотоволтаици, бугарите уште крадат коли и се занимаваат со проституција, кај нас се просечни, ништо ново... тек тук може и ќе им текне да исперат пари, да наместат тендер за некој објект.
Ама па Албанската мафија е противтежа на сите, има се и сешто... од градежни заебанции до тргување со органи, не се замараат многу многу да прикријат.