СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
што зботи бе овој љушпава ц ц ц ц леле леле леле :facepalm:
Љушпата многу добро знае што збори. Ако го навредуваме ништо не праиме. Се гледа дека момакот е добро поткован од страна и пуштен да дејствува тука.
Албанците нејќат да ја повторат историската грешка и да земат мал дел од колачот како после балканските војни. Сега идат на големо и е јасно дека почнуваат да спроведуваат асимилаторска политика како што тоа го правеле 100+ години наназад бугарите, србите и грците.
Верувај, шип траите како народ се глупи и неинтелегенти ама битно се послушни и слушаат што ќе им кажат тие паметните. Голем дел од нас ги потценуваат и затоа они успеаа се што не е нормално да го направат нормално во државава, или па да не убедат да замижеме и да си повторуваме дека е тоа се е така се дур не поверуваме самите.
Јас во топанско кога си играв со шиптарчињата не беше ништо лошо да ги викам така. Сега тоа е смртен грев, сега станале албанци.

Исто како кога ќе видиш циган на раскрсница како проси и ти плука на џам ако не му дадеш пари да го речеш ром/ британец/ индиец итн... Пак истото мислење го имаш безразлика како го нарекуваш.
Јас и да ги викам тие што палеа и убиваа албанци, моето мислење за нив дека не се луѓе нема да се смени.
Битно е да се жалат за нешто па и од името ќе се одрекнат. Ама тоа е, такви биле и во историјата.
Пари и моќ чуда прават. И од верата се откажале, а еве и од името сами што си го имаат дадено се откажуваат.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Inglourious Basterd

Ме интересира што се крие зад овој политички потег на ДУИ од причина што ове се гледа дека не е спонтано и е чиста политичка игра? Предизборен маркетинг да му се каже на албанскиот плебс дека го имаат и тие зборот во извршната власт и да го демантираат Тачи или пак нешто друго?
Мене ми личи на првото, најверојатно има некој договор зад затворени врати со ДПМНЕ каде што секој министер си одговара кај својот политички лидер, во случајот на министеров тој се отчитува само кај Ахмети.
Реакцијата на Грујо е безмалку смешна да не се поздрави со сопствениот министер и да глуми налутен, наместо како што му доликува на премиер да го разреши од должност него и сите останати кои беа на местото.
Во немоќ да го отпушти министеров, и да ги смири своите подданоци набрзинка го донесува законот за бранителите кој се влечкаше со години.

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Inglourious Basterd

Ме интересира што се крие зад овој политички потег на ДУИ од причина што ове се гледа дека не е спонтано и е чиста политичка игра? Предизборен маркетинг да му се каже на албанскиот плебс дека го имаат и тие зборот во извршната власт и да го демантираат Тачи или пак нешто друго?
Мене ми личи на првото, најверојатно има некој договор зад затворени врати со ДПМНЕ каде што секој министер си одговара кај својот политички лидер, во случајот на министеров тој се отчитува само кај Ахмети.
Реакцијата на Грујо е безмалку смешна да не се поздрави со сопствениот министер и да глуми налутен, наместо како што му доликува на премиер да го разреши од должност него и сите останати кои беа на местото.
Во немоќ да го отпушти министеров, и да ги смири своите подданоци набрзинка го донесува законот за бранителите кој се влечкаше со години.
Може ли да го изгласаат законот без Арнаутите? Ако таков закон дојде на гласање, и вемеро гласа за, опозицијата ќе го поддржи, и откога ќе помине дуи ќе ја напуштат владата. Ова не е добра опција за гвујо, оти ќе треба да идат разно разни мирачи и стројници од ЕУ за да не вратат во мирен соживот и разбирање.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Може ли да го изгласаат законот без Арнаутите? Ако таков закон дојде на гласање, и вемеро гласа за, опозицијата ќе го поддржи, и откога ќе помине дуи ќе ја напуштат владата. Ова не е добра опција за гвујо, оти ќе треба да идат разно разни мирачи и стројници од ЕУ за да не вратат во мирен соживот и разбирање.
Можен е и ваков епилог од се ова, можеби ДУИ чекаат нешто слично да ја напуштат коалицијата пред избори и цел економски неуспех да им го препишат на ДПМНЕ, па да излезат "чисти" на избори без багажот како коалиционен партнер.
Или ако не му е тоа во агенда пак ќе има некое демонстративно напуштање на седница од ДУИ за подоцна да глумат налутени како сега што прави Грујо.
Инаку законот за бранителите е политички маркетинг, сличен како ова поклонување на споменикот на УЧК.

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Можен е и ваков епилог од се ова, можеби ДУИ чекаат нешто слично да ја напуштат коалицијата пред избори и цел економски неуспех да им го препишат на ДПМНЕ, па да излезат "чисти" на избори без багажот како коалиционен партнер.
Или ако не му е тоа во агенда пак ќе има некое демонстративно напуштање на седница од ДУИ за подоцна да глумат налутени како сега што прави Грујо.
Инаку законот за бранителите е политички маркетинг, сличен како ова поклонување на споменикот на УЧК.
Овие двете се многу ризични и екстремни ситуации. Ако дуи ја напушти владата, одма се влегува во владина криза поради немање браќа во владата. дуи и дпа ќе почнат да ја радикализираат толпата и одма на улица имаш иљдници незадоволни борци за човекови права.
Ако се изгласа законот и дуи остане во влада и глумат дека се налутени, дпа фаќа залет и ги носи луѓето на улица, најверојатно водени од екс-команданти кои сега бараат боречка пензија.
Ја мислам дека ова све ќе се измете под тепих, и братската делба на буџетските пари ќе продолжи несметано.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.027
Овие двете се многу ризични и екстремни ситуации. Ако дуи ја напушти владата, одма се влегува во владина криза поради немање браќа во владата. дуи и дпа ќе почнат да ја радикализираат толпата и одма на улица имаш иљдници незадоволни борци за човекови права.
Ако се изгласа законот и дуи остане во влада и глумат дека се налутени, дпа фаќа залет и ги носи луѓето на улица, најверојатно водени од екс-команданти кои сега бараат боречка пензија.
Ја мислам дека ова све ќе се измете под тепих, и братската делба на буџетските пари ќе продолжи несметано.
мислам нема да оди под тепих, ДУИ прмемногу си дозволи, ВМРО е официјализира амнестијата на хашките случаеви ( иако никој не ги судеше 10 години), МКД го призна Косово како атер на албанскиот фактор во земјата, само ради тој соживот кој го немаме,замижа за глупостите со Кале каде некој си дозволи да вади лисици на тепачи, што беше невиден апсурд,и други глупости на кој што не ми текнува, сега последниов случај беше епетен подмукло, само се пикаат ко ноеви и си бркаат работа, не знаат за доста и респект,сега ВМРО ке го изгласа законот само за да го врати ударот, ако некој досега губеше рејтинг од досегашнава коалиција и случувања тоа беше ВМРО, овој пат поради глупоста на некој дебили во ДУИ, тие ке бидат заслужни за носењето на законот за бранителите што ке им биде коска вгрло, т.е со други овој пат тие ке го примат до грло па макар се растурила о коалицијата и падне владата.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Не знам каде сум кажувал дека сме биле необразоваи пред 10 год, просветли ме!!!

Вистина е дека моментално сте пообразовани од нас, тао е факт, сигурен сум дека македонците имаа и дедовци со факултети а татковци да не зборуваме....
А кај албанците ректи се случаевите кој има татко со високо образование....
Повели на тацна.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Како да ја чувствувам Македонија како своја држава кога таа држави ги дели своите граѓани по националност,
а овие работи што си ги редил вредат и за вас.....интересно нели?
Само една разлика: вие никогаш не сте ги чувтвувале албанците како луѓе кои требаат да бидат еднакви со вас, туку неспособни, грди, криминалогени, глупи.........а себеси се гледате како чиста раса, способни, најпаметни, и најстари и најважни на свет........
Вие самите сте си креирале некој таков филм.Ако ми дојдат на работа Аце и Беким, еднакво ќе се поставам спрема нив.Се до моментот кога Беким ќе ми речит после 22 пати објаснување за нешто, објасни ми по 23 пат, не те разбирам.Или дај ми превод на албански.

И после го добиваш вториот болд.Како бре цел живот да си во една држава, а јазикот не си го научил, а не се ни трудиш?Свесно гетоизирање е ова, не е од нас.Си помислил зошто Македонци се во добра комуникација и на работа и на факс и сегде....со Турци, Роми, Власи, Срби... сеедно, а само со (најголем дел) од вас не?Дали се тие поспособни од вас дека научиле јазик на државата во која живеат и се снаоѓаат некако (исто како и Македонците, со фрки, со чекање по шалтери за глупости, со фалење секој пат на уште еден потпис или документ, со врски сеедно)...или само се прилагодиле?

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Да не е поасален оној Андреј Петров кој истиот ден отиде да дудла и да се моли на АЛАХ за големиот љидер Арбен Џафери -еден од идеолозите на ФЕДЕРАЛИЗИРАНА МАКЕДОНИЈА..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Inglourious Basterd

Обид на америчката амбасада да ја руши позицијата на патриот на Грујо. И ќе успеат во тоа деколку Груевски не го разреши Бесими. ДУИ не се решава на хазардерски чекори, без да биде многу сигурен во тоа што го прави, или без некој однапред да ги поддржи. Договорена работа не може да биде, бидејќи ова не може да заврши win-win.

Законот за бранителите е одговор на ДПМНЕ со кој си обезбеди повторно силна позиција во својата база. Доколку се реши да ја растура коалицијата со ДУИ (нешто што мора да го направи веќе, ако ДУИ не се луди и прифатат мирно заминување на Бесими) законот ќе му биде одличен аргумент за повторна мобилизација на членството.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да не е поасален оној Андреј Петров кој истиот ден отиде да дудла и да се моли на АЛАХ за големиот љидер Арбен Џафери -еден од идеолозите на ФЕДЕРАЛИЗИРАНА МАКЕДОНИЈА..
Па тоа е најтрагично.Опозицијава оди кај Ахмети и му нуди премиер-Албанец само да падне ВМРО.Кај нас е проблемот.Албанциве си тераат нивна агенда.
А и овие од ВМРО кој да ги разбере.Првин гласаат за амнестија на УЧК,па сега ќе гласале закон за бранители.
Абе кој се иселил од овде,се спасил од ова лудило.Едино за тоа им завидувам на овие од дијаспората,што не мора да го трпат ова психичко малтретирање секој ден...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И така шип тариве не се некој фактор во државава со изгласување на законот само ќе им се докааже вистината.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Прва реформа што ќе ја направил кога ќе се врателе на власт, ќе ги топел лавовите така кажа ,па сега види кој деген е во прашање милијарда проблеми на него лавовите му сметаат а не му смета што после рамковна Македонија веќе не личи на држава и нонстоп трпи уцени од овие рамковниве гниди.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
мислам нема да оди под тепих, ДУИ прмемногу си дозволи, ВМРО е официјализира амнестијата на хашките случаеви ( иако никој не ги судеше 10 години), МКД го призна Косово како атер на албанскиот фактор во земјата, само ради тој соживот кој го немаме,замижа за глупостите со Кале каде некој си дозволи да вади лисици на тепачи, што беше невиден апсурд,и други глупости на кој што не ми текнува, сега последниов случај беше епетен подмукло, само се пикаат ко ноеви и си бркаат работа, не знаат за доста и респект,сега ВМРО ке го изгласа законот само за да го врати ударот, ако некој досега губеше рејтинг од досегашнава коалиција и случувања тоа беше ВМРО, овој пат поради глупоста на некој дебили во ДУИ, тие ке бидат заслужни за носењето на законот за бранителите што ке им биде коска вгрло, т.е со други овој пат тие ке го примат до грло па макар се растурила о коалицијата и падне владата.
И да се растури коалицијата немора владата да падне,ќе си продолжат сами ама нема да можат да си носат закони што и одговараат

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
И да се растури коалицијата немора владата да падне,ќе си продолжат сами ама нема да можат да си носат закони што и одговараат
Малцинска влада е невозможна ситуација денес. Тоа би обзнанило коалиција помеѓу ДПМНЕ и СДСМ и не би и дало на СДСМ простор да делува опозиционо. Нема мали партии во парламентот за таква работа да успее.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom