Каков скутер возите и што перформанси има?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Нема шанси 90 да го крениш... И нека не ве лажат дека скутерчињата се 80 кубици, ве лажат демек да мислите дека ќе ви бите побрзо од другите 50ки...

Бтв.
Имам скутер Тумопар (Фости) поминато 4000км и досега никаков дефект
Максимална брзина: 125км/ч по километража, 120км/ч по џпс.
0-80км/ч: околу 10 секунди (на 80 ми лажи километражата 3км/ч)
Еве лично мој клип да се уверите... (местото кај што е снимано е рамно порамно неможе да биде)

Нема шанси 90 да го крениш... И нека не ве лажат дека скутерчињата се 80 кубици, ве лажат демек да мислите дека ќе ви бите побрзо од другите 50ки...

Бтв.
Имам скутер Тумопар (Фости) поминато 4000км и досега никаков дефект
Максимална брзина: 125км/ч по километража, 120км/ч по џпс.
0-80км/ч: околу 10 секунди (на 80 ми лажи километражата 3км/ч)
Еве лично мој клип да се уверите... (местото кај што е снимано е рамно порамно неможе да биде)
Ај дојди возиго да видиш дали не крева 90 , ке снимам деновиве и ке ставам .
Иначе колку троши твојот ?

Па да, сличен е. Машината е таа (минарели хоризонтална) ама маските се малку поразлични.

Gilera Stalker 80ccm
2001 год
поминати 32000км
макс. брзина: 95-100км/ч
потрошувачка: 4-5л/100км

Уште еден киташ :) Каков кит имаш?

Едно не ми е јасно, си фрлил толку пари за тјунинг, зошто не купи бар некој асален скутер па да го средиш макар и на старо туку идеш на кинез на кој шасијата бог знае како му е заварена и што се не може да му се деси при толку јака машана :)

Сум го расклопил моторот до рам, и рамот е добро заварен (шипките се доста дебели, дури има и редундантни железа). Тој е намерно тестиран на многу мака и не покажал никакви проблеми. Моментално пак е расклопен поради вградување на водено ладење, друг кит, нови лагери, сет брембо кочници и нова предна гума.

После тоа ќе оди на продажба :)

Ај дојди возиго да видиш дали не крева 90 , ке снимам деновиве и ке ставам .
Иначе колку троши твојот ?
абе нај реално скутер сток више од 65-70 не оди.... тебе ти лажи километражата...
Иаче во просек троши околу 2,5л/100км, максимално имам извадено 3.0 али тоа само еднашка, ама 80% од мерењата ми излагало околу 2,5..

абе нај реално скутер сток више од 65-70 не оди.... тебе ти лажи километражата...
Иаче во просек троши околу 2,5л/100км, максимално имам извадено 3.0 али тоа само еднашка, ама 80% од мерењата ми излагало околу 2,5..
Добро километражата да речеме лаже , GPS лаже , јас најискрено ви кажувам
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=78159 еве уверете се

Хахаха... имам другар со исто моторче, и од 70 више не оди... Нема шанси овеј да е 7кс, како само лажат... овеј максимум има 4коњи... Па пишал перла боја за заштита од гребење, а со нокт да го фатам, ќе го изгребам..

Добро километражата да речеме лаже , GPS лаже , јас најискрено ви кажувам
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=78159 еве уверете се
Ако ја имаат истата машина 80ка што ја ставаат и на оние "веспине" викторија ондак повеќе од 65 не оди само имаат солиден старт

Да да секако 7кс и тоа од 4т и тоа од кинез :)

Смејте се јас си уживам 90 коа си возам не како што викате 60 да идеше 60 јас до сега немаше да го имам и Јапанец е не е кинез . :свиркам:

Yiying не е јапонски и 4т скутер со кит од 80цц да оди 90? Ни под разно! Па толку оди априлија со малоси гусан кит од 9 коња!

Види, има и тоа начин да се постигне, ама ти требаат уште еден тон преправки на целиот пренос, карбурација и што уште не, а ти сигурно ги немаш тие преправки кои коштаат најмалку 1000 евра!

Каков 4 тактен 50цц тоа е најголемото срање од мотори.Инчае што го продадов Априлиа ср50 про спорт 2007 одеше 90 км/х сток фабрички.Па слободно нека лаже дека е најбрз во класата негова како и да не е.

Како прво не е Yijing туку е Хамачи , и вие може да не верувате додека не видите , па после ке збориме реално .

Хамачи само ги ребрендира моторчињата... Твоето е Јијинг и е кинез обичен кој оди едвај 65... И не и верувај на километражата, се дур не провериш на ЏПС...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom