Храмот е потребен но дали тој денес ја обавува улогата која ја имал или ја обавувал од пред 2000 години? Тоа јас го потенцирам. Порано храмот служел да ги просветли луѓето затоа што 90% биле неписмени а еден само бил учен и доаѓале да се просвелтат. Денес можам слободно да кажам дека интернет е огромна база на знаење и секој може да прочита и да научи што сака. И денес населението е 90% писмено и може да се едуцира и да ја бара вистината и сам да испитува и да доаѓа до вистината. Затоа што не случајно и господ исус хртистос рекол да се пазите некој да не ве излаже и погрешно да ве научи, затоа се треба да испитате дали е од отецот или од лукавиот. Епа така треба секој човек ако има виситнска вера и се приджува на христијанското учење да прави.Ах не, не си ме разбрал.
Јас баш сметам дека Господ е насекаде, и се држам до зборовите на Исус лично, дека не е во нашите храмови од тули и камења, туку насекаде околу нас.
Ме интересираше ти како ќе го интерпретираш сето тоа.
Значи храм воопшто не е потребен, така?
Дали Храм е и џамијата и црквата?
Хмм, ако целото знаење ни е на дофат преку интернет, тогаш се наметнува ставот дека верските храмови се вишок и финансиски неисплатливи.Храмот е потребен но дали тој денес ја обавува улогата која ја имал или ја обавувал од пред 2000 години? Тоа јас го потенцирам. Порано храмот служел да ги просветли луѓето затоа што 90% биле неписмени а еден само бил учен и доаѓале да се просвелтат. Денес можам слободно да кажам дека интернет е огромна база на знаење и секој може да прочита и да научи што сака. И денес населението е 90% писмено и може да се едуцира и да ја бара вистината и сам да испитува и да доаѓа до вистината. Затоа што не случајно и господ исус хртистос рекол да се пазите некој да не ве излаже и погрешно да ве научи, затоа се треба да испитате дали е од отецот или од лукавиот. Епа така треба секој човек ако има виситнска вера и се приджува на христијанското учење да прави.
Но дали денес христијаните можам слободно да каам во целиот свет ги почитуваат учењата на христос и дали живеат христијански живот? колку за овие 20 години цркваа му објаснила и го подучила ова наеление како треба д аживее и што значи прав верник?
Не се лажеш. Филозофијата (општо), учи дека духовноста е нешто кое секој човек индивидуално го искусува, препознава и одржува/цени/величи.Доаѓаме до момент дека секој сам треба да си ја спознае вистината, и да научи да разликува добро од лошо.
А тоа е веќе дел од некои други учења. Или се лажам?
Сакам да кажам дека секое време си носи нешто свое. Не може да се работи на принципи од пред 2000 години времето те гази што би рекле. Затоа и овде што ние комуницираме го правиме во тоа модерно време. Информациите одат побрзо, побрзо се живее, а црквата не презема ништо да го просветли народот кој бајаги е отиден во погрешен правец.Хмм, ако целото знаење ни е на дофат преку интернет, тогаш се наметнува ставот дека верските храмови се вишок и финансиски неисплатливи.
Во прилог на ова оди и болдот што си го напишал.
Доаѓаме до момент дека секој сам треба да си ја спознае вистината, и да научи да разликува добро од лошо.
А тоа е веќе дел од некои други учења. Или се лажам?
Што им фали на луѓето во сликите? I don't get it.Еве приемр како е животот на младите во цел хриситјански свет
http://www.tportal.hr/fotoprica?GalleryId=17774
и сега дали овие живеат христијански? Утре ќе отидат во црква и дали тоа е верник? Епа стално викам а тоа го пишува и во билијата дека на две столици не може да се седи. Не може да се служи на два господари.
Ах.....па за христијанството млади и разголени луѓе кој се забавуваат се синоним за грев, развратност....неморал и слично.Што им фали на луѓето во сликите? I don't get it.
Работата е што не се ни разголени, а атмосферата изгледа како летна, што некој дури и би очекувал да бидат разголени.Ах.....па за христијанството млади и разголени луѓе кој се забавуваат се синоним за грев, развратност....неморал и слично.
Ако си го проучил христијанството ќе видиш што е угодно на бога а што не е.Што им фали на луѓето во сликите? I don't get it.
Од кога тоа зголемувањето на семејството не е богоугодно?Ако си го проучил христијанството ќе видиш што е угодно на бога а што не е.
ова сигурно не е угодно
http://www.taratur.com/node/36133
Бре!! На Бог не му било угодно двајца луѓе да имаат секс на отворено!?Ако си го проучил христијанството ќе видиш што е угодно на бога а што не е.
ова сигурно не е угодно
ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЈУДАОд кога тоа зголемувањето на семејството не е богоугодно?
ЗОТЕ, ова што го осеќаш (чувство на одбивност кон таква појава, на отворено), е повеќе резултат на некои глупости произлезени од нашето општество во глобала.Ако си го проучил христијанството ќе видиш што е угодно на бога а што не е.
ова сигурно не е угодно
......................
Не ти треба тебе духовно лечење, туку на оние што од моралот направиле услов кон патот до духовноста.Јас така гледам на ова. Што знам, може мене ми треба духовно лечење?![]()