Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Сите прашуваат за почеток, а јас да прашам за крај:icon_lol: Ме интересира дали тие што ке дипломираат сега во септември или кога е , мора сите да присуствуваат на свеченото доделување на дипломи за да можат да земат диплома?

Kolegi SKS da ne ima nekoj reseni zadaci? Ve molam pratete nekoj primer

Што беше различно кога уплаќавме за адм. такса и партиципација? Сметката или тие 3 бројчиња долу? :)

ВАЖНО: on-line пријавувањето е задолжително. Само пријавата со статус „пријавен on-line" е комплетна. Документите кои може да се испечатат во последниот чекор на апликацијата се задолжителни (согласно претходно пополнетите полиња)

Ова е она што го има на економски факултет страната. Пријавата со статус пријавен-онлајн, што му значи тоа? Како да знам дали пријавата ми го има тој статус? :/ Се мисли на дали е пратена или?

И.. административната такса како ја пополнивте? Има ли некој пример некаде?

^^ Да, се мисли ако ја имаш пратено целосно пополната онлајн...тогаш има таков статус.

ИТНО !!!
Бескрајно благодарен ќе бидам ако има некој што бил на пракса во посттерминали да ми прати барем дел од дневникот

Колеги ај некој да ми каже што да учам Макорекономија за испит, на што да обрнам повеќе внимание. Учебников е многу лош за учење или така ми се чини?:)

ВАЖНО: on-line пријавувањето е задолжително. Само пријавата со статус „пријавен on-line" е комплетна. Документите кои може да се испечатат во последниот чекор на апликацијата се задолжителни (согласно претходно пополнетите полиња)

Ова е она што го има на економски факултет страната. Пријавата со статус пријавен-онлајн, што му значи тоа? Како да знам дали пријавата ми го има тој статус? :/ Се мисли на дали е пратена или?

И.. административната такса како ја пополнивте? Има ли некој пример некаде?
Ако си ја пополнил целосно и ако ти е пратена, значи имаш аплицирано и онлајн.
А инаку за административна такса, тоа ти е обична уплатница ПП50 на која во делот цел на дознака ќе имаш на напишано "За административна такса" , другото веројатно го знаеш. Впрочем во книжарницата на факултет имаш и целосно испечатени уплатници за административна такса, ако не се снајдеш најдобро земи си од таму.

Мене ми дојде ред да ве прашам нешто драги мои пријатели :D

Имено ми треба помош околу Универзитетската пријава.
Се ми е пополнето но доле лево пишува прилози... Сведителства бр.
Извод од Мат. Кн. на Род.
Државјанство

Кои броеви требаат ?

Потоа горе откако ќе го напишете факултетот Студиска програма, тука што треба да се пише ?
Тоа ми е околу пријавата.

Сега уште неколку прашања околу тие изјавите што се печатат во последниот чекор од процесот на електронско пријавување.

Дали изјавата за кофинансирање треба да се пополни ? И дали треба да се стави студиската програма која што е прва наброена ?

И што е Конкурсен број ?
Бројот од Елек. пријава или не ?

Би ви бил благодарен доколку можете да ми помогнете.

Едно прашање......таман бев сигурен,сеа нешо почнаја некој филмој да ми прает студентиве на економски,као не било доволно....на маркетинг,87.779 поени државна,се доволни ? :)

Едно прашање......таман бев сигурен,сеа нешо почнаја некој филмој да ми прает студентиве на економски,као не било доволно....на маркетинг,87.779 поени државна,се доволни ? :)
Лани заклучно со 81 беа државна, сега зависи и од конкуренцијата оваа година, иако мислам дека имаш шанси (:

Колеги кои се условите за презапишување на предмет? Бидејќи во зимскиов семестар сите 4 предмети ми се задолжителни и по 8 кредити, дали треба задолжителен предмет да отфрлам за да презапишам друг или...?

Колеги кои се условите за презапишување на предмет? Бидејќи во зимскиов семестар сите 4 предмети ми се задолжителни и по 8 кредити, дали треба задолжителен предмет да отфрлам за да презапишам друг или...?
Ќе си запишиш предмети до 35 кредити... ако треба ќе отфрлаш и задолжителни ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom