Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ќе игра Рафа во Торонто или сеуште нема информација за тоа?

Ццц :(:(
Се надевам дека ќе изигра барем во Синсинати и малце од малце да се спреми за УС Опен, во спротивно лошо му се пишува, ќе падне на 4то место гарант ако не го одбрани финалето таму.

Ццц :(:(
Се надевам дека ќе изигра барем во Синсинати и малце од малце да се спреми за УС Опен, во спротивно лошо му се пишува, ќе падне на 4то место гарант ако не го одбрани финалето таму.

20 поени брани во Торонто, 180 во Синсинати што и не се многу, но битно е да се подготви добро за турнирот. :) Иначе и Федерер го откажа учеството во Торонто па ќе биде малце мизерен турнирот без можеби двајцата најдобри тенисери во историјата на тенисот.

20 поени брани во Торонто, 180 во Синсинати што и не се многу, но битно е да се подготви добро за турнирот. :) Иначе и Федерер го откажа учеството во Торонто па ќе биде малце мизерен турнирот без можеби двајцата најдобри тенисери во историјата на тенисот.
Да да, знам дека лани испадна у второ коло од Додиг, а у Синсинати мислам од Фиш изгуби у 1/4 финале. Нема многу за бранење, 200 поени не се ништо но мора добро да се подготви за Грен Слемот бидејќи ако ништо не направи таму ќе загуби многу поени и ќе падне на 4то место.
Очекував многу оваа сезона од Рафа, добив разочарување, освен секако турнирите на земја каде што стандард си доминира. Ме загрижува ланската и оваа година, значи последниве две години каде нема освоено турнир на некоја друга подлога освен земја. Тоа не е правиот Надал, оној кој во 2008 и 2010 мелеше се пред себе на секоја можна подлога. Јас како негов фан му посакувам што побрзо да оздраве и да се врати на победничките патеки. До крајот на сезоната не сакам премногу, сакам само да го освои Мастерс Купот во Лондон, сеуште го нема тој трофеј во своите витрини. А може и мастерсот у Париз, нема да е лошо и тоа. :)

Да ви кажам право, после сите откажувања и не ми е гајле дали ќе одбрани нешто од поените туку само да се појави, да видам дали е вратен во форма. Ми е гајле дали бил втор, трет или четврт, само нека се врати на терен. Штур ми е тенисот без него.

Се знае нешто за УС Опен?

Се знае, турнирот почнува на крајот од август, завршува околу 10ти септември. :D

Се зезам, не знам што ќе биде со Рафа, ама ми мириса дека и таму ќе откаже. :(

Се знае, турнирот почнува на крајот од август, завршува околу 10ти септември. :D

Се зезам, не знам што ќе биде со Рафа, ама ми мириса дека и таму ќе откаже. :(
Не бе. Јас мислам можеше и Синсинати да го игра, ама го откажа за да биде поспремен за УС.

Ќе го откаже и УС Опен. Така изгледа. Да му се невиди...

Rafa Nadal
I am very sad to announce that I am still not ready to play ad have to withdraw from this year's US Open in NYC. I am sorry since I always found great crowds and great support, but I have to continue with my recuperation and preparation to be ready to play in the right conditions. I want to say hi and thanks to all the fans in particular to the new yorkers. I'll miss you all this year at the Open!

Со помин нека е...:place:

Искрено, ако некогаш се врати во светот на тенисот јас ќе бидам прескреќна. Ова ми делува премногу лошо и имам гадно предчувство дека може и да се пензионира.

Мислам дека е рано за песимистички ставoви и пензии. Слично размислував во 2009, па сите видовме што направи следната година. :)

Не е се така како што изгледа и како што ни е сервирано нам. Останува да видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom