Фан клуб: Рафаел Надал

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.945
Абе ќе игра Рафа во Торонто или сеуште нема информација за тоа?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.945
Ццц :(:(
Се надевам дека ќе изигра барем во Синсинати и малце од малце да се спреми за УС Опен, во спротивно лошо му се пишува, ќе падне на 4то место гарант ако не го одбрани финалето таму.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ццц :(:(
Се надевам дека ќе изигра барем во Синсинати и малце од малце да се спреми за УС Опен, во спротивно лошо му се пишува, ќе падне на 4то место гарант ако не го одбрани финалето таму.
20 поени брани во Торонто, 180 во Синсинати што и не се многу, но битно е да се подготви добро за турнирот. :) Иначе и Федерер го откажа учеството во Торонто па ќе биде малце мизерен турнирот без можеби двајцата најдобри тенисери во историјата на тенисот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.945
20 поени брани во Торонто, 180 во Синсинати што и не се многу, но битно е да се подготви добро за турнирот. :) Иначе и Федерер го откажа учеството во Торонто па ќе биде малце мизерен турнирот без можеби двајцата најдобри тенисери во историјата на тенисот.
Да да, знам дека лани испадна у второ коло од Додиг, а у Синсинати мислам од Фиш изгуби у 1/4 финале. Нема многу за бранење, 200 поени не се ништо но мора добро да се подготви за Грен Слемот бидејќи ако ништо не направи таму ќе загуби многу поени и ќе падне на 4то место.
Очекував многу оваа сезона од Рафа, добив разочарување, освен секако турнирите на земја каде што стандард си доминира. Ме загрижува ланската и оваа година, значи последниве две години каде нема освоено турнир на некоја друга подлога освен земја. Тоа не е правиот Надал, оној кој во 2008 и 2010 мелеше се пред себе на секоја можна подлога. Јас како негов фан му посакувам што побрзо да оздраве и да се врати на победничките патеки. До крајот на сезоната не сакам премногу, сакам само да го освои Мастерс Купот во Лондон, сеуште го нема тој трофеј во своите витрини. А може и мастерсот у Париз, нема да е лошо и тоа. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Да ви кажам право, после сите откажувања и не ми е гајле дали ќе одбрани нешто од поените туку само да се појави, да видам дали е вратен во форма. Ми е гајле дали бил втор, трет или четврт, само нека се врати на терен. Штур ми е тенисот без него.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Се знае нешто за УС Опен?
Се знае, турнирот почнува на крајот од август, завршува околу 10ти септември. :D

Се зезам, не знам што ќе биде со Рафа, ама ми мириса дека и таму ќе откаже. :(

L

Löwe

Гостин
Се знае, турнирот почнува на крајот од август, завршува околу 10ти септември. :D

Се зезам, не знам што ќе биде со Рафа, ама ми мириса дека и таму ќе откаже. :(
Не бе. Јас мислам можеше и Синсинати да го игра, ама го откажа за да биде поспремен за УС.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ќе го откаже и УС Опен. Така изгледа. Да му се невиди...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Rafa Nadal
I am very sad to announce that I am still not ready to play ad have to withdraw from this year's US Open in NYC. I am sorry since I always found great crowds and great support, but I have to continue with my recuperation and preparation to be ready to play in the right conditions. I want to say hi and thanks to all the fans in particular to the new yorkers. I'll miss you all this year at the Open!

Со помин нека е...:place:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
толку беше, уште догодина му е последната шанса да се врати на стари патеки, последна надеж.... :(

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Искрено, ако некогаш се врати во светот на тенисот јас ќе бидам прескреќна. Ова ми делува премногу лошо и имам гадно предчувство дека може и да се пензионира.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Мислам дека е рано за песимистички ставoви и пензии. Слично размислував во 2009, па сите видовме што направи следната година. :)

Не е се така како што изгледа и како што ни е сервирано нам. Останува да видиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom