M
Moon Child
Гостин
Aj наредниот вторник да се организираме Велешани некако цела група да дојдеме, има ли за ?
Се имавте договорено кајганџии да се соберете некаде или се “собравте“ таму познавајќи се од предходни дружења?Најгласен од сите што протестираа вчера беше Шмекерот; па да го пофалиме јавно
другите се сончаа во Грција,Се извинувам унапред ако навредам некој
...500 души ...
...успех....
СТВАРНО КЕ ДОАГАШ ? УШТЕ И ЉИМУНОТ ДА ДОЈДЕ и ТАМАН И ДВАЈЦАТА ДА ВЕ ИМАМ НА ЕДНО МЕСТОДобро да му е*ам м*тер ќе излезам другата недела тееееее. Пиши Мјолнир + 1.
Јасно ми е само дека било каква опција да се понуди, ти ќе ја бираш сегашната, што значи приоритетите не ги бираш туку ти ги бираат. Ај сеа иди плаќај струја..
Дај не ме смеј која ебана критична маса ? Кога од основно ги дојат со политичко млекце, и се знае кој станува прецедател на унија на средношколци студенти, најголемите лигуши во школо и најдобрите куро пушачи во омладински штаб.Знаеш што е добро? Што останале 1000 младинци да излегуваат за сите вас против покачување на комуналии, против полициска бруталност, против промена на име (Пела протести), против се она што ви го загорчува животот. А знаеш што е жално? Жално е што вие во удобна фотеља изигравате судии. Тоа не е само жално, туку трагично. Жална е таа слика, без критична маса, без силата на студентите, без униите на средношколците да поведат напред. Жална е таа младина која од факултет со партиска книшка влегува во државна администрација без идеа, без мотив да направи нешто за себе и околината, на кои устите им се залепени од политичка партија која им ја обезбедила таа столица врз грбот на граѓаните, тотално промашени генерации.
И јас спаѓам во тие генерации кои први испаднаа во 97ма на улица по повод студенските протести, потоа ги баравме промените во 98ма и фала богу од тогаш ептен ни се промени животот. Си добивме војна, мизерна економија и вакви бездушни протести...цела генерација ни ја заќутеа политички, гледаме и денес оној што беше лидер е библиотекар. Не викаа експериментални генерации, можеа и подобар назив да ни стават глувци. Молк. Партија.
Разбудете се, вака неможе напред. Ако не излезете да го покажете револтот по било кое заедничко прашање вечно ќе бидете потиснати. Ние ги бираме зарем не? Во нас нели е моќта? Која моќ бе генерацијо, пикната во глувчја дупка.
Ти вчера беше бе?СТВАРНО КЕ ДОАГАШ ? УШТЕ И ЉИМУНОТ ДА ДОЈДЕ и ТАМАН И ДВАЈЦАТА ДА ВЕ ИМАМ НА ЕДНО МЕСТО
--- надополнето: 15 август 2012 во 16:10 ---
Абе ти реков не се замарај, во цел свет голтарите дигале револуции овде им е убаво да одат голи боси и гладни.
пушти го нек го ебат дур не му излезат очите надвор ко на жаба прегазена,од такви револуционери ко него на човек му иде сам да се зарази со трипер.
--- надополнето: 15 август 2012 во 16:15 ---
Дај не ме смеј која ебана критична маса ? Кога од основно ги дојат со политичко млекце, и се знае кој станува прецедател на унија на средношколци студенти, најголемите лигуши во школо и најдобрите куро пушачи во омладински штаб.
Ова студенти ова унии ? Прво немаат ни интелект ниту интелектуална поткованост за да се наречат студенти не пак нешто друго. Еј замисли 68 се осмелиле на Тито да му се иступорат ! А овије килавиве сега брзаат кој попрв да баци ВЛИДЕЛСКИ ГЗ
Не да бев ке ве побарав не се секирај Туку се си мислам што мајка барам ?Ти вчера беше бе?
Шо имаше физика у средно?Протестот против поскапувањето на струјата најубаво е да се искаже вака:
1. Вклучување на сите електрични апарати во домот (оние којшто трошат најмногу) две кварцни печки, сите бојлери, електричен шпорет со сите четири решоа... Тоа да го направиме 200.000 семејства ќе им го срушиме енерго системот како во во Индија
момчето сакаше да каже дека треба сите уреди да се исклучат,се збуни деШо имаше физика у средно?
^ види го бе месо јадел. Буржоазија. Од кај ти пари?
И целосното исклучување ќе го сруши енергосистемот-заптијата напиша ќе го срушиме енергосистемот??момчето сакаше да каже дека треба сите уреди да се исклучат,се збуни де
Бројот на излезени граѓани, воопшто не беше мал, туку, напротив, беше неочекувано голем.Релативно малиот број на излезени граѓани на протестов не поради големото задоволство и благосостојба на луѓето туку е одраз на повеќе фактори како: слаба традиција на изкажување јавен револт, големата поделеност и страв од етикети, како и ставот на многумина „џабе е, ништо не можеме да смениме“
ПС. Се гледаме следнот вторник, по можност нека ми пише некој ПП од тие што идат за тоа каде се собирате, ако се собирате.