Ова кога ќе го прочитам имам нагони на повраќање.Ако ни е.
Побрзај до шолја, дур не се исереш.Ова кога ќе го прочитам имам нагони на повраќање.
За што ни е ако?
Што народот направил погрешно овој пат, месијо ?
Истовремено велиш „па баш зошто седат повеќето дома“ а во претходниот пост мајка ти ти кажала.Побрзај до шолја, дур не се исереш.
Народот што направил? Па баш зошто седат повеќето дома и не излегуваат масовно на протести за да се постигне некаков ефект, па удри по примерот на Арапската пролет и ќе видиш за што говорам.
Така е, тие што испратиле барем еден член од фамилијата да отидат на протест имаат и те како право да зборуваат.......Ама овие што ги спомена ти, и јас се согласувам со тебе.....Тој што не отишол на протест нема никакво право да мрчи и кења зошто малку се собрале. Јас не бев и ќе се држам на страна.
Човек по човек прави разлика, јас реков нема да отидам но ќе испратам член од фамилијата кој има време да постигне.Да те прашам ти прати некој од кај тебе дома да го поддржи протестот?Или?Истовремено велиш „па баш зошто седат повеќето дома“ а во претходниот пост мајка ти ти кажала.
Зашто ти не беше на протести да речеме ?
Човек по човек, прави разлика.
И покрај фактот дека ми е станот у кречење и имам куп работа по дома, за чудо да, двајца.Човек по човек прави разлика, јас реков нема да отидам но ќе испратам член од фамилијата кој има време да постигне.Да те прашам ти прати некој од кај тебе дома да го поддржи протестот?Или?
Епа фино ако си пратил, никому ништо.Гледаш ти си го кречел станот јас сум бил на работа до 19:00 часот и тоа ти дава право на тебе да ми забрануваш да говорам на темава?Од една страна мене ми префрлаш а од друга и самиот велиш не си отишол зошто си имал куп работа дома.......И што да кажам бе човек, знаеш ли ти каде живееш?Знаеш ли ти воопшто што се случува во државава?Не знам ни зошто мене воопшто ме чуди ова, ова е дефинитивно потврда за тоа дека ние Македонците сме паднати од Марс.Да ја изрушевме регулаторна (само регулаторна) тоа ќе беше успех за мене и ќе напишев браво.Ама не е срушена; во Вардар да биде стациониран носач на авиони со полна борбена готовност ние нема ништо да направиме...такви сме ти ние.Нешто како со Слупчане денеска....И покрај фактот дека ми е станот у кречење и имам куп работа по дома, за чудо да, двајца.
Но, и да не беа, јас барем не викам „ако ни е “ зошто не ни е.
Да изрушевме електрана, да оштетевме државен имот, ако ќе ни беше.
Вака, не ни е ако па и уопште да не се организираа протести.
Два милиона народ страдаат од оваа „чума“ што ја пуштаат ЕВН и ЕЛЕМ на крајот од месецот, и само илјада души?По се изгледа народов има пари за електричната енергија да ја плаќа, и не се задоволни луѓево со тоа што се организираат протести.1000 души? Е барем за ова очекував масовност. Барем овој проблем засега поголем дел од популацијата. Жално.