Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

B

Borg_Drone

Гостин
Што е со протестиве? Македонска пропадната инвестиција како и се' останато.Ете, ми кажува мајка ми двајца без тројца на протестите.Абе и Чак Норис да беше во координативното тело на организаторите на штрајков, пак немаше многу луѓе да дојдат.И да имаше еден носач на авиони натоварен со бомбардери немаше никој да дојде.
Ако ни е, а читам и наскоро и ќе се нарекуваме Шкупајнци, нешто Бесим, Бесим ни го наБЕСил во Слупчане?!Сега и лебот, па, па , па , па..........
Да се зголемат цените сакам, уште повеќе, малку ни е...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Тој што не отишол на протест нема никакво право да мрчи и кења зошто малку се собрале. Јас не бев и ќе се држам на страна.

B

Borg_Drone

Гостин
Ова кога ќе го прочитам имам нагони на повраќање.
За што ни е ако?
Што народот направил погрешно овој пат, месијо ?
Побрзај до шолја, дур не се исереш.
Народот што направил? Па баш зошто седат повеќето дома и не излегуваат масовно на протести за да се постигне некаков ефект, па удри по примерот на "Арапската пролет" и ќе видиш за што говорам.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Побрзај до шолја, дур не се исереш.
Народот што направил? Па баш зошто седат повеќето дома и не излегуваат масовно на протести за да се постигне некаков ефект, па удри по примерот на Арапската пролет и ќе видиш за што говорам.
Истовремено велиш „па баш зошто седат повеќето дома“ а во претходниот пост мајка ти ти кажала.
Зашто ти не беше на протести да речеме ?
Човек по човек, прави разлика.

B

Borg_Drone

Гостин
Тој што не отишол на протест нема никакво право да мрчи и кења зошто малку се собрале. Јас не бев и ќе се држам на страна.
Така е, тие што испратиле барем еден член од фамилијата да отидат на протест имаат и те како право да зборуваат.......Ама овие што ги спомена ти, и јас се согласувам со тебе.....
--- надополнето: 14 август 2012 во 20:35 ---
Истовремено велиш „па баш зошто седат повеќето дома“ а во претходниот пост мајка ти ти кажала.
Зашто ти не беше на протести да речеме ?
Човек по човек, прави разлика.
Човек по човек прави разлика, јас реков нема да отидам но ќе испратам член од фамилијата кој има време да постигне.Да те прашам ти прати некој од кај тебе дома да го поддржи протестот?Или?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Човек по човек прави разлика, јас реков нема да отидам но ќе испратам член од фамилијата кој има време да постигне.Да те прашам ти прати некој од кај тебе дома да го поддржи протестот?Или?
И покрај фактот дека ми е станот у кречење и имам куп работа по дома, за чудо да, двајца.
Но, и да не беа, јас барем не викам „ако ни е “ зошто не ни е.
Да изрушевме електрана, да оштетевме државен имот, ако ќе ни беше.
Вака, не ни е ако па и уопште да не се организираа протести.

B

Borg_Drone

Гостин
И покрај фактот дека ми е станот у кречење и имам куп работа по дома, за чудо да, двајца.
Но, и да не беа, јас барем не викам „ако ни е “ зошто не ни е.
Да изрушевме електрана, да оштетевме државен имот, ако ќе ни беше.
Вака, не ни е ако па и уопште да не се организираа протести.
Епа фино ако си пратил, никому ништо.Гледаш ти си го кречел станот јас сум бил на работа до 19:00 часот и тоа ти дава право на тебе да ми забрануваш да говорам на темава?Од една страна мене ми префрлаш а од друга и самиот велиш не си отишол зошто си имал куп работа дома.......И што да кажам бе човек, знаеш ли ти каде живееш?Знаеш ли ти воопшто што се случува во државава?Не знам ни зошто мене воопшто ме чуди ова, ова е дефинитивно потврда за тоа дека ние Македонците сме паднати од Марс.Да ја изрушевме регулаторна (само регулаторна) тоа ќе беше успех за мене и ќе напишев браво.Ама не е срушена; во Вардар да биде стациониран носач на авиони со полна борбена готовност ние нема ништо да направиме...такви сме ти ние.Нешто како со Слупчане денеска....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
Не беше толку лоша бројката како за наши услови :)
Според мене околу 1 000 души...
Имаше и марш до влада (тука си отидов) али претпоставувам дека се вратија пак до регулаторна...
Добро е, полека се будиме, само фали малце агресија :icon_lol:

A

AnFem

Гостин
1000 души? Е барем за ова очекував масовност. Барем овој проблем засега поголем дел од популацијата. Жално.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Јас ви кажувам сега, иако знаев дека ова ама баш ништо нема да смени, или да употребам клише, секое чудо за три дена, сепак отидов на протестот зошто нешто одвнатре не ми дозволува да не отидам кога знам дека ќе се случува протест против нешто што ми смета. Реално, имаше многу повеќе луѓе отколку што очекував, но проблемот е што стварно не знам што треба да му се направи на македонецот за да проба да крене глас, не зборувам за нешто повеќе, ГЛАСот негов да се чуе, да не биде прелеан во секојдневните гомна.
Кога поминуваше колоната од отприлика 500 луѓе (моја проценка) кај соборна црква, автомобилите што беа запрени на семафор се утепаа од свирење, демек зошто ги задржуваме. Разбирам, бензинот е екстремно скап. Па зошто бе мајку му не сте излегле да кажете дека ви смета, застанале и гомна јадат (со извинение на речникот). И што да очекуваш после ти од ваков народ? Мислам пази, од Велес три девојки дојдоа специјално само за протестот, на нашиве скопски гнаси им е испод част очигледно.
Следен протест треба да биде против македончето, против самите себе, бидејќи од нас нација не бидува!

B

Borg_Drone

Гостин
1000 души? Е барем за ова очекував масовност. Барем овој проблем засега поголем дел од популацијата. Жално.
Два милиона народ страдаат од оваа „чума“ што ја пуштаат ЕВН и ЕЛЕМ на крајот од месецот, и само илјада души?По се изгледа народов има пари за електричната енергија да ја плаќа, и не се задоволни луѓево со тоа што се организираат протести.

Kajgana Shop

На врв Bottom