Darling
High Value
Ех, кое време дојде, и да сакаш да штрајкуваш со глад, неможеш. И така немаш пари да си купиш леб.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако ни е.
Ова кога ќе го прочитам имам нагони на повраќање.
За што ни е ако?
Што народот направил погрешно овој пат, месијо ?
Истовремено велиш „па баш зошто седат повеќето дома“ а во претходниот пост мајка ти ти кажала.Побрзај до шолја, дур не се исереш.
Народот што направил? Па баш зошто седат повеќето дома и не излегуваат масовно на протести за да се постигне некаков ефект, па удри по примерот на Арапската пролет и ќе видиш за што говорам.
Така е, тие што испратиле барем еден член од фамилијата да отидат на протест имаат и те како право да зборуваат.......Ама овие што ги спомена ти, и јас се согласувам со тебе.....Тој што не отишол на протест нема никакво право да мрчи и кења зошто малку се собрале. Јас не бев и ќе се држам на страна.
Истовремено велиш „па баш зошто седат повеќето дома“ а во претходниот пост мајка ти ти кажала.
Зашто ти не беше на протести да речеме ?
Човек по човек, прави разлика.
И покрај фактот дека ми е станот у кречење и имам куп работа по дома, за чудо да, двајца.Човек по човек прави разлика, јас реков нема да отидам но ќе испратам член од фамилијата кој има време да постигне.Да те прашам ти прати некој од кај тебе дома да го поддржи протестот?Или?
И покрај фактот дека ми е станот у кречење и имам куп работа по дома, за чудо да, двајца.
Но, и да не беа, јас барем не викам „ако ни е “ зошто не ни е.
Да изрушевме електрана, да оштетевме државен имот, ако ќе ни беше.
Вака, не ни е ако па и уопште да не се организираа протести.
1000 души? Е барем за ова очекував масовност. Барем овој проблем засега поголем дел од популацијата. Жално.