- Член од
- 18 ноември 2010
- Мислења
- 885
- Поени од реакции
- 408
Фала и уште едно прашање ми кажуваат дека некаде на плоштад имало продавница за делови за скутерчињава случајно да не знаеш точно каде се наоѓа?1. да
2. да
Фала и уште едно прашање ми кажуваат дека некаде на плоштад имало продавница за делови за скутерчињава случајно да не знаеш точно каде се наоѓа?1. да
2. да
Ако ти е многу стегнат дискот олабави го малце..обично до тоа е..Aко може малку помош во последно време кога кочам со предната диск кочница цика ќе закочам 10-15 пати и престанува цикањето но ако не го возам пола саат после повторно почнува да цика.
Може само да кажеш модел и мислам дека беше 70 cc за двотакни повеќе од 4000 де не е клип и цилиндар.Дали може 2-такт 50кк да се направи 80 кк и колку пари би чинело ?
Jonway S.R.L Italia..многу ретки се слика немам, ај ке сликам па ке ти ставам, иначе ги мешаат со оние џонваи кинески -.-Може само да кажеш модел и мислам дека беше 70 cc за двотакни повеќе од 4000 де не е клип и цилиндар.
a jonway italia ич не е кинески... патот на џон италија хахаха... копија на ренџерот е то друже.... кинрска копија...Jonway S.R.L Italia..многу ретки се слика немам, ај ке сликам па ке ти ставам, иначе ги мешаат со оние џонваи кинески -.-
плочки ќе мењаш.. ако сакаш да не квичка...Aко може малку помош во последно време кога кочам со предната диск кочница цика ќе закочам 10-15 пати и престанува цикањето но ако не го возам пола саат после повторно почнува да цика.
кога квичи на тргање НЕ СЕ РАБОТИ ЗА КАИШОТ... или ролни ти се потрошиле или ламелите ти се изгорени...Две прашања за поискусните овде
Кога квичи на тргање се работи за каишот или нешто друго?
И како да се зајакнат кочниците да сменам плочки?
Незнам на шо е копија ама има едно другарче кинески до сега има правено 2-пати ремонд а ја ниеднаш, плус немам ништо сменето а имаме иста киломеража поминато..п.с батали името -.-a jonway italia ич не е кинески... патот на џон италија хахаха... копија на ренџерот е то друже.... кинрска копија...
ремонТи накој како му се погоди е работата... иначе да ти кажам дека ренџерот е оригинална талијанска веспа а сите други што личат на нејзе се кинески копии... меѓу кои и твојот е... патот на џон... туку во едно си во право.. сепак и во кина има контрола на производство некое по некои фирми... така да твојата може да е од поквалитетна серија,пошто од искуства што знам до сега овие џон веј итали проаѓаат околу 20.000 пред да се прави ремонт... ја на мојата и направив ремонт на околу 22.000 не дека немаше да иде ама ептен почна да ми мрљави машината... со 5.000 денари ремонт и направив и си тераше како нова...Незнам на шо е копија ама има едно другарче кинески до сега има правено 2-пати ремонд а ја ниеднаш, плус немам ништо сменето а имаме иста киломеража поминато..п.с батали името -.-
2-тактен или 4-тактен е?еј да не знае некој како можам да му ја извадам блокажата на мојот скутер hamachi мислам дека е електронска(така ми кажаа) и само 60 оди без разлика дали е надолнина или нагорнина повеке од 60 неке да мрдне никако !
дво тактен е еве http://hamachi.com.mk/2011-02-07-12-27-08/50-/item/130-lj50qt-к-2tактен.html и дефинитивно не му е толку душата зашо другар мој има исто и оде 80 и друго на пример кога возам по надолнина со пола гас оди шеесет му ја додавам цела и не ја прима стрелката како да е заглавена до 60 никако не мрда ни милиметар ако не ти е тешко кажи ми каде се наоѓа секоја блокажа ја ќе проверам дали е тргната или не поззз и фала однапред2-тактен или 4-тактен е?
Кој модел точно го имаш?
Друга работа, толку им е душата на хамачиве
;дво тактен е еве http://hamachi.com.mk/2011-02-07-12-27-08/50-/item/130-lj50qt-к-2tактен.html и дефинитивно не му е толку душата зашо другар мој има исто и оде 80 и друго на пример кога возам по надолнина со пола гас оди шеесет му ја додавам цела и не ја прима стрелката како да е заглавена до 60 никако не мрда ни милиметар ако не ти е тешко кажи ми каде се наоѓа секоја блокажа ја ќе проверам дали е тргната или не поззз и фала однапред
Би ти препорачал да не чепкаш ништо туку да го однесеш на мајстор и да прашаш што как бидејќи еден мој другар се правеше мајстор и кога ја извади блокажата на ауспухот ја прдупчи граната и моторот му бучеше како трактор. За крајната можеби нема да е 80 но ке качуваш 75 без никаков проблем.еј да не знае некој како можам да му ја извадам блокажата на мојот скутер hamachi мислам дека е електронска(така ми кажаа) и само 60 оди без разлика дали е надолнина или нагорнина повеке од 60 неке да мрдне никако !
По негова километража можеби, јас се бркав со кинез на кој шо пишеше дека 75 иде, а на мојата километража 65 пишеше...Би ти препорачал да не чепкаш ништо туку да го однесеш на мајстор и да прашаш што как бидејќи еден мој другар се правеше мајстор и кога ја извади блокажата на ауспухот ја прдупчи граната и моторот му бучеше како трактор. За крајната можеби нема да е 80 но ке качуваш 75 без никаков проблем.