Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.615
Поени од реакции
33.767
I Jodie Meeks e doveden, malku go imam gledano, sea drugarce edno mi vika deka odlicen igrac e, 2ka i 3ka igra, tokmu ona sto e potrebno vo timov, au kakvo leto za LA. :cuc:
Posleden pat koga im go drpnaa najdobriot igrac na Olrando site znaeme sto se desi ... :vozbud:
Одлично, баш за него сакав да напишам кога се спомна Барбоса.
http://www.latimes.com/sports/lakersnow/la-jodie-meeks-accepts-twoyear-deal-with-lakers-20120810,0,2545205.story

Микс веќе некое време сака да потпише за ЛА, само се чекаше да се види што ќе се деси со разменава пошто имаше варијанта Џејсон Ричардсон да дојде заедно со Хауард. Е арно ама изгледа се потврдува дека Џејсон Ричардсон и Стив Неш нема шанса повторно да играат во ист тим (експресно го избркаа до Феникс заради афера дека го фатиле како ја онаквал жена му на Неш).

Како и да е, назад на Микс. Дечкото е одличен шутер, таман за замена на Коби и за втората постава на ЛА. За малку над ветерански минимум ќе игра иако можеше да земе бар 3-4 пати повеќе на друго место. ЛА му одговара од повеќе причини: прстен + на ЛА им фалат шутери и ќе има шанса да се докаже па да заработи поголем договор потоа. Еве видео клип доле со хајлајти од последнава сезона.

И за крај нешто што не напиша никој: БРАВО ЗА КУПЧАК, ДЕФАКТО ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ ГМ-А ВО НБА!!!

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Што се однесува до мене сезоната може да почне уште сега,него гледајте сега како по доаѓањето на хаулард,бројот на фанови на лејкерс драстично ќе се зголеми:).

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.615
Поени од реакции
33.767
Само ме плаши немањето солидна клупа,односно добар шести играч
Мене ме плаши најслабата алка: тренерот.
Многу е оправена работата со клупата, просто не ми се верува што се не се издеси во последниве пола година и каква одлична работа сработи Купчак.
Ај да се подсетиме.

На пола сезона, пред крајниот рок за размени, Купчак во типичен купчаковски манир еден Капоно и Лук Валтон, дечкото кој е синоним за бескорисен и прескап грејач на клупи (иако имаше големи заслуги за титулите кога играше Шек во ЛА), ги разменува за солиден плејмејкер во Рамон Сешнс.
Просто не ми се веруваше тогаш, повеќе бев изненаден за тоа одколку за доаѓањето на Неш (и Хауард). Не ми се допадна што го шутнаа Фиш, не заслужуваше, ама дечкото за кој го разменија Хил, се покажа како одличен играч. Со добра минутажа ќе се развие во добар 10+10 играч, сигурен сум.

Ова не изгледаше „гроундбрејкинг„ (што би рекле америве) ама од менаџерски аспект е просто неверојатен успех.

Понатаму.
Купчак го донесе Џејмисон за ветерански минимум (еве ти 6ти играч кој ќе ја води клупата во нападот) и го донесе Стив Неш!

СТИВ НЕШ БЕ!!!
Играч кој на страна што е еден од најдобрите активни бекови на денешницата, туку е познат заради фактот дека неговиот плејмејкинг ги прави сите соиграчи многу подобри.

Ставете ги сега фактите дека Купчак донесе еден Двајт Хауард а притоа во процесот го задржа По Гасол и не донесе премногу „багаж„ од Орландо. Го убеди Хил да потише за малку пари, го донесе сега и Џоди Микс за ич пари и сега клупата на ЛА е една од најдлабоките во лигата денес.
Кој што сака нека каже, има и други добри менаџери (хинт: Оклахома), ама Купчак е дефинитивно еден од најдобрите ГМ-а во НБА!

Какво лето.
Каква сезона не очекува!!! :vozbud:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Многу е оправена работата со клупата, просто не ми се верува што се не се издеси во последниве пола година и каква одлична работа сработи Купчак.
Ај да се подсетиме.

На пола сезона, пред крајниот рок за размени, Купчак во типичен купчаковски манир еден Капоно и Лук Валтон, дечкото кој е синоним за бескорисен и прескап грејач на клупи (иако имаше големи заслуги за титулите кога играше Шек во ЛА), ги разменува за солиден плејмејкер во Рамон Сешнс.
Просто не ми се веруваше тогаш, повеќе бев изненаден за тоа одколку за доаѓањето на Неш (и Хауард). Не ми се допадна што го шутнаа Фиш, не заслужуваше, ама дечкото за кој го разменија Хил, се покажа како одличен играч. Со добра минутажа ќе се развие во добар 10+10 играч, сигурен сум.

Ова не изгледаше „гроундбрејкинг„ (што би рекле америве) ама од менаџерски аспект е просто неверојатен успех.

Понатаму.
Купчак го донесе Џејмисон за ветерански минимум (еве ти 6ти играч кој ќе ја води клупата во нападот) и го донесе Стив Неш!

СТИВ НЕШ БЕ!!!
Играч кој на страна што е еден од најдобрите активни бекови на денешницата, туку е познат заради фактот дека неговиот плејмејкинг ги прави сите соиграчи многу подобри.

Ставете ги сега фактите дека Купчак донесе еден Двајт Хауард а притоа во процесот го задржа По Гасол и не донесе премногу „багаж„ од Орландо. Го убеди Хил да потише за малку пари, го донесе сега и Џоди Микс за ич пари и сега клупата на ЛА е една од најдлабоките во лигата денес.
Кој што сака нека каже, има и други добри менаџери (хинт: Оклахома), ама Купчак е дефинитивно еден од најдобрите ГМ-а во НБА!

Какво лето.
Искрено и мене ме плаши браун,ама не веруам со ваков тим толку да ја заебе работата,со толку искуство у тимот едноставно тоа делува не возможно.Многу ме интерсира како ќе изгледа пик играта неш-хаулард:drk::).

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
I Jodie Meeks e doveden, malku go imam gledano, sea drugarce edno mi vika deka odlicen igrac e, 2ka i 3ka igra, tokmu ona sto e potrebno vo timov, au kakvo leto za LA. :cuc:
Posleden pat koga im go drpnaa najdobriot igrac na Olrando site znaeme sto se desi ... :vozbud:
Ви реков ја додека сум тука прајме добар тим кој го сакате следен ? :).Иначе ја видов и новата статуа што се отвори на Џери Вест пред стејпс во февруари

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Од се по нешто имаме во тимов.....асистенти, поентери, скокачи, тепачи :)
Ќе биде интересно од есен.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ај да се подсетиме.

Понатаму.

СТИВ НЕШ БЕ!!!

Какво лето.
И Микс го зедоја бе ? Боооо, нема крај ова. Стварно нема смисла ако се продолжи вака во наредните години во НБА ќе останат само 4-5 конкурентни екипи шо уопште не е добро за лигата.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Што се однесува до мене сезоната може да почне уште сега,него гледајте сега како по доаѓањето на хаулард,бројот на фанови на лејкерс драстично ќе се зголеми:).

Потполно се согласувам :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.662
Lakers have re-signed Devin Ebanks.
Уште еден одличен потег на Купчак, типов се покажа како одлична замена за Артест лани кога беше суспендиран така да thumbs up и за овој потег до управата на Ел Еј. Само Браун да не го зацементира на клупа и се ќе биде океј. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ако и сеа игра со 7 души, нека си е*е мајката Cee Lo Green, точно дека првата петорка е :vozbud:, али мора ротација низ регуларната сезона !!!

значи вака нешо е сеа:
Стиви Н. и Стиви Б.
Коби, Микс, Духон
Свето, Ибенкс, Кларк
Гасол, Џејмисон
Супермен, Хил

Плус руките шо не ги сметам и Гудлок. И незнам дали Марфи е уште у тимот !?

Kajgana Shop

На врв Bottom