Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.621
- Поени од реакции
- 33.786
Одлично, баш за него сакав да напишам кога се спомна Барбоса.I Jodie Meeks e doveden, malku go imam gledano, sea drugarce edno mi vika deka odlicen igrac e, 2ka i 3ka igra, tokmu ona sto e potrebno vo timov, au kakvo leto za LA.
Posleden pat koga im go drpnaa najdobriot igrac na Olrando site znaeme sto se desi ...
http://www.latimes.com/sports/lakersnow/la-jodie-meeks-accepts-twoyear-deal-with-lakers-20120810,0,2545205.story
Микс веќе некое време сака да потпише за ЛА, само се чекаше да се види што ќе се деси со разменава пошто имаше варијанта Џејсон Ричардсон да дојде заедно со Хауард. Е арно ама изгледа се потврдува дека Џејсон Ричардсон и Стив Неш нема шанса повторно да играат во ист тим (експресно го избркаа до Феникс заради афера дека го фатиле како ја онаквал жена му на Неш).
Како и да е, назад на Микс. Дечкото е одличен шутер, таман за замена на Коби и за втората постава на ЛА. За малку над ветерански минимум ќе игра иако можеше да земе бар 3-4 пати повеќе на друго место. ЛА му одговара од повеќе причини: прстен + на ЛА им фалат шутери и ќе има шанса да се докаже па да заработи поголем договор потоа. Еве видео клип доле со хајлајти од последнава сезона.
И за крај нешто што не напиша никој: БРАВО ЗА КУПЧАК, ДЕФАКТО ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ ГМ-А ВО НБА!!!