Делови за Мерцедес ќе се произведуваат во Македонија

Член од
10 август 2012
Мислења
8
Поени од реакции
5
Би можела ли да добијам точен линк за која работна позиција станува збор и секако отприлика за која плата бидејќи не сум доволно информирана (односно кои услови треба да се исполнуваат), а заинтересирана сум :) Однапред благодарам

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Здр-здр :) Ме интересира дали се пополнија асистентските места на менаџментот и колкава плата добија. Однапред благодарам на информацијата :)
Ме интересира во што растете, како ве гајат (одгледуваат) и со што ве хранат!?......... Вас Принцези.... татини - мамини! :)..... тука ќе бараш работа? Ај бегај таму!

Член од
27 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
9
Би можела ли да добијам точен линк за која работна позиција станува збор и секако отприлика за која плата бидејќи не сум доволно информирана (односно кои услови треба да се исполнуваат), а заинтересирана сум :) Однапред благодарам
Linkovi imas na sajtot na vrabotuvanje, i taku imas i koi pozicii se otvoreni.
Prati si CV na applications_macedonia@draexlmaier.com pisi za sto si zainteresirana cekaj

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.050
Поени од реакции
11.174
Здр-здр :) Ме интересира дали се пополнија асистентските места на менаџментот и колкава плата добија. Однапред благодарам на информацијата :)
Нема соодветни кандидати помеѓу германците за овие позиции па затоа итно се бараат македонци кои ќе можам да ги пополнат...

Германци од Германија ќе дојдат во Македонија да рмбаат физичка работа ама затоа македонци ќе менаџираат и шефуваат.

Член од
10 август 2012
Мислења
8
Поени од реакции
5
Linkovi imas na sajtot na vrabotuvanje, i taku imas i koi pozicii se otvoreni.
Prati si CV na applications_macedonia@draexlmaier.com pisi za sto si zainteresirana cekaj
zloооо во секој случај благодарам на информацијата и линкот ... но знаеме дека многу од овие позиции се пополнети :) А бидејќи dobro poznat даде информација дека за одредени позиции нема доволен број на кандидати ... ме интересираше за кои позиции точно станува збор ... и начелно ме интересираше дали евентуално некој е запознаен со платите што им се понудени на кандидатите за асистенти ... однапред благодарам на инфото :)

Член од
27 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
9
zloооо во секој случај благодарам на информацијата и линкот ... но знаеме дека многу од овие позиции се пополнети :) А бидејќи dobro poznat даде информација дека за одредени позиции нема доволен број на кандидати ... ме интересираше за кои позиции точно станува збор ... и начелно ме интересираше дали евентуално некој е запознаен со платите што им се понудени на кандидатите за асистенти ... однапред благодарам на инфото :)
Ne ocekuvaj golemi plati od pocetok bidejki fabrikata ne e ni izgradena....
Se bara menadzeri za kvalitet za HR, i asistenti za presmetki plata itn.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Не е сега време , криза е секаде, но онака за ладеж си размислувам:
- индустријата во развиените земји се потпира на кооперанти, овие на сабкооперанти, овие на...се е тоа еден огромен мравалник кој функционира џаст ин тајм.
Милиони , милијарди делчиња, куки-кваки..тракатанци, кои разни транспортери ги возат натака-навака..
Има ли барем петорица во Македонија кои го сваќаат тој механизам.., како функционира..поточно врие. Дали барем еден од нив има идеа како да влезе во тоа врзино коло.......или само некои пацери со приказна дека пред 60 години нивниот дедо почнал да прави наслони за лакти за Мерцедес, а тој сега у Кавадарци дига капацитет за 4000 арбајтери чии дедовци биле со шупливи тикви наместо глава???

Член од
10 август 2012
Мислења
8
Поени од реакции
5
Ne ocekuvaj golemi plati od pocetok bidejki fabrikata ne e ni izgradena....
Se bara menadzeri za kvalitet za HR, i asistenti za presmetki plata itn.
zloooo благодарам за информацијата. Јасно ми е како ден дека додека фабрикава не знастане на свои нозе т.е. не почне да прави пари нема ни да се расфрла со расходи туку напротив некое време ќе живее од „увезени“ пари и ќе биде колку што е можно поштедлива. Тоа е политика на секоја странска фирма која инјектира капитал на страна. Особено ми е јасно дека колку и да си искусен и квалификуван кај германец ако побараш „утописка“ сума за плата по автоматизам си скокаш преку прозор и однапред си ги затвораш вратите што ти биле отворени. Но бидејќи не бев доволно информирана мене ми беше важно да имам било каков индикатор како репер за оптимална плата што би ја побарала и секако добила :) Во меѓувреме прибавив многу корисни информации во врска со нивото на платите што веќе ДКСМ КВ ги договорил и мислам дека ја имам оптималната цифра... мн брзо ќе дознаам колку е оптимална ;) исто така испикирав и соодветна отворена позиција :) во секој случај мн Ти благодарам :) поззз

Член од
10 август 2012
Мислења
8
Поени од реакции
5
Znaci citam i ne mozam da se iznacudam. Ne sum politicki opredelen ali izgleda samo komunjari pisuvaat.

1. Komentari od tipot 4000 ludje sto ke rabotat, (sigurni izvori deka ke bidat minimum 4000 a planot e i do 5000 vraboteni).
2. Licno potvrduvam kako i bilo koj sto bil na intervju deka NEMA VRSKI FAKANJE ZA RABOTA. INTERVJUATA GI VODEA STROGO GERMANCI OD CENTRALA OD ODREDENA OBLAST VO PROIZVODSTVOTO I MENADZMENT.
3. So kar treba da ima opstinata koga dobiva poveke od 1 mil evra mesecno indirektno od plati, pari koi ke odat vo optek. \Ova moze da im steti samo na kvazi gazdite vo Kavadarci i okolinata sto im davaat na svoite vraboteni po 100 evra mesecno.
4. DA NE E LAGA FABRIKATA KE SE OTVARA I SE GRADI, i DOSTA SO TOA DA VIDAM DA NE VERUVAM I OSTANATO.
5. Za G-din Grkov sto bea navredite i za gradonacalnikot na Kavadarci. Alal da im e i na dvajcata. Koj drug vo 20 godini istorija donel 4000 novi vrabotuvanja, pa sega i ni e malku???? Daj bez gluposti mene mi e najkrivo sto dobi Kavadarci posto sum od Veles,
6. Probno proizvodstvo pocnuva vo Noemvri godinava a koga ke bidat gotovi pogonite (koi se gradat indirektno so materijali na IGM) vo Februar ke pocne so rabota so poveke od 2000 startno.
7. Menadzerskiot tim od Makedonija e veke odbran i pocnuva so rabota od Avgust.
PS: Sramota e toa sto nekoj od vas go pisuvaat. (Sega ako ima politicki aktivisti plateni ne se cudam i za toa, samo se zemnale),
zloooo бидејќи горе споменуваш дека си бил на интервју па ако си бил на сите 3 ме интересира во што се разликува второто од првото интервју т.е. третото од првите две :) Однапред мн Ти благодарам на инфото... можеш слободно да ми пишеш и на some1_2special(at)hotmail.com поздр

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
kaj nas nisto ne moze da se napraj za mercedes osven znackata poso odma koga ke odi na parking i taa ke ja snema

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Dali bil nekoj na intervju vo draexlmaier ...... kako bilo na intervjuto ,sto prasuvaat ,dali ti davaat nekoi testovi.... dali intervjuto e na angliski ...?
Sto poslem intervjuto .....?

Член од
27 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
9
nema testovi, intervju e na angliski i prasuvaat obicno za poznavanje na rabotata za koja ste prijaveni (posto prakaat specijalist od dadenata oblast) isklucivo na angliski, prasyvaat i za obrazovanie, itn...

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
nema testovi, intervju e na angliski i prasuvaat obicno za poznavanje na rabotata za koja ste prijaveni (posto prakaat specijalist od dadenata oblast) isklucivo na angliski, prasyvaat i za obrazovanie, itn...
Послем интервјуто за колку време ти се јавија и дали ти се јавија .... што послем интервјуто кои се наредни чекори?

T

Tetro

Гостин
Уште една германска компанија од автомобилска индустрија ќе инвестира во земјава, открива за Канал 5 министерот за странски инвестиции Веле Самак. Одлуката од менаџментот е донесена, но компанијата се мисли меѓу Велес и Кавадарци, а ќе произведува делови за Мерцедес С класа.

- Има уште една германска фирма која се одлучи за Македонија, а избира меѓу Велес и Кавадарци. Се работи за голема инвестиција, со 4.000 нови работни места, тоа ќе биде најнова и најголема инвестиција, се планира да се вложи 30 милиони евра, во опрема и зграда. Ова се проекти кои се потврдени, а и има дополнителни осум нови кои се веќе одлучени и би почнале во текот на 2012, изјави Веле Самак, министер за странски инвестиции.
Кога и како?

Kajgana Shop

На врв Bottom