- Член од
- 17 јануари 2009
- Мислења
- 1.346
- Поени од реакции
- 184
Колку што гледав на гсмарена htc hero i htc magic се истите телефони, едиствената разлика е тоа што хирото има 5 мегапиксели камера додека кај меџикот е 3.2 мегапиксели.Колку кошта отприлика замена на тач? Мене ми рекоа негде околу 1200 денари, ама немале на лагер... Ако е 1200, по претпоставка дека на старо ќе можам да земам околу 50 евра за телефонот (давам и гратис слушалки и desktop stand charger), ми се исплаќа да го заменам. А овде во Бт, кај и да го оставам за сервис, минимум една недела ке го држат, и тоа ми е проблем. Сакам ако може истиот ден да си го земам.
Друго, кога веќе мора да лагира (не сфаќам зошто постар телефон повеќе лагира, да не се троши РАМ-от), дали има некој софтвер што помалку лагира? Пр, ако го вратам на фабрички РОМ, дали помалку ќе лагира од ова што сега го имам?
Јас имам расипан меџик, треба да се прелеми процесорскиот чип, ама бидејќи не е сигурно дали ке работи го продавам на делови.
Доколку сакаш можам да ти го продадам тачот, за цена ке се договориме не е проблем.