Што е полесно? Девојка да фати дечко или обратно?

Кому му е полесно да најде партнер?

• Вкупно гласачи
    415

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.082
Поени од реакции
25.220
Навистина мислиш дека луѓето го сакаат ова? Што добивме а што изгубивме како цивилизација со промискулитетот и со падот на моралните вредности?

Луѓето се несреќни. Мажите се несреќни затоа што според наметнатите стандарди не ебат доволно, а жените се со нечиста совест, растргнати помеќу синдромот Сексот и Градот, и потребата за љубов и почитување.

На 30-40 години не можат повеќе да живеат едни со други, затоа што се презираат. И на никој како да не му текнува каде е проблемот, битно е да се кул и да ебнеш нешто...
Да, стварно мислам така. Не заборавај, библиотеката во Битола работи. Во Скопје членска во Браќа Миладиновци е 250 денари и 10 денари од позајмена книга. Десет да ги читаш што нема шанси се 100 денари. Не може некој да ми го даде аргументот-пари. На Скопско лето имаше повеќе настани и тоа добар дел бесплатно. Запази го интересот http://forum.kajgana.com/threads/Скопско-лето-2012.61551/
Во кинотека на Македонија има проекции на стари филмови Хичкок, Кјубрик, француски, италијански скоро секој месец има програма. Карта 50 денари. Зјае празно.
Прашање е на избор. Ако не се гледаат турски серии спонзорите ќе се повлечат, фирмите што рекламираат ќе си отидат. Никој тоа не го знае подобро од Драган Вучич кој редовно им посветуваше добар дел од емисиите на спонзорите, пиј такво кафе, депилирај се таму. Ако луѓето не го сакаа тоа немаше да го прават, немаше да ги гледаат тие емисии. Нивно право е да те бомбардираат со маркетинг. Твое право е да речеш-фак ју. Ама не викаат фак ју. Викаат чекај Полат треба сега да иде во Сирија следната епизода мораме да гледаме. Во време на кабловска, интернет и поголема достапност на информации, вкусови и преференци, повеќе од било кога.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.082
Поени од реакции
25.220
Одма те замислувам како тој фраерот што сакаше да оди да живее на село од каренина. Крави, офци, зеленило околу тебе, а ти со љубената си кулираш. Таа те сака, ти си и доволен, а кога те нема малку бистијалност не е на одмет.
Левин си ја зеде Кити. Крајот на книгата завршува со него како го мачат некои морални дилеми у стилом дали е тоа таа исполнетост што ја барал, дали тука завршува се и дали треба да се помири со ова до краја живота. И се помири, сфати дека е на крај тоа е тоа. Ти за среќа нема да ги имаш тие дилеми. Откога ќе те разбудат од криопрезервацијата ќе можете со Волт Дизни да си режирате што ви год душ овај хипоталамус сака. Одма те замислувам како тоа ги емулираш Петар и Ставро им компутираш емотивен баг и ќе кога се активира багот при дебатата го вадиш фалусот на логиката и им викаш-Yes! Suck it now bitches.

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Премногу се генерализира...работава е што денес светски тренд е жената да се курва,да обврне внимание само на својот физички изглед и на тоа да профитира или да освои внимание и преку фејсбук да се рекламира...истото и за машко,да заработува многу пари и на тој начин да привлече внимание меѓу модерните курви(спонзоруши или како ги викате) но кога тогаш ваков тренд ке пукне тоа е повеќе од јасно и ке дојде или погаден од овој или поконзервативен(мада повеќе ми се чини дека се ближи вториот)... е сега јас лично ценам луѓе кои не потпаѓаат под вакви трендови,или споредбено тоа ти е како да си комунист во 1941 а не како што сите "станаа" по 1945,или да си бил либерален во некој си свет со конзервативни трендови,само ако тоа навистина го сакаш и стоиш зад тоа...проблемот во Македонија е што 90% од луѓето пратат,прателе и ке пратат тренд,мода или она што го мисли поголемиот дел...причина за тоа е најверојатно што долг период не сме имале стабилно општество,стабилна социјала а со тоа и стабилни вредности...

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Левин си ја зеде Кити. Крајот на книгата завршува со него како го мачат некои морални дилеми у стилом дали е тоа таа исполнетост што ја барал, дали тука завршува се и дали треба да се помири со ова до краја живота. И се помири, сфати дека е на крај тоа е тоа. Ти за среќа нема да ги имаш тие дилеми. Откога ќе те разбудат од криопрезервацијата ќе можете со Волт Дизни да си режирате што ви год душ овај хипоталамус сака. Одма те замислувам како тоа ги емулираш Петар и Ставро им компутираш емотивен баг и ќе кога се активира багот при дебатата го вадиш фалусот на логиката и им викаш-Yes! Suck it now bitches.
Така книгата завршува за тие што ја дочитале. За мене заврши кога почнаа да ме мачат морални дилеми зошто воопшто сум почнал да ја читам и на крај се помирив дека го немам луксузот да си дозволам таква досада. Кога ќе ги емулирам Перо и Ставре, ќе им дадам тело како овие Римјанките на Антонио, и ќе уживаме во дискусиите во јавната бања среде Сајбер Рим.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кога ќе ги емулирам Перо и Ставре, ќе им дадам тело како овие Римјанките на Антонио, и ќе уживаме во дискусиите во јавната бања среде Сајбер Рим.
:pos:

Би ти го препорачал Шкорпион да го конвертираш, тој сепак би те гледал со други очи.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.082
Поени од реакции
25.220
Така книгата завршува за тие што ја дочитале. За мене заврши кога почнаа да ме мачат морални дилеми зошто воопшто сум почнал да ја читам и на крај се помирив дека го немам луксузот да си дозволам таква досада. Кога ќе ги емулирам Перо и Ставре, ќе им дадам тело како овие Римјанките на Антонио, и ќе уживаме во дискусиите во јавната бања среде Сајбер Рим.
А сепак знаеш што се случувало и тоа не баш на почетокот. Изгледа на Комодоре 64 си ја процесирал чим толку време ти требало да сфатиш дека е досада.

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
:pos:

Би ти го препорачал Шкорпион да го конвертираш, тој сепак би те гледал со други очи.
Ова не е лоша идеја од апликативен аспект. Ама ако веќе правиме вистинска римска баханалија, мислам дека ќе мора да ја зачуваме шареноликоста на сексуалните ориентации, плус да воведеме нови ако е можно, на пример дендросексуалност.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ова не е лоша идеја од апликативен аспект. Ама ако веќе правиме вистинска римска баханалија, мислам дека ќе мора да ја зачуваме шареноликоста на сексуалните ориентации, плус да воведеме нови ако е можно, на пример дендросексуалност.
Те разбирам сега за сапиосексуалноста и потребата за Перо и Ставре, ама за дендрофилија ќе треба да го емулираш bucio. :D

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
А сепак знаеш што се случувало и тоа не баш на почетокот. Изгледа на Комодоре 64 си ја процесирал чим толку време ти требало да сфатиш дека е досада.
Толку госпот ми дал.
Те разбирам сега за сапиосексуалноста и потребата за Перо и Ставре, ама за дендрофилија ќе треба да го емулираш bucio. :D
Да да, има материјал на форумов и за дендрофилија и за силексофилија.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти за среќа нема да ги имаш тие дилеми. Откога ќе те разбудат од криопрезервацијата ќе можете со Волт Дизни да си режирате што ви год душ овај хипоталамус сака. Одма те замислувам како тоа ги емулираш Петар и Ставро им компутираш емотивен баг и ќе кога се активира багот при дебатата го вадиш фалусот на логиката и им викаш-Yes! Suck it now bitches.
Суси, џабе Савле се просерава и се фура на бесчуствителност. Душичка си е тој. Сигурен сум дека длабоко во себе сонува да го даде животот за некој идеал...

:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.977
Поени од реакции
73.999
Во ред друже има и такви ама си има конкретна причина за тоа и нема зашто да ни смета :).

Странец секаде симболизира возбуда и романтика а во наши услови и пари и нормално е 20% од девојките да паднат на тие епитети, ништо чудно тука. Наше дете да и понуди возбуда, пари и романтика исто ќе ја фати може и побргу од странецот.

Друго што е битно е кои се тие 20%? Тоа секако не е врвот на македонскиот женски квалитет па да ти биде криво, тие девојки си имаат критериуми кои можеби и не сакаш да ги исполнуваш. Чисто се сомневам дека е тоа квалитетот кој златните наши деца кои ги спомна го бараат :).

Мувачица и ебачица не да не е тешко туку ако имаш барем просечен изглед и просечна интелигенција е лесно да се најде и тоа пристојна женска а не габор но тоа што е тешко е да најдеш женска за подолго без да правиш компромис во симнување критериуми ама тоа му е секому тешко (и на девојките) чисто од причина што квалитетот е редок. Чим имаш повисоки критериуми од просекот барањето и наоѓањето се тешка задача со неизвесен исход.

Инаку за кај нас направи една прошетка навечер и гледај ги паровите и ќе видиш дека од 10 пара во 8 женската ќе биде барем за неколку класи подобра од дечкото а само во два или три ќе биде обратно така да гледај ја и другата страна дека и жениве немаат некој преголем избор :) .

Нашите луѓе се искомплескирани од мали и многу проблеми доаѓаат од комплексите и немањето пари а чим си искомплексиран целото однесување ти е превртено наопаку и правиш киксови и се однесуваш спротивно на сопствените интереси, цела држава ни е таква па не е чудно што и девојките ги фатила истата болест и делат корпи каде треба и не треба, таа (искомплексирана) судбина ја делиме (сакале или нејќеле) сите што сме родени и растеме на оваа почва ;).
Абе немам проблем со девојки јас, ниту пак имам високи критериуми :icon_mrgr:
Само ја опишав реалноста надоврзувајќи се на постот на Сусаро.
Ако прочита подоле реков дека нема никаков проблем да се најде девојче/дечко за несериозна врска или мување. За машко само да не биде срамежлив, во спортивно треба да е некој екстремно грд за да не најде женска. Плус сега е време во кое немора да го трпиш стравот на пуштање во реалноста, сврти муабет на некоја социјална мрежа, после искочи во град и завршена работа...
И пред да ја имам последнава сериозна врска, не сум имал некој поголем проблем, секогаш ќе се најдеше по нешто :)
Плус како помал бев и посрамежлив, ама пак преку другар ќе прашаш и готова работа xD
А и сум налетал на доста директни девојчиња, нешто што и јас ко машко не сум го правел. Една ми се обеси на упознавање ми вика ти ќе ми бидеш маж :icon_lol:, друга правеше се за да не избркаат од кино (таму се упознавме) за да искочиме на само, пред некое време девојче од 14 години толку очигледно ми се пушташе во автобус што на крај дури и извади мобилен да ме слика :pos:, а и се дешава да затекнам некој поглед што не се мрда саат време од мене... Така да кој вика дека неможе да најде женска лже суши...
Е сега сите се пребирливи, некој сакал карактер, трет не му се допаѓала музиката што ја слушала итн...

Секој си цели на своја група на луѓе. Пример јас не сум тип што искача по кафани, по дискотеки, или спијам низ населба, или во парк или поретко во некој кафич. И на пример никогаш не ми фрлала око некоја накинџурена што седи во диско само за да биде видена. Е од таквите ми се сере и баш тие се тие за кои збориме, и истите тие викаат како неможело да се најде добро момче, ама затоа со странци се растураат па макар и трето око имале, само да не се од Македонија...
Може мал процент ставив, сепак процентот е многу поголем на вакви типки...
И пошто јас целам на друга група на женски и се движам во други кругови немам некој поголем проблем, ама па затоа оние кои одат на вакви места, фрлаат илјада денари за да ги почастат спонзорушиве и после гледаат како некој фолкер од Пријепоље ги мува, искрено ги жалам.

Не се сложувам ни дека од 10 пара, ви 8 женското било поубаво. Незнам кај искачаш ти... :icon_mrgr: Во последно време баш постојано гледам убави момци со дебели девојчиња. Се опаметуваат лека полека, си знаат дека нема аир да се трудиш кај некоја диско квин девојка :icon_lol:

Заборавив во претходниот пост да пишам за братучедот на комшијата кој дојде од Австралија. Само ради женски го продолжи одморот од 2 на 6 месеци :)
Мора да признаам срам ми падна што сум Македонец...
Ми ги покажуваше пораките на ФБ, абе курва до курва човече...
Татко ми за глава се држеше кога ги читаше :facepalm:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Темата е тинејџерска ама ајде ... Генерална причина за тоа кој пол му е полесно да најде партнер е тоа дека секогаш машкото треба прво да пристапи (типично 13 годишно размислување, во мое време беше типично 16 годишно размислување но напредува младината). Кога ќе стигнеш на години на „стара родилка“, повеќе не размислуваш дали машкото треба да пристапи, и дали и колку е срамно за женско да го направи првиот чекор.
Поради цела таа пропаганда што се ширеше уште во мое време, се изменија работите, дека девојките не треба да бидат принцези и да чекаат џентлмени... Затоа сега можеш да налеташ на 13 годишни девојчиња кои буквално можат (ако им се сака) да те фатат за мочалото без причина, додека разговарате. После немало педофили да има... И нека закачат уште некоја слика на фејсбук во бикини на која им се гледаат недоразвиените гради
п.с. и да звучам како да сум загрозена, но со ваквото општо однесување на девојките, се руши угледот на вистинските жени... И после немало мажите да не гледаат ко предмети, само си се правиме такви...

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Заборавив во претходниот пост да пишам за братучедот на комшијата кој дојде од Австралија. Само ради женски го продолжи одморот од 2 на 6 месеци :)
Мора да признаам срам ми падна што сум Македонец...
Ми ги покажуваше пораките на ФБ, абе курва до курва човече...
Татко ми за глава се држеше кога ги читаше :facepalm:
Ме потсети ова со поракиве на една, шо за малку ќе си ја фатев за женска пред 2 години. :icon_lol: Абе лош збор од никој нема да чуеш за неа, ама како се погоди става од компјутер у нет кафе од студентски, а ја баш во тој момент влегувам. И кога ќе видам само тој компјутер слободен. Седнувам, глеам забораила да се одјави, 58 пораки видов. На еден му пише сама сум дојди сабајле оти вечер ќе си одам, на друг обратно. Имаше шо да видам.

На темата, ете таа погоре шо ја опишав, лесно ќе ја добиеш, ама зошто ти е. Aко збориме за врска тоа е веќе друга работа. Мое мислење е дека не зависи од полот, ќе дообјаснам покасно. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom