Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ме интересира дали постои вистинска, но ВИСТИНСКА опција за да се тргне timeline и да се врати стариот изглед ?
Не, исто како и да бараш модел на кола но со предница од моделите од 99 година. Значи тоа е новиот изглед а без тајмлајн беше стариот, значи минато а сега е сегашност....

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Фејсбук користам пола час дневно, така да нема да ми падне посебно тешко ако го снема....ама реално, нема да го снема.
Е сега кајгана ако ја снема ке ми биде ептен тешко пошто со кајганџиите/ките си се дружам долго време.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Не, исто како и да бараш модел на кола но со предница од моделите од 99 година. Значи тоа е новиот изглед а без тајмлајн беше стариот, значи минато а сега е сегашност....
Кај некој профили сеуште е стариот изглед, т.е. не е активен timeline проектот. Кај мене исто така беше се тоа до денес, кога несакајќи го притиснав тоа копче поради проблеми со маусот.
Реално стариот изглед беше далеку подобар. Барем според мене.
Незнам колку држи паралелата со коливе која ја спомна ти, али како и да е мислам дека би било коректно да има опција кој сака да бира што да користи дали стариот или новиот.

Г

Грејвдигер

Гостин
чекајте бре малку луѓе,јас не сум го уште ни отворил,тоа Фејзбук
а вие сакате - кажувате де, дека тоне и ќе го снема, е нема
глеј само јас кога сега ќе се уклучам која популарност ќе добие,
но дајте некоја интересна адреса од таму,да видам за што се работи,
за да знам и јас како да стартувам и то..................
Остај тоа, многу малолетнички има. :D

Кај некој профили сеуште е стариот изглед, т.е. не е активен timeline проектот. Кај мене исто така беше се тоа до денес, кога несакајќи го притиснав тоа копче поради проблеми со маусот.
Реално стариот изглед беше далеку подобар. Барем според мене.
Незнам колку држи паралелата со коливе која ја спомна ти, али како и да е мислам дека би било коректно да има опција кој сака да бира што да користи дали стариот или новиот.

И јас така мислев кога го активирав тајмлајнот во септември минатата година, но баш и не е така тапа како што мислев. Новиот е многу подобар, а и повеќе е ориентиран кон бизнисите, барем како што гледам и можам да заклучам јас... Доста популарен е кај компаниите.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
После факинг тамјлајн и премногуте промени кои го ебе..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само на мак форуми можеш да прочиташ коментари, ајде да пропадне, ееее ќе пропаднеее уууу...
Аманте бе луѓе? Некој фамилија ви дира? Ако не сакате не го користете

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Нема никаква шанса за сега да пропадне. Кој не го сака нека не го користи.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
:pos:
Про и Анти ФацаЌитапот а оние што го немаат ?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Воопшто не ми се допаѓа што го наметнаа Тајмлајнот... некако ФБ стана одбивен,и не само поради тоа, туку и поради фактот што постојат досадни апликации, и досадни луѓе кои замараат со бедни лајкови, коментари и постови!
Моја прогноза е дека ќе пропадне, исто како HI5...а на негово место ќе дојде друга социјална мрежа и така натака...

L

.Lost Angel.

Гостин
Јас незнам зошто вие воопште се замарате со тоа дали ќе пропадне или пак не ако вие убаво на фб седете си... ако вие убаво постирајте си сликите со напрчени газиња и фала за таквите сликици :sneaky: барем да имам што да гледам :icon_lol: А за тие што не вие убаво на фб едноставно деактивација на профил и никому ништо. :) А дали сега ќе пропадне или утре или за год и тн. ни јас ни некој од тука знае :) и дај олабавете со ова темиве за фб дали ќе пропадне доста е веќе по Македонскиве сајтови фејбук ова фејбук она :facepalm: та преку .!. више мадињава ми станаа портокали бреееј :cenzura:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
За мене не е подоходовен од Ејпл и Гугл, ако имам пари попрво нив би ги одбрал отколку ФБ.
Да не спомнувам што овие двете имаат солидни профити повеќе квартали наназад, а ФБ во единствениот квартал има загуба.
Од Гугл и Ејпл не е, али од Јаху во догледно време ќе биде дупло.

Кажи ми што продава ФБ? Како го продава?
П.С.
Не е профитабилен, бар не сега и со овој бизнис модел. Сигурност за во иднини, не знам, зависи како ќе се одвиваат работите. Цена од 35%, сигурно, само ќе се почека некое време.
Ми се чини дека е најбрзиот начин до информација. Ако го изменат рекламниот систем (они се паметни дечки сигурно ќе им текне нешто) верувам дека ќе ги поминат и Ејпл и Гугл. Премногу народ на едно место, лесно е за манипулирање.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
ФБ нема никогаш да падне,целта на постоењето на ФБ е многу поинаква од таа која мнозинството мисли дека е.

http://www.youtube.com/watch?v=tntv6LzpG0k&feature=related

Сеа ке речат многу дека се ова се теории на заговор дрн дрн ама во Америка нема ништо случајно или креирано без некоја позадинска намера.Во Related ке најдете уште некое видео поврзано со ова,ако имате време погледнете ги,ако ништо друго ке ве натера да се замислите.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ќе пропадне,само не е сега времето,ниту во блиска иднина........

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Латас не рече нишо за ова (n)
----------
Минатата година G+ се силеше дека ќе го турни facebook па ништо.
Dust in the wind

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ми се чини дека е најбрзиот начин до информација.
Лош избор на зборови, ама ќе претпоставам што мислиш.
Ако го изменат рекламниот систем (они се паметни дечки сигурно ќе им текне нешто) верувам дека ќе ги поминат и Ејпл и Гугл. Премногу народ на едно место, лесно е за манипулирање.
Имаше некои промени во целокуптиот бизнис модел, ама некако касно дојдоа, па не предизвикаа некоја значаја промена, ќе видиме што ќе каже следниот извештај.
Инаку рекламниот систем им е доста ефикасен, ама далеку од доволен:)

Kajgana Shop

На врв Bottom