Windows 7

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Стои Inel(R) Atom (TM) CPU N455 @ 1.67GHz.
Моментално е на 64-бит, се функционира како што треба, само еве што се дешава кога ќе пуштиш фотошоп , винамп или скајп заедно со некој броузер:
Прегледај го приврзокот 47236
Ќе црпе ли помалку со 32бит и дали има безбедносни разлики у однос на 64ка.
А што повеќе очекуваш од тој процесор? Сакаш 32-бит, сакаш 64-бит, едоставно многу ти е слаб процесорот, тоа е тоа.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Моментално е на 64-бит, се функционира како што треба, само еве што се дешава кога ќе пуштиш фотошоп , винамп или скајп заедно со некој броузер:
На ваа конфигурација најдобра варијанта ти е XP само толку ке ти кажам, и 32 и 64 бит исто ке ти биде нема да осетиш никаква разлика

S

Sagan

Гостин
А што повеќе очекуваш од тој процесор? Сакаш 32-бит, сакаш 64-бит, едоставно многу ти е слаб процесорот, тоа е тоа.
Е де, таман ти е муабетот. Нетбукот си ја врши работата за која ми треба, но ме интересираше друго.

Фала Dark HaCkeR.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Прво Netbook не е баш наменет за мултитаскинг(можно е и да ти блокира), а уште помалку за програми како Фотошоп :eek:

S

Sagan

Гостин
Прво Netbook не е баш наменет за мултитаскинг(можно е и да ти блокира), а уште помалку за програми како Фотошоп :eek:
Фотошопот секако дека не го користам за да заработувам од него, на тој нетбук ќе се деси да го користам еднаш-два пати да средам некоја слика. Си функционира одлично, само црпе многу од обработувачот додека се подига.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Фотошопот секако дека не го користам за да заработувам од него, на тој нетбук ќе се деси да го користам еднаш-два пати да средам некоја слика. Си функционира одлично, само црпе многу од обработувачот додека се подига.
А што точно правиш со сликите можеби би било подобро да работиш со друга полесна програма а фотошопот да го избришеш?

S

Sagan

Гостин
А што точно правиш со сликите можеби би било подобро да работиш со друга полесна програма а фотошопот да го избришеш?
Најчесто spot healing, smudge, lasso, clone stamp... се крева за 15 секунди и работи ок.
Може да наштети некако на нетбукот?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Најчесто spot healing, smudge, lasso, clone stamp... се крева за 15 секунди и работи ок.
Може да наштети некако на нетбукот?
Па, треба да видиш до колку се мачи, може да го загрее и да му го скрати векот на траење. Фотошоп не е за нетбук.
It's kinda like asking if you want to go racing in a Yugo...or a little econocar. You can do it, but don't expect it to do well.
:)

S

Sagan

Гостин
Па, треба да видиш до колку се мачи, може да го загрее и да му го скрати векот на траење. Фотошоп не е за нетбук.
It's kinda like asking if you want to go racing in a Yugo...or a little econocar. You can do it, but don't expect it to do well.
:)
Мх, фала.
Дали тогаш Gimp е ок за нетбук или има друга замена за фотошопот?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Update for Wndows (KB 2647753)
http://support.microsoft.com/kb/2647753

Овој апдејт регуларно и исправно ми се инсталира, рестартирано е... но по десетина минути Windows update пак ми го пријавува како нов неинсталиран апдејт
.... еве така веќе некoлку пати ми направи, па отиде тој апдејт во HIDE:D... se javi li ovoj problem i kaj nekoj drug?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Update for Wndows (KB 2647753)
http://support.microsoft.com/kb/2647753

Овој апдејт регуларно и исправно ми се инсталира, рестартирано е... но по десетина минути Windows update пак ми го пријавува како нов неинсталиран апдејт
.... еве така веќе некoлку пати ми направи, па отиде тој апдејт во HIDE:D... se javi li ovoj problem i kaj nekoj drug?
И кај мене истиот го инсталирав и гледам пак ми се јавува по 5 секунди пак го инсталирам па пак ми се јави и му мавнав hide :D MS се заебава

Edit : сеа отварам во update и во restore hidden updates го нема тој апдејт

Член од
2 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
28
Имам windows 7кога ставам усб стик ми се појавува некој проблем со код 43 дали некој може да ми помогне што да правам???!!!
--- надополнето: 23 август 2012 во 01:12 ---
Имам windows 7кога ставам усб стик ми се појавува некој проблем со код 43 дали некој може да ми помогне што да правам???!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom